Acht redenen om in de ochtend te gaan sporten
Lifestyle
Danny Delvers
Lifestyle
09/27/2023
2 min
0

Acht redenen om in de ochtend te gaan sporten

09/27/2023
2 min
0

Veel mensen gaan het liefst in de ochtend sporten. Vroeg uit de veren, jezelf lekker helemaal in het zweet werken om vervolgens vol energie aan je (werk)dag te beginnen. In een ideale wereld, zouden we allemaal bij het rieken van de dag al druk bezig zijn met onszelf af te beulen. Alleen is dat zo lastig. In de ochtend ligt je bed veel lekkerder dan de avond ervoor, waardoor het heel verleidelijk is om nog even om te draaien en verder te slapen. Maar van alle momenten dat je kan sporten is het in de ochtend toch echt het best. Wij hebben hier acht redenen voor je om vroeger op te staan en lekker te gaan sporten!

Hardlopen in de ochtend

Juist omdat het in de ochtend nog lekker rustig is op straat of in het park kun je tijdens het hardlopen goed nadenken over zaken die je bezig houden. Je hersens worden wakker door het hardlopen waardoor je alles in een helder licht ziet. Wie weet tot wat voor goede oplossingen, ideeën of inzichten je komt! 


Energie voor de hele dag

Naast dat sporten je hersens wakker maken en je daardoor de meest geweldige ideeën kan bedenken, geeft het je ook extra energie. Op deze manier kom je makkelijker de dag door, zit je lekkerder in je vel, kun je (mentaal en fysiek) meer werk aan en verbrand je ook nog eens extra calorieën door het energieke gevoel dat je hebt.

Verhoging van je vetverbranding

Wanneer je in de ochtend gaat sporten verhoog je je metabolisme op het juiste moment. Dat zorgt ervoor dat je overdag meer vet verbrandt in plaats van ’s nachts.

Het valt wel mee

Om in de ochtend te sporten hoef je helemaal niet uren eerder op te staan. Wil je gaan hardlopen? Dan is 45 minuten eerder opstaan al voldoende om een mooie route te lopen. Als je thuis oefeningen doet is dertig minuten eerder al opstaan zelfs al genoeg. Het voordeel is dat je in de avond niet meer weg hoeft en heerlijk zelf kan indelen.

Positief effect op je stoelgang

Sporten heeft altijd een positief effect op je stoelgang, het maakt niet uit op welk tijdstip je dit doet. Sport je in de ochtend dan is dit effect net even wat meer, zeker bij vrouwen. Het vermindert verstopping en een opgeblazen gevoel.

Sporten in de ochtend

Er zullen altijd dagen zijn dat je niet zo zin hebt om te sporten. Wanneer je in de ochtend sport, ben je er voor de rest van de dag vanaf. Mocht je dag dan anders verlopen door een druk schema, dan hoef je geen rekening meer te houden met het sporten. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die in de ochtend sporten vaker sporten en het minder snel overslaan.


Heerlijk in de zomer

Intussen hebben we al mogen genieten van een paar prachtige zomerse dagen in Nederland en dan is het soms te heet om je hoofd leeg te maken en te gaan sporten. Sta je vroeg in de ochtend op dan is het nog niet te warm buiten (of binnen) om toch lekker te sporten.

Motiveer jezelf

Leg de avond voordat je gaat slapen alvast je sportkleding klaar. Hetzelfde geldt voor je wekker. Wanneer deze afgaat – hoe moeilijk dat ook is – spring er meteen uit! Of nog beter leg de wekker aan de andere kant van de kamer, dan moet je er wel uit. Vergeet niet een licht ontbijtje te nemen voordat je gaat sporten, zoals bijvoorbeeld een kom yoghurt met wat muesli of een stuk fruit. Na het sporten kun je dan nog wat eten om de dag helemaal goed te beginnen.

Ook wij geven trainingen in de vroege ochtenduurtjes. Wil jij meer weten? Meld je dan HIER aan voor onze gratis intake

Reacties
Categorieën