Badr Hari tegen Rico Verhoeven: Alles wat je moet weten!

Badr Hari tegen Rico Verhoeven: Alles wat je moet weten!

De komende wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Badr Hari wordt de wedstrijd die zal bepalen wie zich de echte Glory kampioen mag noemen. Iedereen kan zien dat het spannend zal worden. Maar het niet gemakkelijk te voorspellen wie er zal winnen…

Rico en Badr gaan de strijd aan: een titelgevecht of niet?

Deze wedstrijd zit er al een tijd aan te komen. De rivaliteit tussen Rico en Badr is bij alle kickboksfans bekend. De twee mannen zijn allebei ervaren kickboksers en willen graag winnen. Ze wilden zelf graag tegen elkaar vechten om te bepalen wie nou de beste is.

Er werd dus een wedstrijd gepland. De fans waren hier blij mee, maar wilden liever dat het zou gaan om een wereldtitel dan om een gewone kickbokswedstrijd. Glory was niet van plan de wedstrijd opzet te veranderen, maar supporters lieten blijken dat ze een titelgevecht wilden.

Dat is de reden dat uiteindelijk “Collision 2” (zoals het gevecht genoemd wordt) is omgezet in een World Heavyweight Championship. Het gaat nu dus om de wereldtitel. Rico Verhoeven geeft aan dat dit voor hem niks verandert.

Hij ziet elk gevecht als een titelgevecht. Als hij een wedstrijd verliest, maakt niet uit welke wedstrijd, dan voelt hij zich geen kampioen meer. Maar de lat ligt hoger nu. Het is voor beide mannen een erezaak, en ze zullen al hun kracht, snelheid en focus inzetten om de titel te winnen.

Hoe vaak hebben Badr en Rico tegen elkaar gevochten en wat waren de uitslagen?

Beide kickboksers hebben al vaak in de ring gestaan, maar nog niet zo vaak tegen elkaar. In 2016 was hun eerste gevecht in Oberhausen, Duitsland.

Hieronder kun je het gehele gevecht bekijken


Helaas was dat gevecht snel voorbij. In de tweede ronde moest Badr Hari opgeven, vanwege een gebroken arm.
Iedereen had zich verheugd op een spannend gevecht. Maar doordat Badr moest stoppen, won Rico automatisch. Dat was een grote teleurstelling voor zowel Badr als Rico. Ze wilden graag een rematch. En die gaat er nu dus komen.

Wie heeft vaker gewonnen: Rico of Badr?

Er zijn niet veel kickboksers met zo’n indrukwekkende staat van dienst als deze twee Nederlandse kickboksers. Zowel Rico als Badr hebben veel gewonnen en hebben mooie titels op hun naam staan.

Badr Hari is de oudste van de twee, hij is net 35 jaar geworden. Hij is voormalig K1 Heavyweight Champion. Badr heeft al 120 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 92 won op knock-out. Dat is een knock-out ratio van 78%.

Rico Verhoeven is jonger, is nog maar 30 jaar. Hij begon al in 2004 op professioneel niveau te kickboksen, maar de grote prijzen haalde hij pas van 2014 binnen. Toch heeft Rico ook al 65 gevechten op zijn naam staan, waarvan hij er 16 op knock-out won, wat een knock-out percentage is van ongeveer 20%.


Kijk je naar de cijfers, dan heeft Badr Hari veel meer gevechten in de ring gevochten en heeft hij een hogere knock-out ratio. Hij heeft echter al een tijd niet meer in de ring gestaan en maar 1 partij gevochten de laatste twee jaar.

Rico is jonger en heeft pas sinds 2014 grote titels gewonnen, maar heeft de afgelopen jaren op hoog niveau gebokst en getraind. Hij is inmiddels meervoudig Glory kampioen geworden en heeft al vier jaar niet meer verloren.

Het is dus, ook kijkend naar de cijfers, niet goed te zeggen wie hier de betere kickbokser is.

Persconferentie tussen Badr en Rico

In de persconferentie zei Rico spottend dat Badr niet kon vechten zonder zijn Badr-army. Badr riep spottend terug dat alle kaartjes voor het gevecht gekocht zijn door zijn army. Beiden gaven aan ze dat ze klaar waren om de ander te slopen.

Dit soort steken naar elkaar hoort bij het wedstrijd kickboksen. Rico geeft aan dat het een teken is van sportieve rivaliteit. Hij zegt dat ze allebei gewoon de beste willen zijn. Nu zijn ze super fel, maar na 21 december is dat wel weer voorbij.

