Wat is sparren?

Wat is sparren?

Sparren tijdens een kickbokstraining betekent dat je één op één met een sparringpartner de geleerde kickbokstechnieken op elkaar gaat uitproberen. Uiteraard hou je hierbij rekening met je sparringpartner. Het is niet de bedoeling elkaar te verwonden.

Zeker tijdens een gewone training is het niet de bedoeling met een blauw oog thuis te komen. Je wilt allebei de volgende dag weer netjes op je werk kunnen verschijnen.

Sparren

Sparren is dan ook geen wedstrijd. Je gaat dus niet op volle kracht stoten. Het gaat erom dat je de technieken die je geleerd hebt toe gaat passen in de praktijk. Door met een andere kickbokser te sparren kan je van elkaar leren. Zeker wanneer je tegen een meer ervaren sparringpartner bokst.

Voordelen van sparren

Als je gaat sparren leer je elkaar bewuster kickboksen. Je creëert een veilige omgeving waarin je op een verantwoorde manier het geleerde in de praktijk kunt brengen zonder elkaar daarbij te verwonden.

In een veilige omgeving leer je meer. Zo kan je bepaalde technieken van meer ervaren kickboksers in de praktijk ervaren en zelf proberen toe te passen. Veel kickboksers ontwikkelen na verloop van tijd hun eigen boksstijl. Hier kan je veel van leren tijdens een sparringsessie.

Bescherm jezelf tijdens het sparren

Zeker tijdens het sparren is het belangrijk jezelf goed te beschermen. Het dragen van goede kickboks spullen zoals kickbokshandschoenen, scheenbeschermers en een bitje zijn een must. Let ook goed op je kickbokskleding. Zorg dat er geen scherpe, uitstekende onderdelen aan zitten waar de ander zich aan kan bezeren. Of touwtjes waardoor jullie in de knoop kunnen raken.

sparren met begeleiding

Uiteraard begeleiden wij, bij Delda Sport, elke sparringsessie zodat beide sparringpartners het optimale uit hun training kunnen halen.
Reactie plaatsen