De top 5 van beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers

De top 5 van beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers

Enkele weken geleden kon je in een blog lezen over de beste mannelijke kickboksers uit Nederland. Deze keer: de beste vrouwelijke Nederlandse kickboksers. Want daar valt ook genoeg over te vertellen!

Kickboksen niet voor vrouwen?

Het heeft behoorlijk lang geduurd voor boksen en in het bijzonder kickboksen, als sport voor vrouwen bekendheid kreeg. Het was in veel landen voor vrouwen niet eens toegestaan om te boksen.

Het eerste Europese Kampioenschap boksen voor vrouwen vond pas in 1999 plaats. Boksen als olympische sport werd pas in 2012 toegestaan! Dit lijkt toch te zijn veroorzaakt door de scheiding in de maatschappij tussen mannen en vrouwen.

Top5-beste-vrouwelijke-kickboxers

Net als er bepaalde mannenberoepen zijn, zijn er ook sporten die in de ogen van veel mensen niet geschikt zouden zijn voor vrouwen. Maar dit is natuurlijk onzin. En gelukkig kunnen vrouwen nu ook laten zien dat ze kunnen boksen en een spannende wedstrijd kunnen vechten 

De top 5 van vrouwelijke kickboksers

Nederland kan dan ook trots zijn op de vele sterke vrouwelijke kickboksers die overal ter wereld vechten. Hier is de top 5 vrouwelijke kickboksers uit Nederland:

1. Lucia Rijker

Lucia is de bekendste en ook beste vrouwelijke kickbokser van Nederland. Daar hoeft geen twijfel over te bestaan, want ze is ongeslagen. Ze heeft 36 keer in de ring gestaan en niet een keer verloren (met 25 knock-outs).

Behalve dan die ene keer. Ze vocht een keer tegen een mannelijke tegenstander in een demonstratiegevecht.

De Amsterdamse Lucia begon met boksen op haar 14e en versloeg op haar 15e al de Amerikaanse kampioene Lily Rodriguez. Toen ze 16 was, ging ze bij Vos Gym trainen. Ze werd vier keer wereldkampioen.

Lucia stapte in 1996 over op boksen en ook daar heeft ze niet een keer verloren. Ze heeft 17 keer gewonnen, waarvan 14 keer met een knock out. Tegenwoordig is Lucia personal coach en is ze bekeerd tot het boeddhisme. Bekijk hier de highlights van haar carriere.

2. Jorina Baars

Jorina was pas 7 jaar toen ze begon met kickboksen. Ze is geboren in Den Helder en begon in 2004 al professioneel te kickboksen. Haar lijst met overwinningen is lang: ze heeft van haar 43 gevochten wedstrijden er 40 gewonnen.

Jorina heeft inmiddels vier Europese en zes wereldtitels op haar naam staan. Het nadeel hiervan is dat ze zo goed is geworden, dat bijna niemand het tegen haar durft op te nemen. Dat komt ook door haar overwinning op Cris Cyborg. Deze kickbokser uit Brazilië leek onverslaanbaar, tot Jorina langskwam.

Jorina heeft vorig jaar getekend bij Bellator en heeft haar debuutgevecht tegen de Italiaanse kickbokser Irene Martens gewonnen. Ze heeft in Den Helder haar eigen sportschool SportsArt.

3. Denise Kielholtz

De Amsterdamse Denise is begonnen met judo, maar maakte de overstap naar het kickboksen. Ze werd geboren in 1989 en kickbokste in de Amsterdamse Mousid Gym als enige meisje. Denise kreeg de bijnaam Miss Dynamite.

Maar het werd al snel duidelijk dat ze veel talent heeft. Ze zette verschillende wereldtitels op haar naam. In 2016 verloor ze van de Italiaanse Gloria Peritore. Volgens velen was dat onterecht, het werd besloten via een controversiële Split Decision.

Denise stond zes maanden later opnieuw tegenover de Italiaanse en wist toen op overtuigende wijze te winnen. Ze is de eerste Nederlandse kickbokser die een Bellator wereldtitel won. Ze is getrouwd met Hesdy Gerges, ook een beroemde kickbokser.

Bekijk hieronder het interview met Denise Kielholtz met beelden van het gevecht, nadat ze haar wereldtitel won in 2014.

4. Germaine de Randamie

Germaine werd geboren in 1984 en leerde kickboksen bij sportschool Jellema in Houten. Toen ze professioneel ging kickboksen, ging haar dat goed af. Ze vocht 46 keer en bleef al die tijd ongeslagen. Ze wist tien wereldtitels op haar naam te zetten.

Vorig jaar vocht Germaine “Iron Lady” tegen Holly Holm, die tot dat moment regerend UFC kampioene was. In New York werd ze door Germaine verslagen. Ze was de tweede Nederlandse die een UFC titel won.

Helaas was haar overwinning van korte duur. In juni 2017 zou Germaine tegen Cris Cyborg moeten vechten om haar titel te verdedigen, maar dit weigert ze. Ze vindt dat Cyborg vanwege haar doping verleden niet te vertrouwen is. Germaine is daardoor jammer genoeg haar wereldtitel kwijt.

5. Ilonka Elmont

Geboren in Suriname, ze verhuisde op haar 12e naar Nederland. Ze had eerst helemaal geen interesse in vechtsport, maar werd nieuwsgierig door haar buurman. Eenmaal in de sportschool (Fighting Factory Carbin Gym) zag trainer Lucien Carbin iets in haar en ze begonnen te trainen.

Lucien wist haar sterke punten positief te ontwikkelen. Ilonka werd 7 keer wereldkampioen. Haar gevechtsstijl was onorthodox. Ze is rechtshandig maar kan met haar linkerbeen trappen uitdelen. Ze was goed in het aan elkaar plakken van verschillende combinaties.

Haar track record is 43 gevechten, waarvan 39 gewonnen (16 knock-outs). Ze heeft 3 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. Ilonka stopte toen ze 35 jaar was. Ze heeft nog in enkele series en films gespeeld, zoals Bureau van Speijk.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe Ilonka met Lucien Carbin traint.

Bekend over de hele wereld

Deze sterke kickboksvrouwen zijn bekend over de hele wereld. Sommige vechten nu niet meer, maar gelukkig zijn er genoeg jonge vrouwen die de fakkel overnemen. Denk aan Jemyma Betrian en Samantha van Doorn.

Kickboksen is een sport waarmee je heel je lichaam traint. Je kunt wedstrijden vechten, zoals de hierboven genoemde dames. Maar je kunt het ook gebruiken als workout en de stoten en trappen alleen oefenen om je spieren sterker te maken. Je doet kickboksen als fitness.

Top5-bestevrouwelijkekickboksers

Leren kickboksen bij Delda Sport

Bij Delda Sport helpen we je je sportdoelen te bereiken. Wil je afvallen of je conditie verbeteren? Kom dan bij ons leren kickboksen. Je kunt trainen 1 op 1 met een personal trainer of in kleine groepjes van maximaal 6 mensen.

Wil je meer weten of kennis komen maken? Laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: