Waarom zou je sporten met een personal trainer?

Waarom zou je sporten met een personal trainer?

Vraag jij je af waarom je met een personal trainer zou moeten gaan sporten? Heeft dat echt zoveel voordelen? Je kunt toch net zo goed zelf gaan trainen? Hoewel dat natuurlijk kan, heeft de begeleiding van een personal trainer een grote toegevoegde waarde: zoals meer motivatie en een persoonlijke aanpak.

Drie redenen waarom een personal trainer je echt vooruit helpt

Twijfel jij of een personal trainer wel wat voor je is? Het inschakelen van een personal trainer is best een grote stap. Het is een flinke investering en dan moet het wel de moeite waard zijn. Maar we kunnen je geruststellen, dat is het zeker. waarom inhuren personal trainer


Dit zijn de 3 voordelen van sporten met een personal trainer:

1. Helpt je sneller je doelen te bereiken

Het gebeurt vaak dat je regelmatig sport, en zo goed je best doet als je kunt, maar toch je doelen niet behaalt. In het begin zag je de kilo’s er nog afvliegen en je conditie werd beter. Maar na verloop van tijd zie je geen vooruitgang meer. Dat is frustrerend. Schakel je een personal trainer in, dan zal die kijken naar de manier waarop je tot nu toe je training aanpakte. Hij of zij zal je schema aanpassen en ervoor zorgen dat je oefeningen gaat doen, die je sneller resultaat zullen geven. Het is meestal zo dat wanneer je alleen sport, je jezelf minder hard zult pushen. Een personal trainer zet je echt flink aan het werk. Zo zul je je grenzen gaan verleggen en haal je meer uit je training. Ook helpt een trainer je weer gemotiveerd te zijn voor sporten. Hij maakt het sporten leuk en uitdagend, waardoor je er plezier in krijgt. Kortom, met een personal trainer wordt het sporten effectiever, leuker en haal je meer uit je training.

2. Een goede start als je begint met sporten

Beginners kunnen veel hebben aan de begeleiding van een personal trainer. Vaak heb je geen idee waar je moet beginnen. In een sportschool staan veel verschillende apparaten en allerlei gewichten, waarvan je niet weet wat je er allemaal mee kunt doen. redenen om te trainen met personal trainer


Een personal trainer maakt speciaal voor jou een trainingsschema en kan je ook helpen met gezonde voeding. De oefeningen zijn specifiek afgestemd op jouw situatie en zullen je helpen je doelen snel te bereiken. Of dit nou afvallen is of fitter worden. Onder begeleiding van een personal trainer leer je hoe je het beste je training kunt aanpakken, welke oefeningen je moet doen en hoe vaak. Hij helpt je op weg, waarna je het na enkele sessies zelf kunt doen.

3. Doorbreekt routine en helpt bij verveling

Als je wel ervaring hebt en al langere tijd sport, kan het zijn dat je juist in een sleur terecht bent gekomen. Sporten is dan saai geworden en je hebt geen uitdaging meer. Dat komt omdat je makkelijk kiest voor die oefeningen die je makkelijk vindt en uit gewoonte telkens dezelfde fitnessapparaten gebruikt. Het is niet gek dat je dan je motivatie kwijtraakt. Een personal trainer is als een frisse wind: hij zal je nieuwe oefeningen geven en helpen jezelf weer te pushen. Je kunt nieuwe doelen opstellen en krijgt dan de oefeningen die je helpen om die te behalen.


Met hulp van de personal trainer krijg je de smaak van het sporten weer te pakken en kom je weer op het goede spoor. Je kunt wel zien dat het de moeite waard is om de hulp in te schakelen van een personal trainer, of je nu beginner of gevorderde bent. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? 

>>Maak vrijblijvend kennis via een gratis intake gesprek


Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: