Is kickboksen voor iedereen geschikt?

Is kickboksen voor iedereen geschikt?

Als jij kunt sporten dan kan je ook kickboksen. Kickboksen is geschikt voor iedereen. Zeker met een personal trainer of in een small group training wordt het niveau van de kickbokstraining helemaal op jou aangepast. Hierdoor kan je op je eigen niveau de kickbokstechnieken leren en snel vorderingen maken.

Je kunt gaan kickboksen om verschillende redenen. Natuurlijk kan je gaan voor een killerbody en jezelf snel in shape boksen. Afvallen, sterker en gespierder worden, meer zelfvertrouwen en jezelf kunnen verdedigen. Het zijn allemaal redenen waarom je op kickboksen kan gaan.

Durf je niet op kickboksen?

Je hoeft niet bang te zijn voor blessures en blauwe ogen. Dit is vooral iets wat tijdens wedstrijden voor komt. Niet tijdens kickbokslessen in de sportschool.
Vooral in de media wordt kickboksen neergezet als een agressieve sport. Je verwacht misschien allemaal licht ontvlambare types in de sportschool als jij op kickboksles gaat. Maar niks is minder waar. Je zult merken dat juist bij de kickbokslessen iedereen elkaar met respect behandeld.

Het typische beeld wat de media neerzet van ‘de kickbokser’ zal je dan ook snel bijstellen. Je zult zien dat kickboksen echt een sport is voor iedereen. Moeders, onzekere jongeren en super succesvolle zaken mannen en vrouwen, iedereen is welkom om samen te trainen.

Wil je meer weten over hoe wij kickboksen veilig houden voor iedereen? Lees dan ons artikel “Kom ik thuis met een blauw oog of blessure als ik ga kickboksen?

Kan iedereen leren kickboksen?

Ja, iedereen kan leren kickboksen. Hoe snel je het onder de knie hebt is natuurlijk wel afhankelijk van aanleg, hoe sportief je bent en hoe goed je conditie en kracht al is.
Maar zelfs als je helemaal geen ervaring hebt met kickboksen kan je het leren.

veiligheid kickboksen vrouwen

Met een personal trainer gaat het natuurlijk het snelste. In een 1 op 1 training kan je met 1 of 2 trainingen de basistechnieken van het kickboksen al onder de knie hebben. Train je in een small group, tot maximaal 6 personen, dan zal je er zo’n 6 lessen voor nodig hebben.
In gewone groepslessen zal je na 15 trainingen de basis aardig kennen.

Natuurlijk is trainen met een personal trainer duurder dan trainen in een groep. Moet je op het budget letten maar wil je toch snel vorderingen maken? Kies dan voor trainen in een groep en bijvoorbeeld 1 keer peer maand een training met een personal trainer.

Ook trainen in een small group, tot 6 personen, levert je veel persoonlijke les op voor lagere kosten.

Waarom zou je gaan kickboksen?

Kickbokstrainingen hebben weinig met vechten te maken. Je leert op een goede manier om te gaan met je lichaam, je balans en je kracht. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan krachttraining, conditietraining en het goed gebruiken van je lichaam.
Wanneer je op een goede manier, met respect, je lichaam gebruikt heb je minder tot geen last van blessures. Bij Delda Sport wordt hier extra op gelet.

priveles kickboxen

Kickboksen heeft veel voordelen. Elke training is anders en de trainers zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en snel resultaat ziet van je inspanningen. Door de afwisselende trainingen werk je tegelijk aan je conditie en kracht, op een leuke manier. Dat wordt je niet snel zat.

Daarnaast heeft kickboksen ook mentaal positieve effecten. Mensen ervaren tegenwoordig heel veel stress. Teveel stress kan grote, negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Je zult dus ergens die stress moeten laten afvloeien. Kickboksen is hiervoor uitermate geschikt.
Kickboksen is lichamelijk een zeer intensieve sport. Tijdens het kickboksen kan je alle stress van de dag, letterlijk, van je afslaan. Na de training voel jij je als herboren en kan je de dag weer aan!

Wil jij weten of kickboksen ook voor jou geschikt is?

Wil je weten of kickboksen ook voor jou een geschikte sport is? Wij nodigen je graag uit eens een proefles mee te doen. Alleen door het uit te proberen kom je erachter of jij kickboksen net zo leuk vindt als onze andere leden.

Je mag natuurlijk ook eerst komen kennismaken tijdens een gratis intake gesprek.
Reactie plaatsen