Wat zijn de verschillende klassen in het kickboksen?

Wat zijn de verschillende klassen in het kickboksen?

Welke klassen zijn er binnen het kickboksen? Misschien heb je wel eens gehoord over A-klasse boksers, daar hoor je het meeste over. Dit zijn de beroemdste en beste vechters. Maar wat zijn de andere klassen?

Kickboks klassen

Er zijn vijf klassen binnen het kickboksen:

  • J-Klasse
  • N-klasse
  • C-klasse
  • B-klasse
  • A-klasse

Klassen bij het kickboxen

J-Klasse

Alle jongeren onder de 16 jaar vallen onder de J-Klasse. Je vecht dan met hoofdbescherming en scheenbeschermers. Ben je 16 jaar of ouder, dan stroom je automatisch naar de N-Klasse. Wedstrijden in de J-Klasse duren 1 tot 1,5 minuut per ronde en er zijn drie rondes (dit is afhankelijk van de kickboksbond).

N-Klasse

Jongeren die doorstromen vanuit de J-Klasse en volwassenen die nog niet veel ervaring hebben in het kickboksen vechten in de N-Klasse. Om in de volgende klasse te komen, moet je tenminste 3 gevechten gewonnen hebben.

C-Klasse

Deze klasse voor volwassenen is het vervolg op de N-Klasse. Je moet 6 wedstrijden winnen om door te gaan naar de B-Klasse.

B-Klasse

Je zult hard moeten werken om vanuit deze klasse door te gaan naar de A-Klasse. Je moet dan 8 partijen gewonnen hebben.

A-Klasse

De hoogste klasse van het kickboksen. Hier vechten alleen de besten. Een kickboksgevecht duurt drie rondes van 3 minuten.Promoveren of niet?

Wie bepaalt of je doorgaat naar een volgende klasse? Dat wordt bijgehouden door de kickboksbond. Als je wedstrijden vecht, ben je aangesloten bij een van de kickboksbonden en krijg je een boekje waarin je bijhoudt welke partijen je gevochten hebt en wat de uitslagen waren.

Kickboksen klassen

Uitkomen in een klasse waar je eigenlijk niet aan toe bent, is niet de beste keuze. Je krijgt dan te sterke tegenstanders en zult geen goede wedstrijden vechten. Het is dus belangrijk je door elke klasse heen te werken en te promoveren als je daar aan toe bent.

Wedstrijden vechten

Tijdens kickboksgevechten moet je je tegenstander knock-out slaan om te winnen. De jury geeft verder nog punten voor de uitvoering. De jury zal bepalen wie het beste vocht.

Ben jij een goede kickbokser en zoek je een trainer? Of wil je graag gaan kickboksen in Amsterdam? Neem dan contact op met Delda Sport. Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: