Wat is een back kick?

Wat is een back kick?

De back kick is een zeer effectieve traptechniek. Je kunt de back kick goed inzetten als verrassingstrap tijdens het kickboksen. Gebruik je back kick in een mooie combi van stoten en verras je tegenstander compleet wanneer je opeens een goed geplaatste back kick maakt.

Hoe maak je een goede back kick?

Begin in je normale kickboksvechtpositie. Wil je jouw tegenstander verrassen? Deel dan eerst een combinatie van stoten uit voor je aan de back kick begint. Direct na de stoten draai je jouw lichaam weg van je tegenstander. Kijk over je schouder en trek je knie op. Maak een snelle en explosieve achterwaartse trap. Je raakt je tegenstander met je hiel in het buikgebied.

Het is een korte trap die je uitvoert op een kleine afstand van je tegenstander. Je been blijft deels gebogen. Snel en explosief zijn belangrijk bij de back kick, de meeste power komt van de draai die je maakt voor de trap.
Kom na de trap terug in vechtpositie, klaar voor de volgende stoot of trap.

Wanneer zet je de back kick in?

Een back kick is een zeer effectieve en krachtige traptechniek. Je kunt je tegenstander hier flink mee uit balans brengen. Het verrassingseffect werkt hierbij in jouw voordeel. Verpak je back kick in een mooie combinatie van stoten en trappen en je kunt je tegenstander compleet overrompelen.
Door de impact op het buikgebied zal je tegenstander voorover buigen waardoor hij extra kwetsbaar is.

Er zijn zeer veel varianten van de back kick. Belangrijkste is dat je goed je balans houdt zodat je niet omvalt. Om deze traptechniek echt goed te leren zijn kickbokslessen essentieel. Een goede trainer zal jouw de fijne kneepjes leren zodat jij de perfecte back kick neer kan zetten.

Bij Delda sport leer je tijdens enkele priv├ę lessen al de basis technieken van het kickboksen. Ook tijdens onze small group trainingen is er voldoende persoonlijke aandacht zodat je snel vooruitgang boekt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Reactie plaatsen