Val ik af van kickboksen?

Val ik af van kickboksen?

Ja, van kickboksen val je af! Je valt zelfs meer af met kickboksen dan van de gemiddelde sportschool training. Waarom dat zo is? Dat lees je in dit artikel.

Kickboksen is een Full Body work-out

Bij kickboksen gebruik je zowel je armen als benen samen. In tegenstelling tot een normale sportschool waar spiergroepen apart getraind worden op verschillende apparaten. En je voor je cardio oefeningen vaak weer een ander apparaat nodig hebt.

Kickboksen is een training met een hoge intensiteit. Het is een full-body workout. Tijdens de training versterken je balans, reflexen en coördinatie.

Door de op elkaar snel opvolgende oefeningen verbeter je ook nog je uithoudingsvermogen en conditie. Kickboksen is dus eigenlijk een cardio en krachttraining in één.

Hoeveel calorieën verbrand ik met kickboksen?

Hoeveel calorieën jij zult verbranden tijdens een goede kickbokstraining hangt helemaal af van de intensiteit van de training. Als beginner zal je wat rustiger van start gaan dan een gevorderde bokser.
Met kickboksen zou je per uur maar liefst 400 tot 750 calorieën kunnen verbranden.

Uiteraard is het moeilijk te zeggen hoeveel calorieën jij zult verbranden tijdens een kickbokstraining.

Maar een gemiddeld persoon kan prima 400 calorieën verbranden tijdens een goede kickbokstraining.

Wil je kickboksen om af te vallen?

Kickboksen is de perfecte sport als je wilt afvallen. Bij Delda Sport vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wij werken daarom met 1 op 1 trainingen of small group trainingen zodat wij je altijd persoonlijke aandacht kunnen geven.

Afvallen met kickboksen persoonlijke aandacht

Wanneer je gaat trainen met een personal trainer wordt het trainingsschema helemaal afgestemd op jouw doelen. Wil je afvallen dan gaan we niet alleen kickbokstrainingen doen maar kijken we ook naar gezonde voeding. Een gezonde lifestyle is meer dan alleen een paar uurtjes in de sportschool staan. Daarom richten wij ons bij Delda Sport op het complete plaatje.

Want afvallen doe je grotendeels door op je voeding te letten. Daarbij verbrand je vet en breng je jouw lichaam in shape door een uitdagende en intensieve kickbokstraining.

Voordelen van kickbokstrainingen

Kickbokstrainingen hebben nog meer voordelen, behalve het afvallen. Je zult zowel fysiek als mentaal sterker worden. Kickboksen maakt je weerbaarder in je dagelijkse leven en je leert je beter beheersen.
Je zult merken dat je leniger wordt en door de regelmatige, intensieve workouts vliegen de kilo’s eraf!

Waarom is kickboksen zo effectief om af te vallen?

Als je gewicht wilt verliezen door te sporten zal je hartslag hoog moeten blijven. Dit is een vereiste als je kilo’s wilt verliezen met sporten. Tijdens het kickboksen ben je continue in beweging. De kleine pauzes die je in de training hebt zijn niet voldoende om je hartslag weer te laten zakken. Hierdoor heb je een super effectieve, vetverbrandende workout.

Afvallen met Kickboksen

Bij kickboksen worden alle spieren in je lichaam aangesproken. Je traint en versterkt dus alle spieren. Je spiermassa zal dan ook drastisch toenemen.
En spieren verbruiken meer calorieën dan vet. Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën en vet je zult verbranden.
In tegenstelling tot vet is deze grotere spiermassa zelfs in rust actief en zal calorieën blijven verbranden. Dus zelfs tijdens een rustdag blijft je lichaam actief vet verbranden.

Zelf de voordelen van kickboksen ervaren?

Wil je graag zelfs eens ervaren wat een kickbokstraining met jouw lichaam doet? Of wil je advies over afvallen met behulp van kickboksen en onze lifestyle coaching? Kom langs bij Delda Sport voor een gratis intake of boek een proeftraining.

Heb je vragen over kickboksen of over onze methodes?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Contact opnemen >>
Reactie plaatsen