Hun felle discussies en het beledigen van elkaar is volgens Rico niet nep. “Het is geen toneelspel”, zegt hij in een interview. Wat hij tijdens zo’n persconferentie zegt wordt niet van tevoren bedacht, het komt er gewoon spontaan uit.

Ook haat hij Badr Hari niet. Dat heeft hij niet nodig om gemotiveerd te zijn voor een wedstrijd. Natuurlijk heeft hij best een mening over bepaalde situaties, maar die heeft Badr vast ook over hem. Dat botst, maar het is geen haat en nijd.

In een interview in het programma Zomer met Art, zegt Remy Bonjasky dat het best zou kunnen dat Badr Hari zijn tegenstander wel haat. Die indruk kreeg hij wel tijdens de gevechten die hij zelf tegen hem heeft gehad. Haat is een gevoel waar Badr kracht uit haalt om het gevecht te kunnen winnen.

Toch kan het goed zijn dat hij dat gevoel alleen opwekt met die reden en dat hij dit na het gevecht gewoon loslaat. Rico gaf wel aan dat ze geen vrienden zijn, maar ze kunnen buiten het kickboksen om best door 1 deur.

Op welke datum en welk tijdstip is het gevecht?

Het gaat er fel aan toe bij persconferenties, maar het gaat uiteindelijk allemaal om het kickboksen. Wanneer komen de Golden boy Badr Hari en the King of Kickboxing Rico Verhoeven nou tegen elkaar uit?

Tijdens dit grote gevecht, dat nu al het grootste in de geschiedenis van het kickboksen wordt genoemd, komt de verdedigend wereldkampioen Rico Verhoeven uit tegen Badr Hari.

Het gevecht vindt plaats om 20.00 uur op zaterdag 21 december in de GelreDome in Arnhem.

Rico moet zijn titel verdedigen. Badr Hari wil laten zien, dat hij ondanks de ups en downs die hij heeft meegemaakt, nog niet toe is aan zijn pensioen.

De hoogte van het prijzengeld is niet bekend gemaakt door Glory, maar verderop in dit artikel gaan we je toch een goede schatting geven, van wat deze 2 topvechters verdienen aan deze wedstrijd. Alle beschikbare kaarten (25.000) zijn praktisch uitverkocht.

Hoeveel rondes vechten Badr en Rico bij Glory?

Hoeveel rondes er zijn verschilt per wedstrijd en is verschillend per gewichtsklasse, maar bij een officieel titelgevecht zijn er 5 rondes van 3 minuten.

De uitzending van Badr en Rico bekijken

De wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven kan bekeken worden op tv via het tv kanaal van Veronica. Wil je de wedstrijd online bekijken via een livestream dan kun je op de onderstaande link klikken voor de livestream.

Gevecht live bekijken >> 

Hoelaat vechten Rico en Badr?

Het evenement Collision 2 van Glory start om 21.00 en om 23.00 is dit gala afgelopen. De starttijd van Verhoeven en Hari zal ongeveer rond 22:00 a 22:30 zijn afhankelijk van hoe snel de wedstrijden ervoor eindigen. Eindigt een groot aantal wedstrijden met een KO, dan zal dit eerder zijn.

De weging van Badr en Rico bekijken

Zoals bij elke grote kickbokswedstrijden moeten Badr en Rico een dag voor de wedstrijd wegen om te voldoen aan de gewichtsklasse waar zij in vechten en natuurlijk om de bekende staredown.

Een staredown is een moment dat de vechters tegen over elkaar staan en elkaar aankijken. Volgens vele is het zo dat wanneer je bij een staredown wegkijkt of lacht dat je de eerste psychologische wedstrijd al verloren hebt en al achter staat op punten voordat je de wedstrijd nog moet beginnen.

Bekijk hieronder de weging + de stardown

Twee kemphanen in de ring

Badr en Rico zijn  sportief tegen elkaar in tegenstelling tot de persconferentie een aantal maanden eerder waar ze allebei fel tegen elkaar waren. De emoties liepen hoog op. In de persconferentie gingen de beledigingen over en weer. Badr Hari heeft loyale fans die hun steun luid betuigen. Ze worden de Badr-army genoemd.

Hoeveel prijzengeld ontvangen Badr en Rico bij Glory

Hoeveel de 2 vechters verdienen gaan we je vertellen. Volgens kenners hebben ze in 2016 ongeveer €500.000 per persoon ontvangen en zal dit op 21 december 2019 vele malen hoger zijn door de steeds toenemende populariteit van het kickboksen in de media. Met alle sponsors en prijzengeld zullen Badr en Rico tussen de €600.000 en €1.000.000,- verdienen aan deze wedstrijd.

De voorspellingen

Zowel Badr Hari als Rico Verhoeven bereiden zich goed voor op het gevecht. Ze zien zichzelf allebei tevoorschijn komen als de winnaar.

Badr zegt dat de miljoenen kickboksfans een spannend titelgevecht willen zien en dat ze hen dat zullen geven. Maar hij gaat laten zien dat niemand beter is dan Badr Hari.

Rico is ervan overtuigd dat hij gaat winnen. Hij gelooft dat hij de kampioen zal blijven, zoals hij dat al zes jaar is.

 Hieronder de voorspellingen van voorbijgangers in Rotterdam

Wat zeggen de sportliefhebbers over deze wedstrijd, wie zal er winnen? Veel mensen geloven dat Rico een grote kans maakt als er op punten moet worden gewonnen. Badr Hari daarentegen heeft veel kans op een knock-out, omdat hij zo’n grote stootkracht heeft.

Dan is het wel zaak dat Badr al vroeg in de wedstrijd wint met een knock-out, omdat Rico anders zal winnen op uithoudingsvermogen en punten.

Wat mee kan spelen deze wedstrijd, is dat Badr Hari helaas al een tijd lang geen wedstrijden heeft gevochten, omdat hij in april 2019 werd geschorst vanwege een positieve uitslag na een dopingtest. De schorsing ging op 7 mei 2018 in, vandaar dat hij nu in december weer kan vechten.

Dat hij lang uit de running van het wedstrijdvechten is geweest, wordt gezien als nadeel voor Badr. Hij zit daardoor niet in een ritme, iets wat bij Rico wel het geval is.

Wat kenners zeggen

In eerder genoemd interview zit Art Rooijakkers met Remy Bonjaski en Leo Verdonschot (de biograaf van Rico Verhoeven) aan tafel. Art vraagt wat de beide heren kunnen vertellen over wie zij denken dat de meeste kans heeft op de overwinning. Bekijk hier het hele interview.

Bonjasky vertelt over zijn ervaringen met Badr Hari in de ring. Hij geeft aan dat deze een enorm goede knock-out heeft, vooral door zijn vuisten en trappen. Rico zal zeker op moeten passen, want Badr kan op elk moment gevaarlijk zijn.

Zelfs als je hem neerslaat, heb je grote kans dat hij weer op staat. Badr is ook erg fanatiek.

Als Leon Verdonschot om zijn mening wordt gevraagd, zegt hij dat Rico erg sportief is. Deze neemt zijn training serieus en hij heeft de tijd gehad om zich goed voor te kunnen bereiden. Zijn trainingsschema is echt meedogenloos.

Rico wordt constant begeleid door zijn trainer Dennis Krauweel en die zorgt dat Rico traint op het hoogste niveau. En het is nu eenmaal een feit, Rico heeft sinds 2013 niet meer verloren. Hij denkt dat het een groot nadeel is dat Badr Hari’s laatste wedstrijd al bijna 2 jaar geleden is.

De mening van Remy Bonjasky en Leon Verdonschot

Als gevraagd wordt of Leon en Remy een voorspelling willen doen, zegt Leon dat de beide kickboksers allebei heel goed zijn. Het zijn atleten met veel ervaring, waardoor het zeker een spectaculair gevecht zal worden.

Leon denkt dat er een grote kans is dat er een knock-out komt, omdat het om zwaargewichten gaat. Hij geeft aan dat hij wel een beetje bevooroordeeld is, omdat hij natuurlijk voor het schrijven van zijn boek, Rico een jaar lang van dichtbij gevolgd heeft.

Hij heeft gezien hoe Rico traint en hoe gepassioneerd deze is. Daarom denkt hij dat Rico gaat winnen.

Bonjasky durft het niet aan een voorspelling te doen. Het ziet ze allebei als kanshebbers. Hij hoopt alleen dat het gewoon een spannende wedstrijd wordt, en hopelijk duurt die dan ook nog 4 of 5 rondes.

En dat is natuurlijk het belangrijkste, dat we met zijn allen gaan genieten van twee titanen in de kickboksring. Rico en Badr gaan ons vast een geweldige wedstrijd geven!

Voor wie ben jij team Rico of Team Badr. Laat hieronder je reactie achter.

Wedstrijd Badr Rico terug bekijken

Heb jij de wedstijd van Badr en Rico gemist en wil jij de wedstrijd van Badr tegen Rico terug bekijken.
Na het gevecht zullen wij de wedstrijd hier op deze pagina online plaatsen.

Denk jij te weten wie er zal winnen? Doe dan mee met onze Facebook actie op Facebook en win leuke prijzen 🙂

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: