Vetpercentage meten in Amsterdam

Je vetpercentage meten is een goede manier om inzicht te krijgen in hoe het met je gezondheid gesteld is. Dat kan nu heel gemakkelijk als je in of bij Amsterdam woont. Bij Delda Sport gebruiken we de uiterst nauwkeurige Inbody Scan.

De Inbody Scan voor inzicht in je gezondheid

Hoe gezond je ook leeft (voldoende beweging, goed op je voeding letten, genoeg slapen enz.), het is moeilijk om echt te kunnen zien hoe gezond je nu werkelijk bent. Uit onderzoek blijkt dat zelfs slanke mensen last kunnen hebben van buikvet.

Meting-vet-InbodyScan

Buikvet is een gevaarlijk soort vet, vooral het viscerale vet. Dit ligt dieper onder de huid en kun je niet zien. Het gaat om je organen zitten, waar het een verstorende werking heeft. Organen kunnen hierdoor minder goed functioneren.

Hoe de Inbody Scan werkt

Om te weten te komen of jij ook last hebt van een te hoog vetpercentage kun je bij Delda Sport een Inbody Scan laten doen. Het is een soort weegschaal, maar deze meet veel meer dan alleen je gewicht. En dat doet hij zeer nauwkeurig.

Het enige dat je hoeft te doen is op de sensoren gaan staan. Ook met je handen houd je twee sensoren vast. Het apparaat meet nu je lichaam door. Dat doet het door een kleine hoeveelheid stroom door je lichaam te sturen, dat is iets waar je niets van voelt.

Je lichaam bestaat uit verschillende weefsels: huid, spieren, botten en vet. Dit heeft allemaal een verschillende weerstand, dus de stroom gaat hier sneller of langzamer doorheen. Daaruit kan het apparaat opmaken waaruit jouw lichaam is opgebouwd.

Door een Inbody Scan te doen krijg je inzicht in je vetpercentage, maar er wordt nog meer gemeten, namelijk:

  • Spier-vet analyse
  • Obesitas analyse
  • Een analyse van je lichaamssamenstelling
  • Lichaamstype
  • Metabolisme

Na de meting ontvang je de gegevens netjes op een rijtje. Hieruit blijkt dus hoe het zit met de verdeling van spieren en vet in je lichaam, wat voor soort lichaamstype je hebt en hoe jouw lichaam is samengesteld.

InbodyScan-vetmeting

Advies op maat naar aanleiding van de Inbody Scan

Als je eenmaal de uitslag hebt van de lichaamsanalyse, dan wil je hier waarschijnlijk ook iets mee doen. Voor een advies op maat kun je ook bij Delda Sport terecht. We bieden je begeleiding op het gebied van voeding, leefstijl en beweging.

Is jouw vetpercentage wat te hoog? Dan is het verstandig om aanpassingen te maken in je voedingspatroon. Samen met een personal trainer kun je gaan kijken wat voor jou het beste werkt. Je krijgt precies de hulp die je nodig hebt.

Als je meer wilt gaan sporten, kun je in onze sportschool leren kickboksen. Dit is een leuke en uitdagende sport, waarbij je de kickbokstechnieken toepast om je lichaam een lekkere workout te geven.

Vetpercentage-verlagen-kickboksen

Deze sport helpt je om sneller af te vallen en een goede conditie te krijgen. Ideaal dus om je vetpercentage omlaag te krijgen. We bieden priv├ętraining aan of training in kleine groepjes van maximaal 8 mensen. De training wordt afgestemd op jouw doelen en mogelijkheden.

Stilstaan bij je gezondheid

Het is goed om eens stil te staan bij je gezondheid. Misschien weet je al dat je wat zou mogen veranderen in je leven of denk je dat je heel gezond bent. Als je de Inbody Scan laat doen, weet je het in ieder geval zeker.

En dan kun je er iets mee gaan doen. Wij helpen je om je doelen te bereiken. Of dat nu afvallen is, meer en sterkere spieren krijgen of een gezondere levensstijl vormgeven. Kom het eens uitproberen!

Vul je gegevens in onderstaand formulier in en geef aan dat je een Inbody Scan wilt laten maken. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: