Bokszaktraining: Dit is waarom het zo goed werkt!

Bokszaktraining: Dit is waarom het zo goed werkt!

Bokszaktraining is een geweldige manier om vet te verbranden, spieren op de bouwen en aan je conditie te werken, allemaal in één workout. Je kunt een bokszaktraining volgen in de sportschool, maar je kunt ook thuis op je bokszak trainen.

Met bokszaktrainingen zorg je dat je in vorm blijft. Je traint allerlei spieren, je hart en longen, zodat je conditie niet achteruit gaat. Daarnaast is trainen op de bokszak een heerlijke manier om stoom af te blazen. Sla de stress van je af en profiteer van de endorfines die je lichaam aanmaakt tijdens de training, die geven je een goed gevoel.

In deze blog ontdek je waarom bokszaktrainingen zo goed werken, wat je nodig hebt om thuis een goede bokszaktraining te doen en je krijgt allerlei handige tips!

Bokszaktraining thuis

Waarom bokszaktraining zo goed voor je is

Met een bokszaktraining, train je op hoge intensiteit. Je werkt hierdoor op een leuke manier aan je conditie. Trainen op de bokszak is geschikt voor (professionele) vechtsporters, maar net zo goed voor mensen die willen afvallen of fitter willen worden.

Op de bokszak kun je als beginner goed ervaren hoe je trappen en stoten moet uitvoeren. Je voelt steeds beter wat je moet doen en kunt eindeloos oefenen. Voor meer ervaren kickboksers is de bokszaktraining een goede manier om de conditie op peil te houden en de technieken nog verder te verbeteren.

Hier 7 redenen op een rij, waarom bokszaktrainingen zo goed voor je zijn:

 1. Je bouwt een geweldige conditie op. Op de bokszak voer je in hoog tempo allerlei combinaties uit, met korte pauzes. Dit geeft je conditie een flinke boost. Je kunt je training helemaal aanpassen aan jouw niveau en op je eigen tempo trainen. Je zult al snel merken dat je conditie vooruit gaat en je steeds wat verder kunt gaan en het langer vol kunt houden.
 2. Full body workout en spieropbouw. Een bokszaktraining is een full body workout, waarbij al je spieren aan bod komen. Tussen de combinaties op de zak door worden vaak andere spierversterkende oefeningen gedaan, zoals buikspieroefeningen, opdrukken en squats. Natuurlijk train je ook op de zak allerlei spiergroepen. Je kunt zowel trappen als stoten uitvoeren, waardoor je heel je lichaam traint.
 3. Ontspanning door inspanning. Niets zo fijn als na een drukke dag de stress en frustraties van je af slaan op de bokszak. Met een fijne, intensieve training kun je echt even je hoofd helemaal leeg maken, hoe fijn is dat. Regelmatig sporten helpt je stress beter onder controle te houden. Dat kunnen we wel gebruiken in deze gehaaste tijden.
 4. Kickboksen zonder sparren. Bokszaktrainingen zijn ideaal voor de mensen die wel willen leren kickboksen, maar dan zonder lichamelijk contact. Op de bokszak kun je alle basistechnieken leren, zonder dat je hoef te sparren met een partner. Leer alle technieken en combinaties aan op de bokszak. Wil je later alsnog gaan sparren, dan kan dat natuurlijk altijd.
 5. Ideale en effectieve training voor thuis. Bokszaktrainingen zijn perfect thuis te doen. In bijna elke woning is er wel plek voor een bokszak. Met een online bokszaktraining krijg je gestructureerde begeleiding, waardoor je de technieken goed aanleert.
 6. Geschikt voor beginners en gevorderden. Bokszaktrainingen zijn geschikt voor alle niveaus. Het is een hele toegankelijke training, voor jong, oud, man, vrouw, ervaren en beginner.
 7. Technieken perfectioneren. De bokszaktraining is ideaal om je kickbokstechnieken verder te verbeteren. Je kunt eindeloos oefenen en je merkt meteen op de bokszak of je techniek goed is. Je ziet wat de impact van je stoten en trappen op de zak is. Zo weet je meteen welke onderdelen meer aandacht nodig hebben om je techniek nog verder te perfectioneren.
 8. Goede training voor wedstrijden. Ben je aan het trainen voor wedstrijden? Dan is trainen op een bokszak een goede manier om bijvoorbeeld je schenen harder te maken. Door zonder scheenbeschermers tegen de bokszak te trappen, kun je op een veilige manier je scheenbenen harder maken.
 9. Goede manier om af te vallen. Regelmatig bokszaktrainingen volgen is een goede manier om af te vallen. Je werkt tegelijkertijd aan je conditie, bouwt spieren op en verbruikt flink wat calorieën per uur.
 10. Verbeter je coördinatie. Wanneer je coördinatie verbetert, zul je jouw spieren krachtiger en sneller kunnen activeren. Tijdens bokszaktrainingen wordt er veel van je lichaam gevraagd. Je voert oefeningen in hoog tempo uit en traint ook meteen je balans en stabiliteit. Hoe beter je coördinatie, hoe makkelijker je de verschillende oefeningen uit kunt voeren.

Bokszakken thuis hangend

Bokszaktraining thuis? Dit heb je nodig

Als je thuis aan de slag wilt met bokszaktrainingen, dan heb je natuurlijk een bokszak nodig. Bokszakken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Kies een bokszak die qua gewicht en lengte geschikt is voor jou. Wil je zowel trappen als stoten oefenen op de bokszak, dan zal deze lang genoeg moeten zijn.

Er zijn staande versies en bokszakken die je op moet hangen. Deze kan aan het plafond bevestigd worden, of met een muursteun. Bokszakken zijn zwaar, dus zorg dat alles goed en veilig bevestigd wordt voor je gaat trainen.

Hoe je de juiste bokszak kiest en deze veilig ophangt lees je in de blog: “Bokszak of boksbal thuis ophangen”

 Wil je trainen op je bokszak, dan is het aan te raden makkelijk zittende kleding aan te trekken. Je kunt hiervoor een speciaal kickboksbroekje en shirt gebruiken, of je kiest sportkleding die je graag draagt. Je kunt (in het begin) eventueel scheenbeschermers dragen.

Je handen wil je beschermen, dus draag je tijdens de bokszaktraining bokshandschoenen. Je kunt standaard bokshandschoenen kiezen of MMA handschoenen. De maat van de handschoenen wordt bepaald door het gewicht, dat uitgedrukt wordt in ounce. Kinderen beginnen met handschoenen van 6 of 8 oz. De junioren, lichte heren en dames kiezen voor 10 of 12 oz en volwassen mannen kiezen over het algemeen voor 14 of 16 oz.

Er zijn ook speciale zakhandschoenen. Deze zijn kleiner en lichter dan gewone bokshandschoenen. Zakhandschoenen zijn speciaal gemaakt voor gebruik op de bokszak en gaan langer mee dan gewone bokshandschoenen. Groot voordeel: je bokshandschoenen gaan langer mee, omdat je ze niet op de bokszak gebruikt.

Bokszaktraining thuis

Haal alles uit je bokszaktraining thuis met deze tips

In de sportschool een bokszaktraining doen is heerlijk. Je personal trainer zorgt dat je tot het uiterste gaat en houdt de training leuk en afwisselend. Maar hoe doe je dat thuis? Grote kans dat je toch net wat minder gemotiveerd bent en eerder stopt met je training. Met deze tips haal je ook thuis alles uit je bokszaktraining.

 1. Zorg voor lekkere muziek. Muziek doet veel, zeker tijdens het sporten. Denk maar aan de muziek in de sportschool. Door ook thuis opzwepende muziek op te zetten ga je veel fanatieker aan de slag. Je kunt lekker op het ritme slaan en trappen op je bokszak.
 2. Zorg voor afwisseling. Tijdens je bokszaktraining kun je allerlei afwisselende oefeningen aan je training toevoegen. Denk aan planken, sit-ups en squats. Ga als warming up springtouwen of schaduwboksen. Maak opstoten, voorwaartse stoten en trappen op het ritme van de muziek.
 3. Ga samen trainen op de bokszak. Je kunt ook prima samen op de bokszak trainen. De ene houdt de bokszak vast, terwijl de ander stoten en trappen oefent. Daarna wissel je om. Naast dat het gezelliger is om samen te trainen, kun je elkaar ook motiveren en aanwijzingen geven. Door om en om te trainen pak je even een rustmomentje tussendoor, waardoor je effectief kunt trainen.

Bokszaktraining voordelen

Oefeningen voor je bokszaktraining

Bedenk voor je training welke stoten en trappen je wilt gaan oefenen op je bokszak. Train steeds een minuut achter elkaar en wissel daarbij verschillende combinaties af. Houd daarna een minuut rust en begin met de volgende serie.

Oefeningen voor je bokszaktraining:

 1. Hoge hoeken
 2. Lage hoeken
 3. Direct stoten
 4. Lage trappen
 5. Middeltrappen
 6. Hoge trappen

Een goede bokszaktraining is onmisbaar als je wilt leren kickboksen. Zorg voor een goede warming up en cooling down, waarbij je al je spieren goed los schudt en je armen, benen en buikspieren strekt.

Doe je twee tot drie keer per week een intensieve bokszaktraining, dan zul je snel merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat, je vet begint te verbranden en je meer spiermassa krijgt.

Bokszaktraining thuis, zo doe je dat

Vind je het lastig om zelf een goede bokszaktraining thuis te doen? In de sportschool krijg je aanwijzingen van je trainer, thuis zul je zelf een training moeten bedenken. Dat kan lastig zijn, zeker als je nog niet heel ervaren bent.

Speciaal voor jou hebben we ‘Kickboks Masters’ 


In deze cursus leer je alles over kickboksen en er zit een speciale module in met bokszaktrainingen. Je krijgt allerlei afwisselende trainingen waarmee je thuis een full body workout kunt doen, waarmee je alle spieren van je lichaam gebruikt. Elke training duurt 55 minuten. In heldere instructievideo’s worden de kickbokstechnieken uitgelegd door je eigen personal trainer. Je ziet precies hoe je de beweging moet uitvoeren en kunt direct meedoen.

In de speciale bokszaktraining modules leer je de goede techniek toepassen, zodat je blessures voorkomt. Trainen op een bokszak maakt je sterker. Zeker wanneer je de juiste techniek toepast, weet je hoe je op een goede manier trappen en stoten geeft en opvangt, waardoor je geen gewrichten en lichaamsdelen overbelast. Zo haal je alles uit je bokszaktraining en kan je genieten van alle voordelen en meer kracht opbouwen.

De bokszak modules behandelen alles wat je nodig hebt om goed op je bokszak te trainen, van de warming up, losse technieken, combinaties, kickboksoefeningen tot de conditionele oefeningen. Met Kickboks Masters krijg je een uitstekende basis om zelf met de bokszak te trainen.

thuis bokszaktraining

Jouw personal trainer voor thuis

Hoe fijn zou het zijn om je eigen personal trainer thuis te hebben, als je met je bokszak aan de slag wilt. Dat kan, met Kickboks Masters van Delda Sport. Of je nu al ervaring hebt met kickboksen of niet, Kickboks Masters is geschikt voor iedereen. Zowel beginners als gevorderde kickboksers krijgen uitdagende trainingen. Als beginnend kickbokser krijg je duidelijke informatie, waarmee je zelfstandig en veilig aan de slag kunt. Als gevorderde ga je jouw technieken nog verder perfectioneren, waardoor je training nog effectiever wordt.

De trainingen in Kickboks Masters worden gegeven voor personal trainer Danny Delvers. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met kickboksen, zowel in de ring als daarbuiten. Hij heeft diverse celebraties getraind en aan een slank en fit lichaam geholpen. Als geen ander weet hij hoe hij de ins en outs van het kickboksen moet uitleggen en zal je tot de laatste minuut motiveren om alles uit je training te halen.

Met Kickboks Masters train je thuis, in je eigen tempo. Heb je moeite met een bepaalde techniek? Geen probleem! Kijk de video zo vaak je wilt en oefen net zo lang tot je ook deze techniek onder de knie hebt. Neem je tijd en zie hoe je lichaam steeds slanker en fitter wordt.

Met de Kickboks Masters cursus leer je alles wat je weten moet over kickboksen en bokszaktraining. Alles vanuit je eigen huis. Je bekijkt de cursus eenvoudig vanaf je smartphone, tablet of laptop, hij is geschikt voor zowel iOS als Android. Je bent nooit klaar met leren over kickboksen, dus begin vandaag nog met thuis trainen.

Wil je eerst een bokszaktraining proberen?

Deze ultieme bokszaktraining van 45 minuten is nu Gratis te downloaden!

Bokszaktraining thuis

Waarom thuis op de bokszak trainen?

In de gym bij Delda Sport zijn bokszaktrainingen een vast onderdeel, waarmee geweldige resultaten bereikt worden. De trainingen zijn een super effectieve manier om vet te verbranden, spieren op te bouwen en je conditie te verbeteren. Daarnaast vermindert het stress, dus sla alle frustraties van de dag heerlijk van je af op je bokszak.

In de bokszaktraining van Delda Sport krijg je begeleiding van een ervaring kickbokstrainer. Er is volop aandacht voor techniek, snelheid, kracht en het voetenwerk. Na 45 minuten heb je een complete workout gehad voor het hele lichaam. Je traint je coördinatie, uithoudingsvermogen en reactievermogen. De trainers van Delda Sport zorgen iedere keer weer voor een uitdagende en leuke training, voor elk niveau.

Ontvang gratis tips en tricks en ga vandaag nog los op je bokszak, onder professionele begeleiding!

Download hier Gratis de ultieme 45 minuten bokszaktraining.

Bokszaktraining thuis

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: