Hoe een personal trainer je helpt om snel je doelen te bereiken

Hoe een personal trainer je helpt om snel je doelen te bereiken

Een personal trainer kan je helpen om verschillende doelen te bereiken. Misschien twijfel je of samenwerken met een personal trainer voor jou wel de oplossing is. Maar een personal trainer heeft je veel te bieden, van mentale ondersteuning tot advies op het gebied van voeding en beweging.

Samenwerken met een personal trainer

Je persoonlijke doelen kunnen variëren van gewicht verliezen, je conditie verbeteren of fitter worden. Het is best lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen, omdat je meestal niet de juiste kennis hebt of het lukt je niet je gewoontes te veranderen. Een personal trainer kan de steun in de rug zijn die je nodig hebt. Hij of zij bespreekt van tevoren met je wat je wilt en maakt dan een plan van aanpak. Trainingsschema personal trainer

Waar kan een personal trainer bij helpen?

Het voordeel van werken met een personal trainer is dat deze je helpt om: 

  • Je doelen haalbaar te maken. Hij of zij helpt je doelen concreet te maken en zorgt dat je deze ook binnen een bepaalde tijd kunt behalen. 
  • Gemotiveerd te blijven. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Met een personal trainer lukt het je om vol te houden en door te zetten. Samen komen jullie er wel! 
  • Sneller resultaat te behalen. Doordat een personal trainer de juiste kennis en ervaring heeft, kun je in kortere tijd meer bereiken. Je traint efficiënt, je eet de juiste voeding, je werkt volgens een goed schema. Daardoor zul je sneller vooruitgang zien.

Afvallen en voeding

Een personal trainer heeft kennis en ervaring op het gebied van bewegen en voeding. Hij of zij kan dus behulpzaam zijn als je wilt afvallen, een betere BMI wilt krijgen of vet op specifieke plekken wilt kwijtraken. De trainer kan je ook advies geven over voeding, bepaalde diëten en als je speciale dieetwensen hebt. Sommige trainers zijn gespecialiseerd in alles dat met voeding en afvallen te maken heeft, zoals obesitas, diabetes of de overgang.

Meer bewegen, kracht en conditie

Het kan zijn dat je nog nooit gesport hebt, of het is lang geleden dat je dat gedaan hebt. Dat is voor een personal trainer geen probleem. Ze kunnen iedereen begeleiden, of je nu ervaring hebt of niet. Je kunt dan samen met een trainer je lichaam rustig aan sterker maken. Je bouwt meer kracht en conditie op. Het is fijn om dan de begeleiding te hebben van iemand met de juiste kennis en ervaring. Er wordt altijd rekening gehouden met jouw mogelijkheden. Werken aan doelen personal trainer


Het kan ook zijn dat je wel redelijk fit bent, maar vaker wilt bewegen of meer kracht en conditie wilt opbouwen. Een personal trainer kan speciaal voor jou een trainingsschema opstellen, met oefeningen die passen bij jouw situatie. De trainer helpt je zo te kiezen voor een gezonde levensstijl waarbij je voldoende beweegt. Er zijn ook trainers die gespecialiseerd zijn in het opbouwen van spiermassa, kennis hebben van specifieke technieken voor een bepaalde sport of revalidatie.

Gezonde levensstijl

Voeding, sporten, mentaal lekker in je vel zitten, het is allemaal onderdeel van een gezonde leefstijl. Een personal trainer kan je helpen om vaker te kiezen voor gezonde voeding, tussendoortjes, regelmatig trainen, goed slapen en een actief leven. Mentale ondersteuning hoort hier ook bij. Je kunt op zoek gaan naar een trainer die je kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen of weerbaarder te worden. Hierdoor kun je beter voor jezelf opkomen en kan (sociale) faalangst verminderen. Zoals je ziet kan een personal trainer van nut zijn bij allerlei verschillende doelen. Grijp ook je kans en ga voor een positieve verandering in je leven. Maak vrijblijvend kennis met de personal trainers van Delda Sport


Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: