7 Manieren om weer energie te krijgen als je moe bent
08 maart 2022 

7 Manieren om weer energie te krijgen als je moe bent

Soms heb je zo’n dag dat je je slap en futloos voelt, maar hoe kun je dan weer energie krijgen? De beste manier om vol energie de dag door te komen, is door goed te slapen. Maar ben je toch moe? Lees dan hieronder de 7 beste tips om weer energie te krijgen.

Met deze tips krijg je meer energie:

1. Neem een gezond tussendoortje

Vaak als we ons hangerig en suf voelen, komt dat doordat het lichaam extra energie nodig heeft. Kies in dat geval dan niet voor een suikerrijke snack. Dat geeft even een boost, maar zorgt daarna alleen maar voor een diepere vermoeidheid. Neem iets dat rijk is aan eiwitten of langzame koolhydraten, bijvoorbeeld een blokje kaas, een handje noten of een cracker met pindakaas of worst. Meer energie Gezonde noten

2. Drink water

Een laag energieniveau kan ook goed veroorzaakt worden doordat je lichaam uitgedroogd is. Zeker als je structureel te weinig drinkt (minder dan anderhalve liter), hebben zowel je hersenen als je organen een gebrek aan energie. Voldoende water drinken helpt zuurstof en voedingsstoffen door je lichaam te verspreiden. Dus ben je moe? Drink water! Als je het moeilijk vindt om aan de 2 liter te komen, bouw het dan langzaam op. Zet om de twee uur een alarm om een glas water te drinken.

3. Snel energie nodig? Kies koffie en geen energydrinks!

Energiedrankjes staan bekend als een lekker zoet drankje dat je snel weer energie geeft. Ze bevatten veel suiker en cafeïne. Natuurlijk krijg je daar een flinke oppepper van. Maar dit is slechts tijdelijk, en na enige tijd zul je je vermoeider voelen dan ervoor. Koffie is een betere keuze. Doe niet teveel suiker in je koffie, dan profiteer je van de opwekkende werking van de cafeïne, maar breng je je bloedsuikerspiegel niet aan het schommelen. Houd wel goed in de gaten dat je niet teveel koffie op een dag drinkt.

4. Slaap met de gordijnen open

Een goede nachtrust wordt bevorderd door een duidelijk dag- en nachtritme. Belangrijk daarvoor is het om blootgesteld te worden aan zonlicht. Je bereikt dit het gemakkelijkste door wakker te worden van het licht van de opkomende zon. Daarom zou je met de gordijnen open moeten slapen (of laat ze in ieder geval op een kier openstaan). Wedden dat je dan op een fijne manier wakker wordt en je de hele dag energiek voelt?

5. Sport regelmatig

Regelmatig sporten maakt je spieren sterker, zodat je van normale dagelijkse bezigheden minder moe wordt. Daarnaast kan sporten een manier zijn om een stop te zetten op piekeren en helpt het stress kwijt te raken. Dit zijn enorme energie slurpers. Daarom is enkele keren per week sporten de manier om ervoor te zorgen dat je met meer energie de dag door komt. Meer energie 7 tips


6. Doe een dutje

>Ben je zo moe dat je ogen dicht vallen? Dan is het tijd voor een powernap! Deze duurt niet langer dan 20 minuten, maar kan je weer helemaal opfrissen. Je hersenen krijgen even een time out. Langere dutjes maken je juist slaperiger, dus slaap niet langer dan 20 minuten.

7. Beweeg vaker tussendoor

Vooral als je lange tijd achter een bureau zit, kan het gebrek aan beweging je slaperig maken. Je bloedcirculatie verslechtert en je spieren worden stijf. Daarom is het belangrijk regelmatig even op te staan en te bewegen. Hierdoor krijgen je spieren, hart en hersenen weer nieuwe zuurstof. Probeer zowel je armen, je benen als je bovenlichaam even aan het werk te zetten, zodat je al je gewrichten smeert. Gegarandeerd dat je je daarna weer wakkerder voelt. Een gezonde levensstijl is belangrijk om je energiek en goed te voelen. Wil je hier wat hulp bij? Zoek dan de personal trainer die bij jou past.


Maak vrijblijvend kennis met de personal trainers van Delda Sport


Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: