Kickboksen in Utrecht: Hier moet je op letten

Kickboksen in Utrecht: Hier moet je op letten

Zoek jij een goede kickboksschool in Utrecht of omgeving? In deze blog kun je lezen op welke punten je zou moeten letten, zodat je de sportschool vindt die bij je past. Gebruik onderstaande checklist en voor je het weet kun je lekker elke week je energie kwijt in een uitdagende training.

1. Fitness workout wedstrijden kickboksen?

Als je wilt gaan kickboksen, zou je voordat je een kickboksschool uitkiest, even stil moeten staan bij de manier waarop je het kickboksen wilt gaan doen. Je kunt het kickboksen namelijk als fitness gebruiken of als vechtsport.

Kickboksen is van oorsprong een vechtsport, maar het is ook erg geschikt als full body workout. Je gebruikt de kickbokstechnieken wel, maar alleen om je conditie en je kracht te trainen. Je zult dan ook niet sparren, maar alleen oefenen met de trainer of op een bokszak.

Sportschool-zoeken-Utrecht

Je kunt natuurlijk ook kickboksen omdat je deze sport goed wilt kunnen en omdat je wedstrijden wilt vechten. Dan is het wel zaak dat je goed weet hoe je moet aanvallen en verdedigen. Je wilt regelmatig sparren, dus de technieken op een tegenstander oefenen.

Bedenk dus van tevoren wat jij belangrijk vindt: fit worden door een leuke, uitdagende workout te doen, of trainen voor kickbokswedstrijden. Zoek een sportschool die de juiste training aanbiedt die past bij jouw doelen.

2. Op bezoek gaan bij een kickboksschool

Een kickboksschool kan er nog zo gezellig en sfeervol uitzien als je de website bekijkt. Toch is de enige manier om erachter te komen of dit de ideale sportschool is, er langs te gaan om een kijkje te nemen.

Door langs te gaan kun je veel beter zien of de kickboksschool echt zo mooi is.

Let dan op de volgende punten:

  • Ontvangst door het personeel: zijn ze hartelijk, nemen ze de tijd om je vragen te beantwoorden?
  • Hygiëne: is de vloer schoon, hoe ruiken de wc’s, hoe zien de douches en de kleedkamers eruit?
  • Ruimte: is deze netjes, ruim genoeg om je goed te kunnen bewegen? Hoe groot zijn de groepen?

Dit zijn allemaal belangrijke punten, die bepalen met hoeveel plezier jij straks gaat trainen. Als je je zorgen moet maken om vuile voeten, stinkende wc’s of onvriendelijk personeel, heb je waarschijnlijk al snel geen zin meer om te trainen en dat zou zonde zijn.

3. Kennismaken met de trainers

Het is belangrijk dat je, voordat je een uiteindelijke keuze maakt, kennismaakt met de trainers. Eerst kun je je laten informeren over hun kennis, ervaring en opleidingen. Hebben ze de juiste diploma’s?

Daarnaast wil je natuurlijk sporten in een omgeving waar je je op je gemak voelt. Kijk dus of je een klik hebt met de trainer en of je zijn of haar manier van lesgeven prettig vindt. Sommige trainers zijn streng, andere niet. Het hangt er maar vanaf wat bij jou past.

Sportschool-kickboksen-utrecht

Probeer ook inzicht te krijgen hoe er omgegaan wordt met de veiligheid, vooral als er gespard wordt. Heeft de trainer genoeg zicht op wat er gebeurt? Is de begeleiding goed, wordt er uitleg gegeven of gaat iedereen gewoon zijn eigen gang?

4. Een goede voorbereiding

Voor je begint met kickboksen, kan het handig zijn alvast wat ervaring op te doen. Hiermee voorkom je dat je je onzeker voelt in een groep. Als je zorgt dat je al wat weet over kickboksen, snap je beter wat een trainer bedoelt en kom je goed mee in de groep.

Er zijn twee manieren waarop jij zorgt voor een goede voorbereiding. Je kunt enkele lessen nemen bij een personal trainer of thuis een online cursus volgen. De cursus Kickboks Masters is daarvoor uitermate geschikt.

Privé lessen kickboksen volgen bij een personal trainer in Utrecht

Door lessen te nemen bij een personal trainer, zul je in korte tijd veel leren over het kickboksen. De trainer leert je de basistechnieken, zodat je de trappen en stoten goed kunt uitvoeren. De voordelen van deze manier van trainen zijn groot.

Ten eerste leer je heel snel. Omdat de trainer alleen op jou hoeft te letten, kan hij of zij je direct feedback geven. Moet je een beweging net even anders uitvoeren? De trainer ziet het snel en helpt je om het beter te doen. In een privétraining van een uur leer je net zoveel als in 15 groepslessen.

Het tweede voordeel is dat je altijd in je eigen tempo zult leren. In een groep moet je je vaak aanpassen, het gaat te snel of te langzaam. Als je één op één werkt gaat het precies in het juiste tempo. Hierdoor zul je je goed op je gemak voelen.

Al neem je maar enkele lessen, deze geven je een stevige basis om je zeker te voelen in een groep en daar meteen je draai te vinden.

Kies voor de online cursus Kickboks Masters

Wil je je thuis alvast voorbereiden op het trainen in de sportschool? Dan is Kickboks Masters voor jou de oplossing. Je kunt in alle rust alvast kennismaken met de basistechnieken, zoals de trappen en stoten.

Checklist-kickboksschool-Utrecht

Kickboks Masters is een online training, die je op elk apparaat (laptop, smartphone, tablet of iPad) kunt bekijken. Dat betekent dat je thuis kunt trainen in de huiskamer, op zolder of op je slaapkamer. Heel simpel en met veel privacy.

De cursus bestaat uit 20 modules. Per module wordt er een kickbokstechniek uitgelegd. De training wordt gegeven door Danny Delvers. Hij houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met kickboksen en legt alles helder uit.

Als je de video’s bekijkt, zie je dat elke kickbokstechniek wordt voorgedaan. Zelf doe je deze na tot je hem goed beheerst. Het handige van deze cursus is dat je elke module zo vaak kunt bekijken als je wilt.

Door met Kickboks Masters aan de slag te gaan, geef je jezelf een goede basis om verder te kickboksen in een sportschool. Heb je zin om met de cursus te beginnen? Klik dan hier om meer over Kickboks Masters te weten te komen.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

5. Begin met je kickboks training!

Heb je de hierboven genoemde stappen genomen? Je weet nu hoe je wilt gaan kickboksen, je hebt enkele kickboksscholen uitgekozen, bent bij twee of drie langsgegaan. Misschien heb je zelfs een paar privélessen genomen of heb je de online cursus Kickboks Masters gevolgd.

Dan is het nu tijd om te beslissen. De eerste stap nemen is best even spannend. Maar je gaat het vast erg leuk vinden en vindt snel je plekje in de groep. Wacht niet langer, want kickboksen is een uitdagende sport die je zeker met veel plezier gaat doen!

Dus begin vandaag nog met het zoeken naar een goede kickboksschool in Den Haag, neem onze checklist erbij en vind snel de kickboksschool die bij jou past.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: