Kickboksen dé sport voor senioren

Kickboksen is dé sport voor senioren. Want we zijn nooit te oud om te leren, toch? Iedereen kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken. En dat is precies wat kickboksen kan bieden.
Een leuke inspannende manier van bewegen die het hele lichaam aanspreekt. Doordat zowel de armen als benen gebruik worden verbetert de balans, wat zeker voor senioren vaak een punt van aandacht is.

Uiteraard worden de trainingen afgestemd op het niveau en de conditie. Het is belangrijk om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen blijven sporten.

“Jonger worden gaat niet, je jonger voelen wel!”

Waarom kickboksen voor senioren?

Sporten is goed voor iedereen maar zeker wanneer je wat ouder wordt. Regelmatig bewegen geeft meer energie en een fitter gevoel. Spieren en gewrichten blijven soepel. Kickboksen en andere sporten hebben ook een goede invloed op de botdichtheid. Het botontkalkingproces zal vertragen waardoor het risico op botbreuken zal afnemen. Ook verbetert de weerstand aanzienlijk, de kans op ziektes neemt af.

Kickboksen voor senioren is ideaal om stress kwijt te raken. Zowel lichamelijk als mentaal zal de balans verbeteren. Regelmatig een kickbokstraining volgen zorgt ervoor dat concentreren en dingen onthouden gemakkelijker wordt. En natuurlijk is het ook een leuke sociale bezigheid.
Kickboksen houdt je in beweging zodat je langer de dingen kan blijven doen die je graag doet.

Een paar voordelen van kickboksen op een rijtje:Kickboksen senioren

 • Betere conditie
 • Bevordert het geestelijk welzijn
 • Verbetering van de souplesse en motoriek
 • Krachtbehoud
 • Meer energie
 • Soepele spieren en gewrichten
 • Betere weerstand
 • Positieve invloed op de botdichtheid

Kickboksen geschikt voor senioren en 50 plussers?

Niet iedereen heeft zin in een rondje fitness in de sportschool. Of de standaard ochtendoefeningen voor de televisie. Juist voor de senioren en 50 plussers die meer uitdaging zoeken is kickboksen de ideale sport.
Bokszaktrainingen, één op één trainen met een personal trainer of sparren in een small group training, voor iedereen is er een geschikte training. Je wordt weer fit, sterker en stress zal verdwijnen tijdens een fijne training.

Kickboksen is geschikt voor senioren en 50 plussers die:Senioren kickboksen

 • Willen afvallen
 • Een beter conditie willen
 • Een goede uitlaatklep bij stress zoeken
 • Een complete body workout willen
 • Zich snel weer fit willen voelen

Hogere levenskwaliteit met kickboksen

Door de ontwikkelingen op medisch gebied, verantwoorde voeding en technologische vooruitgang wordt onze levensverwachting steeds groter. We worden gemiddeld een stuk ouder dan vroeger. Maar al deze vooruitgang betekent niet automatisch dat we ook gezonder oud worden.

Onze levenskwaliteit hebben we nog steeds zelf in de hand. Wil je gezond en fit oud worden? Dan zal je daar zelf ook iets voor moeten doen. Achter de geraniums gaan zitten helpt niet, regelmatig sporten wel!

“Verhoog je levenskwaliteit. Achter de geraniums gaan zitten helpt niet, regelmatig sporten wel!”

De mogelijkheden om in beweging te blijven zijn bijna onbeperkt. Kickboksen biedt een uitdagende workout en is prima te leren op latere leeftijd.

Is kickboksen niet alleen voor jonge, fitte mensen?

Het is heel begrijpelijk dat je even twijfelt of het nu nog een goed moment is om te beginnen met kickboksen. Maar als de sport je aanspreekt, waarom niet? Je bent nooit te oud om te leren en zeker niet om de positieve effecten van kickboksen te ervaren.

Het beeld van jonge, fitte mensen die helemaal los gaan tijdens een kickbokstraining kan je tegenhouden maar dat is nergens voor nodig. Wie weet zijn er in je vrienden en kennissenkring meer mensen die graag zouden willen kickboksen. Ga samen, en boek een small group training!

De trainer past de training aan zodat iedereen, ongeacht conditie en niveau, mee kan doen. Je kunt erop vertrouwen dat de ervaren trainers je binnen de grenzen van de mogelijkheden zullen laten genieten van een van de meest complete sporten die er zijn, kickboksen!

Liever thuis kickboksen?

Is de gang naar de sportschool toch even iets teveel? Geen probleem. Met de huidige technieken hoef je de deur niet meer uit om een goede kickbokstraining te volgen. De online training Kickboks Masters leert je alle basistechnieken in het comfort van je eigen huis. Je kunt zo vaak en zoveel trainen als je zelf wilt. Meer informatie over deze online training? Op deze pagina lees je alles over Kickboks Masters.

Eerst even rondkijken in onze gym?
Via de onderstaande afbeelding kun je een virtuele tour doen door onze prive studio.

Interesse of vragen? Vraag dan nu een gratis intake aan via onderstaand formulier. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Gratis intake of meer info aanvragen >> 

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: