De beste voeding voor kickboksers
24 november 2017 
in Voeding

De beste voeding voor kickboksers

Wil je weten wat de beste voeding is voor kickboksers? Het is belangrijk om gezond te eten, en dat je zorgt dat je voeding binnenkrijgt die je helpt goed te presteren tijdens de training.

Je lichaam heeft brandstof nodig om de dag door te komen, zeker als je een intensieve sport als kickboksen doet. Wij leggen je hieruit wat je het beste kunt eten, wat het voor je kan doen en ook op welk moment van de dag je het beste kunt eten.

Eiwitten

Kickboksen is een combinatie van conditietraining en krachttraining. Eiwitten (ook wel proteïne genoemd) heb je vooral nodig bij krachttraining. Ze zorgen voor de opbouw van spiermassa en het herstel van spieren na het trainen.

De reden dat sommige sporters niet goed vooruit gaan is een tekort aan eiwitten in de voeding. Zorg dus dat je na je training eiwitrijk eet.

In welke voeding zit veel eiwit?

Vlees (gehakt, kip, biefstuk), vis (zalm), zuivel, eieren, granen, noten en zaden. Je kunt er ook voor kiezen om eiwitshakes te nemen, die snel je eiwitten aanvullen.

Beste voeding voor kickboksers

Koolhydraten

Koolhydraten zijn suikers en ze geven je veel energie. Voor zowel kracht- als conditietraining heb je deze energie nodig. Bij het kickboksen verbrand je heel veel calorieën en dat kost veel energie. Koolhydraten heb je dus zeker nodig. Maar niet alle koolhydraten zijn hetzelfde.

Simpele koolhydraten, zoals uit witbrood of witte rijst, worden snel door je lichaam opgenomen en geven kortdurend veel energie. Maar dit heb je snel opgebrand. Langzame koolhydraten, bijvoorbeeld uit volkoren brood worden langzamer opgenomen, maar geven langdurig energie.

Je kunt deze koolhydraten het beste voor de training innemen, zodat je tijdens het sporten beschikt over alle energie die je nodig hebt. Ook na de training kun je wat koolhydraten eten om weer wat nieuwe energie op te doen.

In welke voeding zitten koolhydraten?

Volkoren producten, zoals rijst en brood, erwten en bonen, havermout, groente.

Beste voeding voor kickboxers

Gezond eten

Naast dat je op koolhydraten en eiwitten kunt letten, is het natuurlijk belangrijk dat je voeding genoeg voedingsstoffen voor je lichaam bevat. Zorg dat je veel vezels, vitamines en gezonde vetten binnenkrijgt. Eet gevarieerd en zo natuurlijk mogelijk.

Heb je vragen over voeding en kickboksen? Of wil je misschien vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Je bent altijd van harte welkom bij onze personal trainers in Amsterdam voor meer persoonlijk advies!

Contactformulier >>

Ilias B
Door

Ilias B

op 07 Jul 2018

Geachte heer, mevrouw, Ik zou heel graag een voedingslijst willen hebben van wat ik precies allemaal moet eten hoe laat en hoe vaak in de dag. Ik doe aan kickboksen ik train elke dag op wedstrijd niveau vandaar. Met vriendelijke groet, Ilias B

Danny-Delvers
Door

Danny-Delvers

op 07 Sep 2018

Beste Ilias, Neem een kijkje bij het programma Kickboks Masters hier zit namelijk een module bij met een voedingsplan voor kickboksers. https://deldasport.nl/kickboksmasters/

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: