Kickboksen Jeugd Amsterdam

Kickboksen in Amsterdam voor de jeugd aan het zoeken? Bij Delda Sport bieden wij kickbokstraining aan voor de jeugd van 7 t/m 15 jaar. In dit artikel vertellen wij wat de voordelen zijn van kickboksen voor kinderen en jongeren.

Kickboksen jeugd bij Delda Sport

Voor kinderen en tieners is sporten belangrijk. Er zitten enorm veel voordelen verbonden aan sporten. Daarom bieden wij kickbokslessen aan, waarbij de jeugd les krijgt van een gediplomeerde en ervaren kickbokstrainer.

Elke zaterdag kan er getraind worden van 9:30 tot 10:30 en op woensdag om 17:30 tot 18:30 in onze luxe en veilige PT studio. In de toekomst komt er nog een doordeweekse dag bij. De trainer leert de jongeren alle kickbokstechnieken, waarbij veiligheid voorop staat.

Kickboksen is van oorsprong een vechtsport, maar in onze sportschool wordt het ingezet als fitness training. De trappen en stoten worden niet op elkaar geoefend, maar op de trainer of een bokszak.

De jeugd kan kickbokslessen volgen in kleine groepjes of in privélessen. Zo kan elk kind en elke jongere veel aandacht en begeleiding krijgen. De uitleg komt door deze manier van werken goed over en de veiligheid van elke deelnemer wordt gegarandeerd.

Kickboxen-jeugd-amsterdam

Voordelen kickboksen jeugd

Wat zijn nu de voordelen van kickboksen voor de jeugd? Zoals gezegd is sporten sowieso gezond, maar kickboksen brengt nog veel meer voordelen met zich mee.

Kickboksen heeft veel fysieke voordelen:

Sterke spieren: spieren worden sterk en soepel. Tijdens het kickboksen gebruik je alle spieren van het lichaam. De benen om te trappen en je houdt je balans. De armspieren voor het stoten en het verdedigen. Je krijgt een sterke core en een krachtige rug en schouders.

Je bent tijdens een training constant in beweging. Ook dat helpt bij sterke spieren. Je werkt aan kracht en soepelheid.

Coördinatie: Ook verbetert de coördinatie. Je leert inspelen op wat je ogen zien, wat je tegenstander gaat doen. Je spieren gaan steeds nauwkeuriger reageren en werken beter samen. Je evenwicht wordt ook beter.

Conditie: Een regelmatige kickbokstraining zorgt voor een goede lichamelijke conditie. Dit heeft een positieve invloed op de gezondheid in het algemeen, maar ook voor hart, longen en spieren.

Immuunsysteem: Een sterk en fit lichaam heeft een goed werkend immuunsysteem, waardoor het beter bestand is tegen ziektes. Ook zal beter om kunnen gaan met stress, spanning en emotionele uitdagingen.

In deze tijden waarin veel jongeren alleen maar binnen zitten en veel tijd besteden aan televisie en smartphones, is lichamelijke beweging erg belangrijk om fysiek in conditie te blijven. Een zittend bestaan is niet goed voor mensen en zeker niet voor jongeren.

Jongeren zijn nog in de groei. Bewegen is in deze fase enorm belangrijk om zich goed te kunnen ontwikkelen. Wat een jongere nu leert, daar heeft hij of zij de rest van zijn leven profijt van. Dus is het mooi meegenomen als ze nu kennismaken met kickboksen.

Emotionele voordelen van kickboksen:

Uitlaatklep: Jongeren maken veel mee in deze leeftijdsperiode. Ze ontwikkelen zich op fysiek, maar ook op mentaal en emotioneel gebied. Soms is het moeilijk daar mee om te gaan en kickboksen kan een goede uitlaatklep zijn.

Het hoeft niet altijd in woorden uitgedrukt te worden. Maar even lekker sporten kan een goede mogelijkheid geven om spanningen kwijt te raken. Door te trappen en te stoten kun je lekker veel energie kwijt.

Zelfvertrouwen: Kickboksen is enorm goed om het zelfvertrouwen te vergroten en te ondersteunen. Je bent bezig met technieken om jezelf te verdedigen. Dat leert je opkomen voor jezelf en dat gevoel neem je steeds vaker mee naar het dagelijks leven.

Dat is ook zeker belangrijk als een kind of tiener gepest wordt. In dat geval kan een jongere een boost in het zelfvertrouwen goed gebruiken. Vaak kan de cyclus van het pesten doorbroken worden, doordat een kind leert voor zichzelf op te komen.

Zelfinzicht: Dit vergroot tegelijkertijd ook het inzicht in jezelf. Je begint te kijken naar hoe je omgaat met moeilijke situaties. Zou je liever vluchten of werp je je woedend op de ander? Wat zijn je valkuilen? Dit helpt je omgaan met je eigen gedachten en gevoelens en je krijgt handvatten als dat nodig is, om er anders mee om te gaan.

Grenzen verleggen: Tegelijkertijd werk je met de trainer samen aan je doelen. Of dat nu is afvallen of een betere conditie krijgen, je gaat je grenzen verleggen en wordt uitgedaagd. Grenzen verleggen is goed om te leren dat je verder kunt komen dan je dacht.

Jeugd-kickboksen-Amsterdam

Mentale weerstand: Dit versterkt je mentale weerstand en helpt je mentaal sterk te worden. Om door te zetten bij uitdagingen en te leren incasseren. Kinderen leren ook nee te zeggen. Dit deel helpt ook bij het zelfvertrouwen, als je weer dichter bij je doel komt en merkt dat je vooruit gaat.

Innerlijke kracht: Het is heel belangrijk voor een tiener om dit te ervaren: het gevoel dat je, ook al moet je er hard voor werken, iets kunt bereiken. Het geeft een positieve boost als je uiteindelijk je doel bereikt. Dan voel je je innerlijke kracht.

Sociaal: Door samen te sporten werk je aan je sociale vaardigheden. Een jongere kan ervaren dat hij of zij plezier kan hebben met anderen. Samen leer je de technieken, je oefent en gaat uitdagingen aan. Dat helpt om goed met anderen om te gaan.

Tieners kunnen hierdoor over hun verlegenheid komen, leren omgaan met verschillende karakters, leren voor zichzelf op te komen en hoe ze zich kunnen opstellen in een groep. Dit zijn onmisbare ervaringen!

Kickboksen geeft zelfvertrouwen

Kinderen en jongeren hebben vandaag de dag veel uitdagingen om het hoofd te bieden. Ze staan onder hoge druk, maar voelen zich vaak erg onzeker. Veel tieners hebben last van angsten.

Kickboksen kan ze de handvatten geven hier beter mee om te gaan, zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan. Geef je kind de kans weerbaarder te worden en een sterk zelfvertrouwen te krijgen.

Sporten en dan vooral kickboksen heeft zoveel positieve effecten op zowel lichaam als geest. Het is de ideale sport voor de jeugd.

Wil je meer informatie over kickboksen jeugd? Heb je vragen over de mogelijkheden? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: