Kickboksen, een geweldige sport voor kinderen

Kickboksen is een geweldige sport voor kinderen. Veel ouders zijn wat huiverig om hun zoon of dochter op kickboksen te doen. Er gaan soms negatieve verhalen over kickboksen rond of andere ouders kijken er negatief tegenaan. Ze verwachten dat kinderen die leren kickboksen worden opgeleid tot kleine straatvechtertjes.

Niets is minder waar. Kinderen die leren kickboksen krijgen hier veel positieve energie van. Ze worden weerbaarder maar leren ook discipline in de gestructureerde kickbokstrainingen.

Waarom kickboksen goed is voor kinderen

Kickboksen heeft op volwassenen al heel veel positieve effecten, en dat geldt ook zeker voor kinderen. Sporten is goed voor je kind, kickboksen gaat nog een stapje verder. In de vechtsport is respect nummer één. Ze leren met respect met elkaar om te gaan. De discipline in de training leert ze goed op te letten. Daar hebben ze baat bij op school en in het latere leven.

Kinderen kickboksen

Kickboksen verbetert het reactievermogen van je kind en helpt hem beter te concentreren. Kinderen zullen zich zowel lichamelijk als geestelijk beter in hun vel voelen en met meer energie de dag door gaan. Ze worden leniger en sterker en leren ook nog wat links en rechts is door het constante trappen en stoten.

Kickboksen voor onzekere kinderen

Veel kinderen zijn op een bepaalde manier onzeker. Onzeker over hun eigen kunnen, onzeker in de groep. Dit kan een kind behoorlijk in de weg zitten op school. Ze hebben het niet echt naar hun zin en hebben moeite om vriendjes te maken. Helaas worden er ook nog steeds veel kinderen gepest. Onzekere kinderen zijn vaak een gemakkelijk doelwit.

Kickboksen is de oplossing voor onzekere kinderen. Tijdens de kickbokstraining leren de kinderen wat ze kunnen. Ze worden zich bewust dat ze invloed kunnen uitoefenen en dat ze helemaal niet zo machteloos zijn als ze zelf denken. Ze hoeven niet bang meer te zijn… Ze kunnen voor zichzelf opkomen en staan hun mannetje!

Al snel worden de positieve effecten zichtbaar bij je kind. Ze maken makkelijker vriendjes en laten niet meer over zich heen lopen. Ze zullen zich fitter en energieker voelen door het sporten en zitten daardoor lekkerder in hun vel.

jongeren kickboksen

Kickboksen voor heethoofdjes

Ook voor kinderen die echte heethoofdjes zijn is kickboksen een goede sport. Heeft je kind soms agressieve uitspattingen of is hij erg gefrustreerd? Kickboksen biedt de uitlaatklep. In de kickbokstraining kan je kind op een goede manier zijn frustraties of agressie kwijt, zonder daar anderen mee pijn te doen.

Het is dus niet zo dat kickboksen agressief gedrag bevorderd. Juist kinderen die moeite hebben met negatieve gevoelens, frustraties en agressie hebben veel baat bij kickboksen. Ze leren op een goede manier met hun gevoelens om te gaan, elkaar met respect te behandelen en niet hun gevoelens op anderen te projecteren.

Wat heeft mijn kind nodig om te gaan kickboksen?

Wil je kind graag kickboksen dan kan je altijd afspreken eerst een proefles te doen om te kijken of hij of zij het echt zo leuk vindt. Trek je kind kleding aan waarin ze gemakkelijk kunnen bewegen, een t-shirt en korte broek zijn prima. Vraag even na of je bokshandschoenen en scheenbeschermers kan lenen bij de sportschool.

Wil je kind echt verder met kickboksen dan kan je kickboksspullen gaan aanschaffen. Vaak worden voor kinderen complete sets aangeboden.
Wat je in ieder geval nodig hebt voor je kind om te kickboksen:

  • Bokshandschoenen
  • Kickboksbroekje
  • Scheenbeschermers
  • Gebitsbescherming
  • Bandages of binnenhandschoenen
  • Eventueel kruisbeschermer

Vanaf welke leeftijd mag je kind kickboksen?

De leeftijd waarop je kind mee mag doen met kickboksen verschilt per sportschool, vraag dit even na bij de sportschool bij jou in de buurt. In sommige sportscholen kan je kind op zijn vierde al meedoen met kickbokstrainingen, uiteraard afgestemd op de leeftijd en speelsheid van een kind van die leeftijd.

In de groepen voor jonge kinderen wordt er op een speelse manier het kickboksen aangeleerd. Maar ook daar geldt dat respect en discipline belangrijke factoren zijn binnen de vechtsport.

Kickboksen geeft je kind veel positieve energie, die hij in het dagelijks leven goed kan gebruiken. Ze staan hun mannetje, op een respectvolle manier!

Ben je benieuwd of kickboksen ook wat voor jouw kinds is? Je kunt het eens komen uitproberen bij Delda Sport.

Ze kunnen meedoen met onze jeugdgroepen of een keer een opstart workshop nemen met 1 van onze personal kickbokstrainers wat gelijk staat aan 10-15 groepslessen. Zo kunnen ze daarna zelfverzekerd meedoen in een grotere groep.

Ook hebben we middelgrote groepen voor kinderen van maximaal 15 personen. In de praktijk zijn dit er vaak een stuk minder waardoor de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen.

Bekijk de onderstaande pagina voor meer informatie over onze jeugd trainingen.

Info jeugdtraining bij Delda Sport >>

Via de onderstaande afbeelding kun je een virtuele tour doen door onze prive studio.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: