De vijf voordelen van een fit lichaam
28 september 2022 

De vijf voordelen van een fit lichaam

Een fit lichaam hebben heeft veel voordelen. Niet eens alleen fysiek, zeker ook mentaal. Je wordt fit door regelmatig te bewegen, maar ook door te kiezen voor gezonde voeding. Je komt met een fit lichaam veel gemakkelijker en met meer energie door de dag.

Wat moet je doen om fit te worden?

De snelste weg naar een gezond lichaam, gaat via voeding en beweging. Het is belangrijk om niet teveel te eten en te kiezen voor gezonde voeding (met zo min mogelijk suiker). Het kan dus nodig zijn om wat aanpassingen te maken in je eetpatroon.

Voldoende bewegen is de andere pijler van een goede gezondheid. Naast regelmatig bewegen door te wandelen of te fietsen, is enkele keren per week sporten ook verstandig. Door je stevig in te spannen maak je je spieren, pezen en botten sterker.

Als je hier aandacht aan besteedt, zul je steeds fitter worden. De voordelen blijken al snel. Hieronder zie je de 5 voordelen van een fit lichaam.

1. Een goede conditie


Als je fit bent, heb je de energie om de normale dagelijkse activiteiten te kunnen doen. Je hebt uithoudingsvermogen om eens de trap op te rennen, om met je kinderen te spelen en om na je werk eens een wandeling te maken.

Door te sporten bouw je een goede conditie op. Daardoor kun je inspanningen langer volhouden, ook in je normale dagelijkse leven. Het geeft je de energie om aan het einde van de dag je ook nog fit te voelen.

2. Stressbestendigheid

Fitheid zie je niet alleen terug in je lichaam, maar ook in je geest. Door te sporten maakt je lichaam hormonen aan die zorgen voor ontspanning en stresshormonen worden juist beter afgevoerd.

Bewegen kan verder nog helpen stress kwijt te raken omdat je het letterlijk van je af kunt lopen, slaan of schoppen (wat voor sport je maar doet). Je bent er ook lekker even uit, waar je samen bent met anderen. Hierdoor kan sporten je stressbestendigheid een stuk groter maken.

3. Meer weerstand

Is iedereen om je heen ziek, zwak of misselijk? Als jij regelmatig sport, heb je een goede weerstand en zul je je niet bij iedere griep-uitbraak ziek hoeven melden. Mensen die sporten, zo blijkt uit onderzoek, zijn minder vaak ziek dan zij die dat niet doen.

Niet alleen ben je beter beschermd tegen infecties, ook loop je minder kans op hart- en vaatziekten en zul je minder kans op blessures hebben.

4. Soepele gewrichten


Lekker bewegen is goed voor je spieren en pezen. Dat is belangrijk omdat we zoveel zitten tegenwoordig (wat erg slecht is voor je lijf). Door te sporten smeer je je gewrichten, help je ze sterker worden en kunnen ze weer soepel bewegen.

Voor mensen met overgewicht is het goed om af te vallen. Een te hoog lichaamsgewicht belast de gewrichten overmatig. Hierdoor slijten ze sneller en het kan pijnklachten gaan geven.

5. Een betere nachtrust

Door te sporten kun je ook je nachtrust verbeteren. Ten eerste ben je lekker moe als je fysiek actief was. Meestal val je dan makkelijker in slaap. Daarnaast kan bewegen helpen om stresshormonen kwijt te raken. De kans is groot dat je na het sporten veel meer ontspannen bent en dus beter slaapt.

Zou jij het fijn vinden om fitter te worden? De snelste weg naar een fit lichaam vind je via een personal trainer. Zo’n trainer is gespecialiseerd in voeding en beweging. Met deze kennis kan hij of zij je helpen om snel je doelen te bereiken.

Klik hier om jouw personal trainer te vinden!


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: