Kickboksspullen kopen, waar moet je op letten?

Kickboksspullen kopen, waar moet je op letten?

Wil jij kickboksspullen gaan kopen dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Om geen blessures op te lopen heb je goede kickboksmaterialen nodig. Denk aan kickbokshandschoenen, kleding, bandages en scheenbeschermers. Waar je op moet letten vertellen we in dit artikel.

Wat heb je nodig om te kickboksen?

Kickbokshandschoenen

Het belangrijkste om goed te kunnen kickboksen, zijn de kickbokshandschoenen. Je hebt ze nodig, omdat ze je handen en polsen beschermen en de klappen opvangen.

Spullen-kickboksen-handschoenen

Als je nog maar net begonnen bent, kun je kickbokshandschoenen huren. Heb je besloten dat je deze sport wilt blijven doen, dan kun je ze gaan kopen. Let dan op de volgende punten:

  • Het materiaal waar ze van gemaakt zijn: Leer of kunstleer
  • Pasvorm
  • Duurzaamheid
  • Vulling

Hoe kies je je handschoenen?

Als je kickbokshandschoenen goed zitten, maakt dat al het verschil voor je kickbokstraining. Een goede keuze is dus wel belangrijk. Kickbokshandschoenen van leer (runderleer) gaan lang mee, ademen en voelen prettig om te dragen. Ze bieden een goede bescherming.

Kunstleer is goedkoper, maar de kwaliteit is dan ook minder. De naden zijn minder sterk, het materiaal scheurt sneller en je krijgt sneller zweethanden omdat het minder ademend is. Om mee te beginnen zijn ze echter prima.

Wat betreft vulling en pasvorm, zul je de handschoenen eerst even moeten passen. Ze zouden goed moeten aansluiten, zodat ze vast om je polsen blijven zitten en niet gaan draaien of schuiven.

Bandages

Ook bandages zijn van belang als je wilt kickboksen. Ze verstevigen je polsen, zorgen dat je handschoenen goed aansluiten, absorberen zweet (zodat je handschoenen langer mee gaan) en beschermen de botten van je handpalm.

Bandages zijn er in verschillende soorten, lengtes en materialen.

Materiaal

Je kunt kiezen voor katoen, dit absorbeert goed, ze zijn niet duur en ze hebben een lusje en een stukje klittenband om de bandage vast te zetten. Je kunt ze ook gemakkelijk wassen.

Mexicaanse bandages zijn elastischer, dus nemen gemakkelijker de vorm van je hand over, waardoor ze een goede pasvorm hebben. Je kunt ze strakker vastzetten. Ze gaan wel minder lang mee dan katoenen bandages.

Gel wraps zijn in feite een soort dunnere handschoen met bandages. Er zit een gel padding in die zorgt voor extra bescherming van je knokkels. Ze zitten vaak comfortabel en bieden ook ondersteuning voor de pols. Ze zijn wel prijziger dan andere bandages.

Lengte

Je kunt kiezen voor korte of lange bandages. De kortere zijn tot 250 cm lang en worden meestal gebruikt door vrouwen en jongeren. De lange bandages zijn tussen de 350 en 460 cm. Heren en gevorderde kickboksers gebruiken deze.

De lange bandages zijn lastiger om mee te zwachtelen, maar geven je handen en polsen wel veel steun.

Scheenbeschermers

Je gebruikt niet alleen je handen, maar ook je benen tijdens het kickboksen. Daarom heb je scheenbeschermers nodig, die de klappen opvangen die je met je benen uitdeelt. Je kunt kiezen voor scheenbeschermers van katoen of van leer.

Kickboksspullen-scheenbeschermers

Het materiaal van je scheenbeschermers maakt niet echt uit. Beide soorten bieden genoeg veiligheid. Probeer ze uit in een winkel om te kijken wat je het prettigste vindt zitten. Een goede pasvorm is belangrijk. Ze moeten goed vastzitten, zodat ze niet kunnen draaien of verschuiven.

Kleding

Voor kickboksen heb je in principe geen speciale kleding nodig. Het is wel fijn als je kleding geen onnodige ritsen of knopen heeft, die tijdens het sporten ergens aan kunnen haken of waaraan je je pijn kunt doen. Je kleding zou ook niet te los of te strak moeten zitten. Je moet je lekker kunnen bewegen.

Er is speciale kickbokskleding, deze is luchtig, voert het zweet goed af en heeft een goede pasvorm. Dit is nog niet nodig om aan te schaffen als je net begint met kickboksen. Ook schoenen heb je niet nodig, kickboksen doe je op blote voeten.

Meer weten over kickboksen, kickbokstraining of wat je er voor nodig hebt? Vraag meer informatie aan in onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: