Kickboksen Almere: Hier moet je op letten

Kickboksen Almere: Hier moet je op letten

Maak jij plannen om te gaan kickboksen in Almere? Dan ben je vast op zoek naar een goede sportschool, waar je lessen kunt volgen. Natuurlijk wil je er een vinden waar je met veel plezier zult gaan kickboksen. Gebruik onze lijst hieronder om snel en simpel de sportschool van je dromen te vinden.

Stap 1: Bedenk op welke manier je wilt kickboksen

Als je gaat kickboksen, is het goed om te weten dat er twee verschillende manieren zijn, waarop je dat kunt doen. Je kunt kickboksen om aan je gezondheid te werken, dus als fitness. Of je kunt kickboksen om te leren je tegenstander te verslaan in wedstrijden.

Ga je kickboksen om fit te worden, dan kun je de sport leren zonder dat je daadwerkelijk hoeft te sparren met een tegenstander. Je voert wel de trappen en stoten uit, maar dit doe je alleen om je lichaam fit te krijgen. Je oefent de kickbokstechnieken met de trainer of op een bokszak.

Almere-kickboksschool-checklist

Kickboksen is dan puur een fitness workout en dat werkt heel goed. Je bent constant in beweging, traint je spieren zodat ze sterker worden en verbrandt een hoop calorieën. Daarom is kickboksen een prima sport om af te vallen, kracht op te bouwen en een betere conditie te krijgen.

Je kunt echter ook kickboksen om te leren in wedstrijden te vechten. Je gebruikt de kickbokstechnieken dan om aan te vallen en om jezelf te verdedigen. Je oefent ook in de training met andere kickboksers, het zogenaamde sparren.

Er wordt tijdens de training dan ook meer aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de technieken, en het gaat er natuurlijk wat harder aan toe. Het risico op een blessure tijdens de training en vooral bij wedstrijden is hoger.

Het is dus zeker belangrijk om te bepalen op wat voor manier jij wilt gaan kickboksen, want de manier van trainen is heel verschillend. Wil je alleen werken aan je gezondheid, dan kies je kickboksen als fitness.

Wil je graag wedstrijden vechten en vind je het vechtsportelement uitdagend, dan kies je een vorm van training waarbij gespard wordt. Kickboksscholen geven op hun website over het algemeen duidelijk aan wat voor soort training ze aanbieden.

Stap 2: Op bezoek bij de sportschool

Heb je online rondgekeken naar kickboksscholen in Almere? Als je er een aantal op het oog hebt, is het handig om het lijstje in te korten tot twee of drie die je echt de moeite waard lijken. Dan is het tijd om een keer langs te gaan bij deze sportscholen.

Je kunt van tevoren eerst bellen en wat vragen stellen waar je graag antwoord op wilt krijgen, maar je kunt ook gewoon zomaar langsgaan. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten:

  • Sfeer: hoe voelt het als je binnenkomt, is de sfeer gemoedelijk, gezellig, fanatiek?
  • Hoe wordt je ontvangen? Nemen mensen de tijd voor je, voel je je welkom?
  • Worden al je vragen netjes beantwoord?
  • Hygiëne: Zijn de douches en toiletten schoon, is de kleedkamer netjes, is er voldoende frisse lucht?

Het is daarnaast aan te raden ook een gesprek aan te gaan met een of meer trainers. Vraag ze naar hun werkwijze, op wat voor manier ze les geven, hoe ze een nieuwe sporter in de groep wegwijs zouden maken.

Verder is het ook goed te vragen naar welke opleiding ze gevolgd hebben en hoeveel jaar ervaring ze hebben. Iedereen moet ergens beginnen, dus wat ervaring betreft hoef je niet veeleisend te zijn. Maar een trainer zou wel een goede opleiding met een diploma moeten hebben.

Bedenk dat een sportschool nog zo’n mooie website kan hebben, je kunt pas echt bepalen of je je er prettig zult voelen, als je er langs gaat. Dit is dus echt een belangrijke stap om te nemen, voor je je inschrijft voor een aantal kickbokslessen.

Stap 3: Proeflessen nemen

Een volgende stap die heel nuttig kan zijn, is het nemen van een proefles. Als je drie kickboksscholen op het oog had, zou je dit kunnen doen bij kickboksschool die bij de vorige stap als beste uit de bus kwam.

Een proefles geeft je meer inzicht in de sfeer en kwaliteit van de kickboksschool. Vraag of je een of twee lessen mee mag draaien. Als je meedoet, let dan op de sfeer in de groep, de groepsgrootte en de stijl van lesgeven van de trainer.

Leren-kickboxen-Almere

De sfeer kan relaxed en gezellig zijn, maar er kan ook sprake zijn van haantjesgedrag. En de vraag is natuurlijk of jij je er prettig bij voelt. Hoeveel sporters zijn er in de groep? Hoe groter de groep is, hoe minder goed iedereen in de gaten kan worden gehouden.

Zeker als nieuweling is het prettig als je goed begeleid wordt, zodat je snel de basisbeginselen van het kickboksen kunt leren. Het kan eveneens zo zijn dat je weinig ruimte hebt om te bewegen, als er veel mensen om je heen staan.

Als laatste kun je letten op de stijl van lesgeven. Ook hier is het afhankelijk van wat jij een fijne manier van lesgeven vindt. Een trainer kan streng zijn, lesgeven als een drilsergeant, weinig uitleg geven, of juist enthousiast zijn en je goed motiveren om net een tandje harder te gaan.

Het is dus goed mogelijk om een heleboel informatie te verzamelen tijdens een proefles. Zet na de les op een rijtje wat je opgemerkt hebt en probeer na te gaan hoe je alles ervaren hebt. Heb je voldoende informatie om een keuze te maken, of ga je nog een proefles bij een andere kickboksschool nemen?

Stap 4: Voorbereiden door 1 op 1 lessen te nemen of de thuiscursus Kickboks Masters te volgen

Als je nog nooit gekickbokst hebt, is het best een hele stap om voor het eerst kickbokslessen te nemen. Als je als beginner in een groep kickboksers staat en meedoet met de les, zul je misschien wat onzekerheid voelen.

Een trainer geeft allerlei instructies en de kans is groot dat jij nog niet weet wat je moet doen. Ook met uitleg gaat het kickboksen de eerste paar lessen natuurlijk nog niet zo gemakkelijk. Het kost tijd om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

Voor veel mensen is dat een behoorlijk groot bezwaar. Dat gevoel van onzekerheid kan vervelend voelen en als je training niet zo soepel loopt, kan het gebeuren dat je denkt dat kickboksen te moeilijk is, dat het niet leuk is en dat je het nooit goed zult leren.

Het komt vaker voor dat mensen dan stoppen met trainen. En dat is zo jammer, want dat is niet nodig. Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat je een betere start maakt in een groepstraining.

Leer de basisbeginselen van het kickboksen door een (of meer) privélessen te nemen of thuis, door middel van de online cursus Kickboks Masters.

Privélessen kickboksen

Bij een privéles kickboksen krijg je les van een personal trainer. In een uur tijd leer je de basistechnieken van het kickboksen. Omdat je 1 op 1 werkt, kun je een hoop leren in een uur tijd. Eén enkele privéles staat daarom gelijk aan 15 uur aan groepslessen!

De voordelen van privélessen zijn groot: de trainer hoeft zijn aandacht alleen aan jou te geven. Hij of zij kan dus direct inspelen op wat hij ziet. Voer je een beweging niet goed uit, dan kunnen er meteen aanwijzingen gegeven worden. Je kunt je voorstellen dat dat in een groepsles wel anders is.

Het tempo van de les(sen) ligt altijd precies op jouw niveau. Je leert dus in je eigen tempo en dat voelt heel relaxed. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over andere mensen, hoe ver zij zijn of hoe goed zij het doen. Omdat je veel privacy hebt, hoef je je daar niet mee bezig te houden.

Heb je een of twee privélessen gevolgd, dan heb je een uitstekende basis om met veel zelfvertrouwen in te stappen in normale groepslessen. Privélessen kickboksen worden ook in Almere aangeboden.

Thuiscursus Kickboks Masters

Een andere goede manier om jezelf voor te bereiden, is door de cursus Kickboks Masters. Dit is een online cursus, dus je kunt hem gewoon thuis volgen. Kijk hem op een tablet, je smartphone of een laptop (geschikt voor iPhone en Android apparaten).

Deze cursus bestaat uit 20 modules en wordt gegeven door de ervaren trainer Danny Delvers. In elke module legt hij een kickbokstechniek uit. Hij doet de beweging voor en terwijl jij kijkt, doe jij hem na.

Almere-trainen-kickboksschool

Danny heeft al meer dan 20 jaar ervaring met kickboksen. Hij legt in duidelijke bewoordingen uit wat de bedoeling is, hoe je een beweging moet uitvoeren en waar je op moet letten. Ook Kickboks Masters geeft je dus een uitstekende basis om een groepsles in te stappen.

Wil jij ook meer zekerheid voelen voor je begint met kickbokslessen in een groep? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over Kickboks Masters.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

Stap 5: Het is tijd om te kickboksen!

Door de voorgaande vier stappen te volgen, ben je klaar om te gaan kickboksen. Je weet welke kickboksschool je voorkeur heeft en je hebt je goed voorbereid. Neem dan nu de stap en begin met kickboksen.

Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, sportief of niet, kickboksen heeft ontzettend veel voordelen. Je zult je snel fysiek fitter voelen en mentaal kan kickboksen helpen om je meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht te geven. Ga dus snel op zoek naar de beste kickboksschool in Almere!

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: