Is kickboksen alleen een mannensport?

Is kickboksen alleen een mannensport?

Jaren lang had kickboksen het imago een typische mannensport te zijn. Vechtende heethoofden die elkaar de hersens inslaan, als je de media mag geloven. Gelukkig zien steeds meer mensen de positieve effecten die kickboksen heeft op lichaam en geest.
De tijd dat kickboksen alleen voor mannen was is gelukkig allang voorbij. Er zijn tegenwoordig legio stoere vrouwen die rake stoten uitdelen.

Kickboksen is een zware fysieke inspanning maar dat wil niet zeggen dat alleen mannen dat kunnen. Iedereen traint met een eigen doel voor ogen. En bij kickboksen gaat het niet alleen om het vechten, zoals sommige mensen denken.
Het is een super goede work-out voor het hele lichaam. En daarnaast geeft het je als vrouw ook nog extra zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Dus als je ons vraag of kickboksen een echte mannensport is? Zeker niet!

Waarom zou je als vrouw gaan kickboksen?

De meeste vrouwen hebben het tegenwoordig druk. Druk met werk, het gezin, sociale contacten, noem maar op… En daar ‘moet’ dan ook nog een sport bij. En het liefst eentje die lekker effectief is en niet te veel tijd in beslag neemt, want we hebben het druk.

Natuurlijk kan je gewoon naar de sportschool gaan om op de loopband je conditie te verbeteren en op de fitnessapparaten je spieren wakker te maken. Maar wat nu als je dat een beetje saai vindt of je ziet geen resultaat? Zelfs niet na trouw elke week een aantal keer sporten.

Gemotiveerd blijven is vaak een probleem als je gaat sporten. Kickboksen heeft veel positieve effecten op je lichaam en geest. Zeker ook voor vrouwen.

Kickboksen Vrouwen

Positieve effecten van kickboksen

Dat kickboksen lichamelijk een goede work-out is zal je zo geloven. Binnen korte tijd werk je jezelf compleet in het zweet, je hele lichaam doet mee.
Maar wist je dat je geestelijk ook veel positieve effecten kan verwachten van kickboksen?

Kickboksen werkt super effectief tegen stress. Tijdens de trainingen leer je te handelen vanuit focus, kracht en rust. Dit levert je in het dagelijks leven veel voordelen. In stressvolle situaties zal je veel minder in paniek raken en effectiever kunnen handelen, dat scheelt stress!

Respect en discipline zijn belangrijke aspecten tijdens de kickbokslessen. Juist mensen met een opvliegend karakter hebben baat bij kickboksen. In tegenstelling tot wat de media wil laten geloven gaat echt niet iedereen die op kickboksen zit elkaar op straat te lijf. Je leert juist om jezelf te beheersen, elkaar met respect te behandelen en in hun waarde te laten.

Je zelfvertrouwen zal groeien naarmate je vaker gaat kickboksen. Je leert jezelf te verdedigen, dat geeft een veilig gevoel. Zowel fysiek als mentaal weet je dat jij je mannetje kunt staan. Je zult je assertiever gaan gedragen en beter je grenzen aan durven geven.

Leren incasseren is nog een mooi voorbeeld van de positieve effecten van kickboksen. Je linkt bij het incasseren van klappen misschien niet zo snel naar je dagelijks leven. Maar toch helpt het je om bij tegenslagen flexibeler te worden. Je stapt sneller over negatieve gebeurtenissen heen en kunt met een positief gevoel verder gaan.

Kickboksen heeft een positieve invloed op je humeur. Dat willen we allemaal, iets waar je blij van wordt, ja toch?

Maar moet ik als vrouw tegen mannen kickboksen?

Tijdens de kickbokstrainingen gaan we werken aan jouw doel. Wil je afvallen, sterker worden, je conditie of algehele gezondheid verbeteren, alles kan. De training is helemaal afgestemd op jouw lichaam en doel.

Je zult aan je doel gaan werken met een van onze personal trainers in Amsterdam. En nee, niet alle kickbokstrainers zijn mannen. In het team van Delda sport vind je zelfs een vrouwelijk kickbokstrainer die geen uitdaging uit de weg gaat.
Tijdens de meeste trainingen zal je geen tegenstander hebben en oefen je met je trainer of op de bokszak. Alleen tijdens het sparren heb je een tegenstander. Maar ook daar zorgen wij voor een veilige en vertrouwde omgeving om het geleerde op je tegenstander uit te proberen.

Kickboksen Amsterdam

Is kickboksen iets voor jou?

Of kickboksen iets voor jou is? Daar kom je alleen achter door het te doen. Waarschijnlijk ben je net als onze andere leden na een paar lessen verslaafd aan kickboksen en wil je niet anders meer.
Daarom nodigen we je graag uit eens een les te proberen.

Je kunt kiezen voor privé kickbokslessen waar je al binnen enkele lessen de basis technieken van het kickboksen zult leren. Of je kiest voor de small group trainingen waar je nog steeds intensieve aandacht van je trainer zult krijgen door het kleine aantal deelnemers in de groep.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen en welke doelen jij zou kunnen halen? Vraag dan vandaag nog een gratis intake aan.
Reactie plaatsen