Krijg ik een betere conditie van kickboksen?

Krijg ik een betere conditie van kickboksen?

Een betere conditie van kickboksen?Kickboksen is een intensieve sport die een positieve invloed heeft op je algehele conditie. Elke training bestaat uit verschillende onderdelen waarbij een warming-up, conditietraining, krachttraining en het oefenen van kickbokstechnieken natuurlijk niet mogen ontbreken. Kickboksen is een conditietraining op zich.

Zeker als jij je normaal gesproken op de bank bevindt is beginnen met kickboksen een eerste stap naar een veel betere conditie!

Is kickboksen alleen genoeg voor een goede conditie?

Kickboksen op zich is al goed voor je conditie. Toch doen veel vechtsporters nog andere sporten om hun conditie verder te verbeteren. Ze willen meer uit hun training halen of extra fit zijn voor een wedstrijd en daarom hun conditie verder verbeteren.

Maar welke trainingen hebben het beste effect op je conditie tijdens een kickbokstraining?
Kickboksen heeft een interval karakter. Snelle explosieve acties wisselen elkaar af. Kracht, snelheid en explosiviteit is wat je wilt bereiken tijdens je trainingen.

Goede conditie trainingen naast kickboksen

Om je conditie nog verder te trainen kan je verschillende cardio oefeningen doen naast je kickbokstrainingen. Maar niet elke cardio oefening heeft een goede uitwerking op je kickboks-skills.

Lange afstanden hardlopen is niet meteen de beste manier om je conditie tijdens het kickboksen naar een hoger level te tillen. Naast de belasting op je gewrichten loop je de kans teveel eiwitten te gaan verbranden. Eiwitten die je juist nodig hebt voor de opbouw van je spieren. Kijk maar naar het postuur van marathonlopers, die zijn heel anders gebouwd dan de gemiddelde kickbokser.

Het beste kies je voor cardio trainingen met een interval karakter, net als kickboksen. Hierdoor train je jouw conditie zodat je meer kracht ontwikkeld en snel explosieve kracht kan genereren.
Goede conditie oefeningen zijn bijvoorbeeld:
  • Explosieve sprint trainingen
  • Touwtje springen
  • HIIT trainingen
  • Intervaltraining zwemmen
  • Intervaltraining fietsen
  • Interval training op cardio fitnessapparatuur

Circuittraining voor een betere conditie tijdens het kickboksen

Circuittraining kan je ook helpen om een betere conditie op te bouwen, waar je tijdens het kickboksen profijt van hebt. Bij eenbetere conditie van kickboksen circuittraining doe je verschillende oefeningen achter elkaar. Je kunt hiervoor gebruik maken van fitnessapparatuur, gewichten of gewoon je eigen lichaam als weerstand gebruiken.

Je werkt de oefeningen achter elkaar af, zonder rustmoment. Elke oefening traint een andere spiergroep. Je kunt bijvoorbeeld achter elkaar een aantal keer opdrukken, optrekken, sit-ups en kniebuigingen doen waarna je even rust. Daarna begin je weer opnieuw, in totaal zo’n 20 tot 30 minuten.

Circuittrainingen kan je eindeloos variëren waardoor je steeds op een andere manier je spieren aan het werk zet. Tijdens het kickboksen gaat het vooral om krachtuithoudingsvermogen. De spieren veroorzaken de vermoeidheid en uitputting op een gegeven moment.
Door de spierconditie te trainen zal je het tijdens het kickboksen langer vol kunnen houden.

Kickboksen als conditietraining

HIIT en circuittraining kan je perfect combineren met je kickbokstraining. Je kunt diverse kickbokstechnieken gebruiken om je conditie te verbeteren.
Door te gaan schaduwboksen met gewichtjes bijvoorbeeld. Wissel daarbij wel verschillende trap en stoot technieken af. Of doe een HIIT training op de bokszak. Zeker weten dat jouw conditie erop vooruit gaat.

Kickboksen en conditietraining in één pakket

Bij Delda Sport kijken we naar het totale plaatje. In onze trainingen ligt de focus niet alleen op de kickbokstechnieken, ook conditietraining, krachttraining en voeding komen aan bod.
En natuurlijk adviseren we je over de nodige rust om je spieren te laten herstellen.

Met onze persoonlijke aandacht helpen we je om jouw doelen te bereiken. Waar wil jij voor gaan? Neem contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.
Reactie plaatsen