Boksbandages of binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen?

Boksbandages of binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen?

Gebruik je boksbandages of binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen? Vaak wordt aangeraden extra bescherming onder je bokshandschoenen te dragen in de vorm van boksbandages of binnenhandschoenen. Maar welke functie hebben ze precies en welke moet je kiezen?

Tijdens het trainen op de bokszak, stootkussens of het trainen met een partner of personal trainer krijgen je handen en polsen het flink te verduren. Om blessures te voorkomen is het slim om je polsen extra steun en bescherming te geven. Boksbandages of binnenhandschoenen bieden deze bescherming en versteviging.

Waarom gebruik je boksbandages of binnenhandschoenen?Boksbandages binnenhandschoen

Boksbandages en binnenhandschoenen worden gedragen onder je bokshandschoenen. Ze zorgen voor extra versteviging om je polsen en beschermen je knokkels en de kleine botjes in je handen. Ook geven ze meer stevigheid aan je duim, een blessure gevoelig deel van je hand.

Daarnaast zorgen ze ook dat de levensduur van je bokshandschoenen verlengd wordt. Zweet wordt opgevangen door de bandages of binnenhandschoen in plaats van in je bokshandschoenen te trekken.

Waarom kies je voor boksbandages?

Boksbandages zijn van oudsher de manier om je handen en polsen te beschermen tegen blessures. Het kost enige oefening om de boksbandages goed te bevestigen maar ze zijn vaak favoriet onder de ervaren boksers.

Een boksbandage zit steviger om je hand en vingers dan een binnenhandschoen. Vaak zijn bandages ook goedkoper en ze zijn minder kwetsbaar dan binnenhandschoenen.

Boksbandages zijn er in verschillende lengtes, kleuren en materialen. De rekbare variant wordt het meest gebruikt. Ze zijn perfect om je pols en hand stevig mee vast te zetten. De niet rekbare, katoenen bandages zijn vaker favoriet onder de professionele vechtsporters. Ze zijn wat moeilijker te bevestigen omdat ze minder strak gezet kunnen worden dan de elastische variant, ze gaan ook eerder los zitten.

Welke lengte boksbandages moet je kiezen?

Korte boksbandages zijn zo’n 250 centimeter en worden vaak gebruikt voor de jeugd en dames. Ze doen het goed onder MMA of zakhandschoenen omdat deze kleiner zijn en strakker om de hand zitten.
Lange boksbandages zijn 350 tot 460 centimeter. Gevorderden die het inwikkelen goed onder de knie hebben gebruiken deze lengte vaak. Ze kunnen met de extra lengte nog meer stevigheid geven aan de hand en pols.

Boksbandages

Wanneer kies je voor binnenhandschoenen?

Veel mensen vinden het wikkelen van boksbandages een gedoe. Dan zijn binnenhandschoenen erg handig. Binnenhandschoenen zijn soms voorzien van bandages van maximaal 2 meter. Dit is een stuk sneller en gemakkelijker om te doen dan de losse, veel langer bandages. Nadeel is wel dat ze minder stevigheid geven dan boksbandages.
De meeste binnenhandschoenen bieden extra bescherming aan je knokkels met extra kussentje van gel of foam.

Voornaamste voordeel van binnenhandschoenen is de extra bescherming op de knokkels en de tijdsbesparing bij het omwikkelen. Ook het wassen is minder werk. Binnenhandschoenen hoef je niet op te rollen na het wassen zoals boksbandages.

Kies je boksbandages of binnenhandschoenen?

Je weet nu alle voor- en nadelen van boksbandages en binnenhandschoenen. Zoals je kunt zien geven boksbandages meer stevigheid aan je handen en polsen en bieden daardoor meer bescherming tegen blessures dan binnenhandschoenen.
Het is dus de oefening waard om te leren goed boksbandages om te doen. Vraag desnoods je personal trainer om advies en hulp bij het goed omwikkelen van je handen en polsen. Jouw veiligheid staat altijd voorop!

Interesse of vragen? Vraag dan nu een gratis intake aan via onderstaand formulier. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Gratis intake of meer info aanvragen >>
Reactie plaatsen