Wat is een roundhouse kick?

Wat is een roundhouse kick?

Bij de roundhouse kick schop je richting je tegenstander waarbij je met een halfronde beweging ronddraait voor je met de voorkant van je been of voet je tegenstander raakt. De roundhouse kick wordt in veel vechtsporten gebruikt en kent veel variaties in beenbeweging, houding en de hoogte van de trap.

Voer je de roundhouse kick goed uit dan is de impact op je tegenstander vergelijkbaar als met een honkbalknuppel.

Hoe voer je een roundhouse kick goed uit?

Professionele vechters later het eruit zien alsof het weinig moeite kost maar een goede roundhouse kick vergt heel wat oefening. Met geduld en voldoende oefening zal ook jij een perfecte roundhouse kick kunnen uitvoeren.

Zorg in de eerste plaats altijd voor je bescherming. Als je aan het oefenen bent kan je zelf bepalen hoe lang je erover doet om de perfecte trap te maken. Maar in een gevecht of tijdens het sparren is dat niet het geval. Leer jezelf dus aan altijd op je bescherming te letten door je handen in de juiste positie te houden, ook tijdens het oefenen.

Roundhouse kick

Breng je achterste been omhoog en opzij. Zodra je het been optilt buig je het onderbeen naar achteren zodat je kuit bijna je dij raakt. Je gebogen been breng je tot de gewenste hoogte, je knie wijst opzij. Je bovenlichaam zorgt voor de balans. Je bent nu klaar om een verpletterende trap te geven, door in een snelle beweging met je onderbeen, naar je tegenstander te trappen. De voet op de grond en je bovenlichaam draaien mee in een halve cirkel.

Wanneer gebruik je een roundhouse kick?

Je kunt de roundhouse kick op verschillende hoogtes uitvoeren. Zo kan je verschillende delen van het lichaam van je tegenstander raken. Richt je laag dan raak je jouw tegenstander ter hoogte van de dij, net boven de knie. Hiermee verzwak je het been van je tegenstander zodat die geen krachtige trappen meer uit kan delen.
Je kan de roundhouse kick ook richten op het middengebied of het hoofd van je tegenstander, afhankelijk van de situatie.

Meer kickbokstechnieken leren? Binnen enkele lessen leert een van onze personal trainers je alle basistechnieken van het kickboksen.
Reactie plaatsen