18 redenen waarom je geen gewicht verliest Deel 1
11 oktober 2023 

18 redenen waarom je geen gewicht verliest Deel 1

Je bent lekker actief bezig door regelmatig te sporten, je let op je voeding en probeert zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten en toch lijk je die laatste kilo’s maar niet kwijt te raken. Hoe is dit nu toch mogelijk? Ondanks dat het gewicht niet heel veel zegt over je gezond, geven we in dit artikel 18 redenen waarom je geen gewicht meer verliest.

1. Je eet te veel fruit

Ondanks dat het eten van fruit vele malen beter is dan een zak chips open trekken of ander ongezonde snacks. In fruit zitten wel veel suikers, dat je lichaam omzet in glucose. Glucose wat je lichaam teveel binnen krijgt wordt omgezet in vet wat er voor zorgt dat je juist zwaarder wordt in plaats van de laatste kilo’s kwijt te raken.
Verstandiger is om fruit te kiezen die hoge antioxidanten bevatten zoals diverse soorten bessen.

2. Teveel cardio en te weinig krachttraining

Zeker bij vrouwen komt dit vaak voor, omdat zij toch een beetje bang blijven voor het body builder effect. Geen paniek, vrouwen hebben simpelweg niet de juiste bouw en hormonen om dit effect te krijgen. Krachttraining is juist ontzettend belangrijk omdat spieren meer calorieën kunnen verbranden. Ook als je lichaam in de ruststand is. 

3. Je slaapt te weinig

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, minder slaap pakken omdat je nog een deadline hebt, nog even een film of serie wilt afkijken of omdat je uren in de dag miste. Maar slapen is zo ontzettend belangrijk voor je lichaam, je functioneren en gezondheid. Probeer minstens zes uur per nacht te pakken, het liefste zelfs 7 tot 8 uur. Dit verschilt uiteraard wel persoon, sommige mensen hebben 10 uur per nacht nodig. 


4. Je eet niet genoeg vet

Ja, je leest het goed. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken heeft je lichaam bepaalde vetten gewoon nodig. Goede vetten, zoals onverzadigde vetten zijn goed voor je hart, je organen en verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetten horen dus thuis in je dagelijkse voeding en helpen je lichaam te voorzien van energie om de slechte stoffen uit je lichaam te krijgen.

5. Je drinkt teveel alcohol

Een glaasje op zijn tijd is absoluut niet erg en een glas rode wijn is zelfs heel gezond. Alleen wanneer je teveel alcohol nuttigt gaat het de verkeerde kant op. Je lichaam kan alcohol niet goed gebruiken in je lichaam en doet er alles aan om dit direct te verwerken en het gif uit je lichaam te halen. Hierdoor functioneert je lichaam niet juist meer en worden andere voedingsmiddelen sneller omgezet naar vet.

6. Je vertrouwt teveel op je dieet

Een opmerking die we vaak horen. “Oh, maar ik sport, dus ik mag best een extra ijsje, chips of gebak eten.” Wanneer je aan het sporten bent om af te vallen en een gezonder lichaam te krijgen, dien je ook je eetpatroon aan te passen. Meer sporten betekent niet automatisch ook meer comfort food eten. Toch schijnt men dat af en toe te vergeten.

Voor persoonlijk advies over afvallen en fit worden kun je een gratis intake inplannen. Intake inplannen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: