Hoeveel moet je sporten om fit te worden?
20 december 2023 

Hoeveel moet je sporten om fit te worden?

Hoeveel zou iemand moeten sporten om fit te worden. De één beweert dat je iedere dag zou moeten sporten om fit te worden, de ander zegt twee keer in de week is gezond genoeg en zo zijn nog duizenden andere meningen.

Fit zijn is wanneer je jezelf energierijk voelt waardoor je het aanbod van het dagelijks leven ruimschoots aankan. Los van onderliggende aandoeningen.
Je energierijk voelen kan alleen bereikt worden als je de grenzen van je eigen capaciteit bewaakt. De kunst is om deze persoonlijke grens te verleggen. Het is belangrijk om jezelf niet constant tot het uiterste te dwingen, anders gun je het lichaam niet voldoende rust. Op een gegeven moment zal dit zich uiten in vermoeidheid.  Er zijn ook veel mensen die hun grenzen zelden tot nooit bereiken, hierdoor verlaagt de “maximale grens”. Ook dit zal zich weer uiten in vermoeidheid.

Sporten is gezond wanneer je van inspanning kan herstellen waardoor je meer energie krijgt in het dagelijks leven. Een optimaal balans tussen belasting en belastbaarheid. Resultaat is dus een fit gevoel. Je kan “de wereld” aan.

Zullen wij samen jou persoonlijke grenzen verleggen? Meld je dan aan voor een gratis intake!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: