Lijst van bekende kickboksers

Wil jij graag een lijst van bekende kickboksers, zodat je weet wie wie is in de kickbokswereld? Zoek niet verder. Hier vind je een lijst van bekende Nederlandse en buitenlandse kickboksers, die allemaal hun strepen verdiend hebben.

In onderstaande lijst vind je bekende kickboksers uit binnen- en buitenland. De lijst is willekeurig.

Nederlandse kickboksers

1. Rico Verhoeven

Rico kickbokst al vanaf zijn zevende jaar. Hij leerde in eerste instantie het kickboksen van zijn vader maar later trainde hij bij Dennis Krouweel. Rico is een grote naam in de kickbokswereld, hij heeft al emer dan 60 keer in de ring gevochten en werd op zijn 24e wereldkampioen. Ook naderhand heeft hij nog veel grote gevechten gewonnen.

Lijst-bekende-kickboxers

Hij houdt zich niet alleen met kickboksen bezig. Rico kijkt naar de toekomst en heeft nu een eigen sportschool, een sportkledinglijn en een eigen parfum. Ook wil hij graag acteren en deed hij al enkele audities voor films.


2. Nieky Holzken

Geboren in 1983 begon Nieky in 2001 op professioneel niveau te kickboksen. Hij werd tot nu toe zeven keer wereldkampioen kickboksen. Ook was hij 2 keer Europees kampioen. Dit jaar legt hij zich echter toe op boksen. Hij geeft zelf aan dat hij zichzelf wil blijven uitdagen. Hij leert er niet veel van als hij blijft kickboksen.

Toch kreeg hij nog een aanbod van Glory om weer te kickboksen. Ze wilden hem echter minder betalen en dat voelde niet goed voor hem. Hij geeft aan dat hij zeker nog niet stopt met vechten en hoopt op een aanbod van een andere organisatie.

Ook Nieky kijkt verder dan alleen sport en is regelmatig op televisie te zien. Je kon hem bewonderen op RTL 5 in de reality serie Nieky Holzken: De knock-out van Brabant en een jaar later in Nieky the natural knokt door.

3. Remy Bonjaski

De in Suriname geboren Remy Bonjasky begint op zijn 18e te trainen in Mejiro Gym. Omdat het vechten hem wel bevalt stopt hij met zijn gewone baan en gaat hij full time trainen. Hij werd voor het eerst wereldkampioen kickboksen in 2003. In 2007 vocht hij tegen Badr Hari in de K1 World Grand Prix. Hij won van Badr Hari, maar verloor van Peter Aerts in de halve finale.

Uiteindelijk wint Bonjasky drie keer een World Grand Prix tournooi. Remy is nu 42 jaar en heeft begin dit jaar aangegeven dat hij niet meer terug de ring in gaat. Zijn laatste gevecht was in 2017 tegen Melvin Manhoef.

4. Badr Hari

Hij werd geboren in Amsterdam, waar hij in de sportschool een duidelijk talent voor kickboksen aan de dag legde. Zijn trainer was o.a. Thom Harink. In zijn beginjaren heeft Badr Hari wisselend succes, maar hij weet op te klimmen naar de hogere rangen. In 2007 werd hij voor het eerst K1 zwaargewichtkampioen. De jaren daarna stond hij in de finale van het K1 World Grand Prix.

Bekende-kickboksers-lijstvan

Badr Hari kwam enkele jaren geleden in opspraak vanwege onsportief gedrag, zowel binnen als buiten de ring. Op dit moment is hij echter bezig met een comeback en zo heeft hij in 2016 nog tegen Rico Verhoeven gevochten. Helaas moest hij de wedstrijd stoppen omdat hij een blessure aan zijn arm had opgelopen. Nu zou hij deze wedstrijd graag nog eens over doen.

Buitenlandse kickboksers

1. Buakaw Banchamek

Deze Thaise kickbokser heeft als bijnaam de Witte Lotus. Hij begon met kickboksen toen hij acht jaar oud was. Hij heeft meerdere wereldtitels kickboksen op zijn naam staan. Hij is o.a. WBC Muay Thai Daimond Champion, won twee keer K1 World Max en meerdere keren WMC kampioen.

Hij volgt een streng trainingsregime, waarbij hij elke dag om half zes opstaat, en tussen de 6 en 10 mijl gaat hardlopen. Daarna traint hij op de bokszak, doet conditie en krachttraining tot een uur of drie, waarna hij nog eens gaat hardlopen. Zijn training duurt tot 8 uur ‘s avonds. Wereldkampioen wordt je niet zomaar, dat blijkt wel.

2. Sitthichai Sitsongpeenong

Deze thaise kickbokser met als bijnaam de Killer Kid, heeft al meer dan 150 keer in de ring gevochten. Hij is de huidige wereldkampioen lichtgewicht kickboksen. Recent verdedigde hij zijn titel tegen Marat Grigorian. Hoewel het een spannende strijd was, won Sitsongpeenong weer en kon hij zijn titel behouden.

Sitsongpeenong werd geboren in een arme familie en gaf zijn middelbare schooltijd op om te gaan kickboksen. Nu kan hij duizenden dollars per gevecht naar zijn familie sturen.

3. Anderson Silva

Deze Braziliaan vecht al vanaf 1997 in de ring. Hij doet niet alleen aan kickboksen, maar ook aan Braziliaans jiujitsu, boksen en taekwondo. Zijn bijnaam is de Spider. Hij is zelf een groot fan van Spiderman en droeg eens een shirt met het logo van Spiderman erop. De omroeper noemde hem toen de Braziliaanse Spiderman.

Hij is UFC kampioen middengewicht en heeft zijn titel tien keer succesvol verdedigd. Dit leverde hem een vermelding in de statistieken op: hij is de langst regerende UFC kampioen en het het hoogste aantal opeenlopende overwinningen op zijn naam staan.

Helaas gaat het nu wat minder goed met Silva. In 2015 vocht hij tegen Nick Diaz en won. Maar de uitslag werd teniet gedaan, toen bleek dat hij positief getest was op anabole steroïden. Silva werd een jaar geschorst. Ook in 2017 testte hij wederom positief bij een dopingtest.

Bekende-kickboxers-lijstvan

4. Benjamin Adegbuyi

Benjamin werd geboren in Roemenie in 1985. Terwijl hij opgroeide deed hij allerlei sporten, zoals basketballen, karate en boksen. Hij traint nu in Nederland in Zevenbergen. Hij begon zijn training echter in Roemenie, waar hij al snel naam maakte. In Roemenie is het kickboksen een populaire sport. Vanaf 2013 werd hij internationaal ook bekend, door te winnen van Londt en Lascenko. Hij werd o.a. kampioen in het Chicago Heavyweight Contender Tournament.

Hij heeft tot nu toe tegenover meerdere Nederlandse kickboksers gestaan, zoals Hesdy Gerges en ook Verhoeven. Van deze laatste kon hij nog niet winnen.

Ook leren kickboksen?

Of je nu wilt kickboksen om wedstrijden te vechten of gewoon als lekkere workout, kickboksen is een sport die je goed in je vel doet zitten. Je wordt er fit en sterk door en kunt er ook goed door afvallen.

Heb jij interesse om te gaan kickboksen? Bij Delda Sport word je begeleid door ervaren trainers, die elke training een uitdaging maken. Je kunt alle ins en outs van het kickboksen leren in privelessen of in een small group training.

Wil je meer weten, aarzel dan niet om contact op te nemen. We beantwoorden je vragen binnen 12 uur. Laat je gegevens achter in onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: