Krachttraining voor vrouwen

Ben je soms ook (lichtelijk) jaloers op vrouwen die een mooi strak lichaam hebben en toch kunnen blijven eten? Dat deze vrouwen geen streng dieet hoeven te volgen om er zo uit te zien? Weet je hoe ze dat doen? Ze doen aan krachttraining! De meeste vrouwen staan niet te springen om aan de gewichten te hangen omdat ze bang zijn dat ze te gespierd en breed worden. Maar niets in minder waar. Van krachttraining krijg je als vrouw juist een mooi gevormd lichaam en als bonus gaat je vetverbranding ook sneller verlopen! Hoe dat kan? Dat ga ik je vertellen!

Verschil krachttraining voor vrouwen en mannen

Het is een fabel dat vrouwen breed worden als ze aan krachttraining doen. Vrouwen en mannen verschillen heel erg qua lichaam. Mannen worden gespierd en breed door het hormoon testosteron. Dit hormoon zorgt ervoor dat spieren sneller ontwikkelen en opbouwen. Vrouwen hebben veel minder testosteron in het lichaam en om die reden zullen ze ook nooit zo breed worden.

Waarom vrouwen juist aan krachttraining moeten doen!

Wat krachttraining wél doet voor het vrouwelijk lichaam is ervoor zorgen dat je lichaam strakker en slanker wordt. Dit resultaat krijg je niet als je een (streng) dieet volgt. Als je een dieet volgt zal je kilo’s verliezen, maar dat is in eerste instantie voornamelijk vocht en spiermassa. Jezelf uithongeren heeft niet alleen het resultaat dat je veel spiermassa verliest, je voelt jezelf ook slapper en je lichaam wordt niet mooi strak. Een ander nadeel van alleen streng diëten is dat je stofwisseling vertraagd omdat je minder spiermassa hebt. Dit betekent dat je steeds minder kan eten om op gewicht te blijven en dat is vast niet iets wat je wilt!

 Krachttraining vrouwen


Krachttraining zorgt ervoor dat je jouw lichaam verstevigd en je dus meer spieren krijgt (maar niet breed wordt!). Hoe meer spieren je hebt, hoe eerder je overgaat tot het verbranden van vet! Dat komt omdat spieren in staat zijn om je vetreserves aan te pakken. Krachttraining zorgt dus voor meer spieren, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat je vetverbranding veel sneller en beter verloopt. Dit komt mede doordat een goede krachttraining erg intensief is voor je lichaam.  Na een training heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen en in die herstelperiode verbrand je nog eens extra vet. Je leest het goed: ook op je rust momenten gaat je lichaam door met de vetverbranding!


Naast dat je lichaam onwijs mooi wordt door trainen met gewichten of andere weerstand is het ook harstikke goed voor lijf als je zorgt voor meer stevigheid. Je zult merken dat je sterker wordt en daardoor andere dagelijkse activiteiten veel makkelijker zullen zijn. Daarnaast zal je ook merken dat je een flinke mentale boost krijgt. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen en aangezien je jouw grenzen gaat verleggen voel je jezelf ook mentaal sterker en daadkrachtiger.


Het belang van een trainingsschema op maat

Als je echt goed en efficiënt wilt starten met krachttraining is het erg belangrijk dat je een trainingsschema volgt dat precies op jouw lichaam is afgesteld en in lijn is met jouw persoonlijke doelen. Tevens is het erg verstandig om met professionele begeleiding te trainen, zeker wanneer je een beginner bent. Als je op een verkeerde manier traint met gewichten is de kans groot dat je blessures oploopt.

Blijvende progressie en resultaat met krachttraining voor vrouwen

Wist je dat je lichaam na 6 tot 8 weken is gewend aan de oefeningen en dat het dan kan voorkomen dat je vorderingen tot stilstand komen? Als je krachttraining doet (of iedere andere vorm van sport) is het goed om frequent je trainingsschema aan te passen zodat je een nieuwe prikkel voor je lichaam creëert. Op die manier blijf je jouw lichaam uitdagen om sterker en slanker te worden en boek je sneller resultaat. Een personal trainer zal ervoor zorgen dat je om de 6 of 8 weken weer een geheel nieuwe trainingsschema krijgt. Naast dat dit bevorderd is voor je resultaten brengt het ook wat diversiteit in je trainingen zodat het nooit saai wordt!


Wil je ook een mooi strak, gezond en slank lichaam en daarnaast gezonder gaan eten? Meld je dan aan voor een vrijblijvend intake gesprek. Deldas Sport heeft 15 gecertificeerde personal trainer. Met krachttraining voor vrouwen gaan we er samen voor zorgen dat je dat lichaam gaat krijgen waarnaar je verlangt!

Vraag je gratis intake gesprek aan

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: