18 redenen waarom je geen gewicht verliest Deel 2
25 oktober 2023 

18 redenen waarom je geen gewicht verliest Deel 2

Hierbij deel 2 met de volgende 6 punten met redenen waarom jij nog geen gewicht verliest.

Je bent lekker actief bezig door regelmatig te sporten, je let op je voeding en probeert zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten en toch lijk je die laatste kilo’s maar niet kwijt te raken. Hoe is dit nu toch mogelijk? Ondanks dat het gewicht niet heel veel zegt over je gezond, geven we in de komende artikelen 18 redenen waarom je geen gewicht meer verliest. 

7. Je bent niet consequent

Iedereen heeft goede bedoelingen wanneer ze besluiten te gaan sporten, gezonder te eten en hun levensstijl willen verbeteren. In het begin ben je nog fanatiek bezig, maar naar mate de tijd verstrijkt beginnen de excuses te komen. Je gaat steeds minder vaak sporten, je eetpatroon wordt weer slechter. Paar weken later besluit je er weer vol tegenaan te gaan en begint het hele verhaal opnieuw. Niemand is perfect dus dat geeft niet. Stel minder hoge eisen aan jezelf zodat het makkelijker vol te houden is en beloon jezelf als het wel lukt. Zo houd je het veel beter vol.

8. Je eet niet genoeg

Dit klinkt misschien gek, maar als je te weinig eet komt je lichaam essentiële voedingsstoffen te kort. Je lichaam heeft dit nodig om goed te kunnen functioneren en je lichaam aan het werk te zetten om afval te verwijderen uit je lichaam. Wanneer er constant te weinig voedsel binnenkomt, zal je lichaam het eten sneller opslaan als vetreserves om daar op te kunnen leven.


9. Geen goed dieet

Minder eten hoort vaak bij een dieet (niet te weinig eten dus, lees hierboven), alleen weet wel welk eten je kan schrappen. Gezond eten schrappen terwijl het junkfood aanwezig blijft helpt niet om gewicht te verliezen.

10. Je bent fan van light producten

Light producten houden mensen een beetje voor de gek. Men denkt vaak dat het niet slecht is om deze producten te nemen omdat er minder suiker of minder calorieën inzitten. Alleen die producten moeten het minder suiker of minder calorieën wel op de één of andere manier compenseren. Vaak zit er mononatriumglutamaat in wat ervoor zorgt dat je suikerspiegel omhoog schiet wat er voor zorgt dat je lichaam deze stoffen sneller omzet in vet. Oftewel light producten kunnen ervoor zorgen dat je juist aankomt.

11. Je bewaart je kleding dat te groot is

Als je al zover bent gekomen dat je een kledingmaat bent afgevallen, gooi dan direct je oude kleding dat te groot is weg. Het is een psychologisch spelletje, maar bij het bewaren van die kleding is het makkelijker om weer aan te komen. Wetende dat je te grote kleding er nog gewoon is en op je ligt te wachten. Dus is je kleding te groot? Verkoop het op marktplaats, doneer het aan het goede doel of gooi het weg!

12. Je eet onbewust

Tegenwoordig is het zo makkelijk om met een bord eten op schoot voor de televisie te gaan zitten, even je social media checken op je mobiel of een spelletje op internet te spelen. Je hersenen concentreren zich niet op je eten en zonder dat je er erg in hebt eet je meer dan dat je lichaam nodig heeft. Denk maar eens terug aan een bioscoopbezoek, voordat je er erg in had was de bak popcorn al leeg. Zet tijdens het eten de televisie uit, ga aan tafel zitten en eet bewust. Geniet van elke hap, zo heeft je lichaam de tijd om het eten te ontvangen en kunnen je hersenen op tijd het signaal afgeven dat je genoeg hebt gegeten.

Voor persoonlijk advies over afvallen en fit worden maak je een afspraak voor een gratis intake! 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: