Kickboksen in Rotterdam: Hier moet je op letten.
07 november 2017 

Kickboksen in Rotterdam: Hier moet je op letten.

Wil je Kickboksen in Rotterdam en op zoek naar een goede kickboksschool? 

In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het zoeken naar een goede veilige kickboksschool bij jou in de buurt van Rotterdam. 

Volg het stappenplan en vind de ideale kickboksschool bij jou in de buurt.

Stap 1: Wat is jouw doelstelling van de kickbokstrainingen? 

Voordat je op zoek gaat naar een kickboksschool moet je eerst voor jezelf bedenken waarom je op kickboksen wilt. 

Wil je gaan kickboksen omdat je weer in shape wilt komen en omdat je wat kilootjes kwijt wilt? Dan kun je zoeken naar verschillende kickboksscholen, maar je kunt ook zoeken naar een fitness sportschool die ook kickboks lessen aanbiedt. De lessen bij fitness scholen zijn vaak gebaseerd op het in shape krijgen van de leden. 

Het nadeel hier is dat hier vaak minder goed gelet wordt op het goed uitvoeren van de kickbokstechnieken 

Wil je kickboks wedstrijden gaan doen dan kun je het beste naar een kickboksschool gaan die echt alleen gespecialiseerd is in kickbokstraining. Hier wordt vaak beter opgelet hoe de uitvoering van de technieken zijn en wordt er ook meer aan sparren gedaan. Als je wedstrijden wilt doen is het belangrijk dat je goed leert sparren. In de onderstaande punten vertellen we je waar je nog meer op moet letten bij het vinden van de goede kickboksschool. 

kickbokstraining in Rotterdam

Stap 2: Ga op visite bij verschillende kickboksscholen

Voordat je een beslissing maakt voor een kickboksschool adviseren wij je om eerst langs te gaan bij verschillende kickboksscholen. Wanneer je binnen stapt bij een kickboksschool dan proef je al direct de sfeer en kun je zien hoe men hier met elkaar om gaat. 

Is er een positieve en behulpzame sfeer of is heerst er een hoog testosteron gehalte en vooral haantjes gedrag?

Het kan allebei goed zijn, afhankelijk van wat je wilt, maar bedenk van tevoren voor jezelf in wat voor sferen jij je trainingen wilt volgen. 

Stap 3: Check het Kickboks Personeel 

Wanneer je op visite bent bij de kickboksschool stel een aantal vragen aan de mensen die hier werken. 

Zijn ze erg behulpzaam of zijn ze bit tegen je? In beide gevallen kun je uit de reactie opmaken hoe het er in de training aan toegaat. 

Bekijk hoe het er in de kickbokstraining aan toe gaat en let vooral op de kickbokstrainer, behandelt hij zijn leerlingen met respect en let hij goed op de technieken? 

Corrigeert hij constant en doet hij dit bij iedereen of heeft hij een paar lievelings leerlingen die hij alleen maar helpt?  

Stap 4: Zorg voor een goede voorbereiding voor je je eerste training gaat volgen.

Voordat je je eerste kickbokstraining gaat volgen is het verstandig om je voor te bereiden. Wanneer je namelijk in een groep komt waar iedereen vaker heeft gekickbokst en jij dit nog nooit hebt gedaan, dan zal dit jou een erg ongemakkelijk en gehaast gevoel geven.

Je kickbokst namelijk altijd met een partner en wanneer de trainer jullie een kickbokscombinatie geeft, dan moet jij nog kijken wat de trainer in eerste instantie heeft geroepen terwijl jouw partner al klaar is om de combinatie op jou af te vuren.

Grote kans als jij je niet goed voorbereidt hebt dat jij  na de 1e kickboksles afhaakt en denkt: Misschien is dit toch niet voor mij.

Maar geen nood, want wanneer jij onze tips gebruikt sta jij straks op de mat als een ervaren kickbokser die alle technieken kent, terwijl het je eerste groeps kickboksles is.

Hier ons advies om jezelf goed voor te bereiden op jouw eerste kickbokstraining. Dit kun je namelijk op 2 manieren doen:

A: Zoek een kickbokstrainer in Rotterdam die privelessen kickboksen aanbiedt.

Wanneer je een 1 op 1 training bij een kickbokstrainer boekt heeft dit vele voordelen. Met een priveles leer je namelijk net zoveel als in 10-15 groepstrainingen. De trainer corrigeert jou namelijk constant en leert jou alle technieken aan. Geef wel duidelijk aan bij de trainer dat je nog nooit gekickbokst hebt en dat je een privesessie wilt doen om alle technieken aan te leren, zodat je daarna mee kunt doen in groepslessen.

Het enige nadeel is dat je eenmalig een aardig bedrag kwijt bent voor de privesessie. Voor een 1 op 1 kickboksessie ben je bij een goede kickbokstrainer zeker tussen de €65 en €90,- kwijt.

Het lijkt een groot bedrag, maar wat je eigenlijk moet doen is kijken naar de waarde van deze 1 op 1 training. Wanneer je een goede kickbokstrainer treft krijg jij in 1 training al zijn ervaring van 10-20 jaar kickboksen binnen een uur. Je bent ontzettend efficiënt bezig en 1 training zal jou al helpen om straks zelfverzekerd op de mat te staan.

B: Volg de online kickbokscursus Kickboks Masters

Wanneer je goed voorbereidt jouw eerste kickboksgroepstraining in wilt gaan kun je ook een online kickbokstraining volgen.

Wij van Delda sport bieden namelijk het Kickboks Masters programma aan waarin jij in verschillende modules alle kickbokstechnieken leert gewoon vanuit huis.

online kickboksen rotterdam

Door middel van 20 verschillende video’s leer jij alles van kickboksspecialist Danny Delvers die meer dan 15 jaar lang heeft samen getraind met de beste kickboksers ter wereld.

Bekijk kickboks Masters hier >>

Kickboksers als Badr Hari, Melvin Manhoef, Murthel Groenhart, Joerie Mes en vele andere waren zijn trainingsmaatjes.

Danny die ook de kickbokstrainer van de sterren is heeft het online kickboksprogramma speciaal opgericht omdat hier een enorme behoefte aan is en is gemaakt voor beginners die nog nooit gekickbokst hebben, maar ook voor de gevorderden kickboksers die hun technieken willen finetunen.

Klik hieronder om te starten met het online programma Kickboks Masters

Starten met Kickboks Masters >>

Stap 5: Ga het gewoon doen

Onze laatste tip is ga gewoon aan de slag. Zoek 3 kickboksscholen uit bij jouw in de buurt van Rotterdam en ga het gewoon doen.

Misschien vind je het erg spannend, maar wij kunnen je garanderen, je gaat hier geen spijt van krijgen.

Kickboksen heeft enorm veel voordelen, dus pak onze checklist en zoek jouw droom kickboksschool!

Lees ook:

Basistechnieken kickboksen aanleren >>

De mentale voordelen van kickboksen >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: