Je bent lekker actief bezig door regelmatig te sporten, je let op je voeding en probeert zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten en toch lijk je die laatste kilo’s maar niet kwijt te raken. Hoe is dit nu toch mogelijk? Ondanks dat het gewicht niet heel veel zegt over je gezond, geven we in dit artikel 18 redenen waarom je geen gewicht meer verliest.
13. Je gunt jezelf geen “cheat” dag
In andere blogartikelen hebben we het ook al eens gezegd. Gun jezelf een beloning of een dag waarop alles mag. Jezelf alle lekkere en slechte dingen ontzeggen is voor bijna niemand vol te houden en je valt dan makkelijker in je slechte patroon. Gun jezelf daarom een “cheat” dag waarop je wel je favoriete slechte toetje mag, je uit eten mag en alles mag kiezen op de menukaart of met een zak chips voor de televisie mag vallen.
14. Je gezin is niet op dezelfde gezonde manier bezig
Niets is moeilijker als jij op een wortel zit te bijten terwijl je partner naast je een zak chips zit te verorberen. Ga samen met je gezin of vrienden de strijd aan tegen overtollig gewicht en ga samen een gezondere levensstijl tegemoet. Op die manier kunnen jullie elkaar motiveren en er doorheen slepen. Het maakt het makkelijker om je dieet of nieuwe levensstijl vol te houden.
15. Je drinkt niet genoeg water
Een lichaam heeft ten minste twee liter vocht op een dag nodig. Wanneer je intensief beweegt is het zeer aan te raden om zelfs drie tot vier liter vocht tot je te nemen. Water hydrateert je lichaam en helpt je zelf om af te vallen. Het geeft je een vol gevoel, dus een glas water drinken voordat je begint aan je maaltijd helpt je om minder te eten.
16. Je hebt teveel stress
Stress is de oorzaak van veel van onze problemen. Tegenwoordig moeten we ook zoveel, gezond eten, regelmatig bewegen, carrière opbouwen, huisje boompje beestje, een sociaal leven, klaar staan voor anderen. Al met al kan het je af en toe eens te veel worden. Zeg daarom eens nee en gun je zelf wat relax tijd. Stress zorgt namelijk voor de aanmaak van het stresshormoon in je lichaam, wat op zijn beurt weer conflicten oplevert met testosteron die verantwoordelijk is voor het onderhouden en opbouwen van de spieren in je lichaam. Minder spieren zorgt voor een verminderde stofwisseling waardoor het verbranden van calorieën langzamer gaat.
17. Je hebt te hoge verwachtingen
Als je te hoge verwachtingen aan jezelf stelt des te groter is de teleurstelling als je het niet hebt gehaald. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Je gewicht toename is ook niet binnen een week gebeurd, dus geef je lichaam de tijd. Sport regelmatig en eet gezond en dan zal je al snel genoeg resultaat zien. Wees niet teleurgesteld als je na een week nog geen resultaat ziet, zet door want als je het resultaat wel ziet (en anderen) is dat de beste beloning die je kan krijgen!
18. Verkeerde dieetkeuze
De zogenaamde crash diëten kennen we allemaal wel. Vaak verlies je ook in een korte tijd gewicht. Alleen wanneer je weer normaal gaat eten, zit het er allemaal weer aan plus wat bonus kilo’s. Dat komt omdat het meeste gewicht wat je verliest tijdens de crash diëten vocht is en niet vet. De enige manier om een gezond lichaam te krijgen is door er goed voor te zorgen, voldoende rust nemen, regelmatig sporten en bewuste keuzes maken betreft je eten.
Voor persoonlijk advies over afvallen en fit worden kun je een gratis intake inplannen. Plan jouw intake hier!