Kickboksen in de buurt

Wil je graag kickboksen en zoek je een sportschool bij jou in de buurt? Waar je ook woont, er is waarschijnlijk wel een sportschool die kickboksen aanbiedt. Let dan goed op, of ze kickboksen als workout aanbieden of als training om te vechten in wedstrijden.

Kickboksen: voor wedstrijden of als workout

Voor je begint met je kickbokslessen is het goed om je af te vragen op wat voor manier je wilt trainen. Je kunt kickboksen gaan doen als lekkere fysieke workout. Dat helpt je om fit te worden, als je wilt afvallen of om sterker te worden.

Je leert de sport dus niet om te vechten, maar gebruikt de trappen en stoten om je lichaam te trainen. Er wordt dan ook niet gespard.

Kickboksen kun je ook gaan doen om aan wedstrijden mee te kunnen doen. Dan zul je wel moeten sparren, zodat je ervaring opdoet met vechten. Je oefent de kickbokstechnieken op een tegenstander en kan daarbij natuurlijk ook wel eens een blessure oplopen.

Dit zijn twee heel verschillende manieren om je met kickboksen bezig te houden. Daarom is het goed om hier even bij stil te staan en een keuze te maken tussen deze twee. Daarna kun je de kickboksschool vinden die bij je past.

Hoe vind je een goede sportschool?

Als je wilt gaan kickboksen, dan ga je op zoek naar een sportschool. Je wilt natuurlijk ergens sporten, waar je je prettig voelt en waar ze goede lessen geven. Begin je speurtocht op het internet (gebruik bijvoorbeeld Google Maps) om een kickboksschool bij jou in de buurt te vinden.

Kies er hier een of twee van uit, die je het meeste aanspreken. Dat een sportschool in de buurt zit is handig, maar natuurlijk houd je ook rekening met andere zaken, bijvoorbeeld prijzen en hoe groot de groepen zijn.

Ga dan eens op bezoek bij deze sportscholen. Maak kennis met de trainers en stel vragen, zoals hoe ze les geven, hoe de veiligheid gewaarborgd wordt en hoeveel ervaring ze hebben. Neem ook een kijkje in de kleedkamers en douches. Zijn ze netjes en schoon?

Als laatste kun je een proefles aanvragen bij de kickboksschool die als beste uit de bus kwam. Tijdens zo’n les krijg je echt een goede indruk van de lessen. Gaat dit allemaal goed, dan heb je je sportschool gevonden!

Kickbokslessen nemen

Heb je besloten dat je gaat kickboksen en je hebt de goede kickboksschool gevonden, dan ga je van nu af aan naar training. Je kunt natuurlijk een keer per week gaan, maar twee of drie keer per week is nog beter. Dan zul je snel een goede conditie opbouwen en sneller je doelen bereiken.

Een kickboksles bestaat meestal uit verschillende onderdelen. Je begint natuurlijk met een warming up. Daarna train je de kickbokstechnieken, de trappen (de low kick, side kick, roundhouse kick) en de stoten (uppercut, directe stoten).

Elke techniek leer je foutloos uitvoeren. Je traint hierbij je kracht, snelheid, conditie en zelfs je evenwicht en coordinatie.

Tijdens een training doe je ook aan krachttraining en conditietraining. Dit kan met behulp van fitnessapparaten, met gewichten zoals dumbbells en barbells of door verschillende oefeningen (zoals buikspieroefeningen, opdrukken of lunges).

Niet alleen is dat goed voor je lichaam, de lessen zijn zo ook afwisselend en dat zorgt ervoor dat je met meer plezier gaat sporten.

Denk jij dat kickboksen wel wat voor je is? Ga dan snel op zoek naar kickboksscholen in de buurt. Woon je in de omgeving van Amsterdam? Kom dan eens een kijkje nemen bij Delda Sport. Wij zijn gevestigd in Landsmeer, slechts 10 tot 20 minuten rijden vanaf Amsterdam.

Meer informatie? Gebruik onderstaand formulier om je vragen te stellen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: