De beste manier om te stoppen met snaaien als je wilt afvallen
17 augustus 2022 

De beste manier om te stoppen met snaaien als je wilt afvallen

Hoe goed je voornemens om af te vallen ook zijn, als je niet kunt stoppen met snaaien, gaat afvallen niet lukken. Snaaien, snacken, snoepen, iedereen heeft er wel eens last van. Hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Door snaaien val je niet af

Gewicht verliezen kan alleen als je op een dag niet teveel eet. Gemiddeld heeft een man 2500 calorieën nodig en een vrouw 2000. Om af te vallen zul je minder dan dat moeten eten. Wanneer je snackt tussendoor, eet je bijna ongemerkt teveel.
Door snaaien kan het afvallen minder snel gaan of zelfs stagneren. Er zijn verschillende manieren waarop je de drang tot snaaien kunt weerstaan. Deels komt het aan op inzicht in jezelf en deels op gezondere keuzes maken.

De beste tips om om te gaan met snaaien

1. Heb je wel echt honger?
Dit is een van de belangrijkste vragen om jezelf te stellen. We eten heel vaak uit gewoonte, vanwege een emotie of omdat we gewoon iets lekkers willen. Voordat je je tussendoortje pakt is het goed om even stil te staan en in alle rust te voelen wat je voelt.
Voel in je lichaam of je honger hebt. Is dat echt zo, maak dan wel de keuze voor een gezond tussendoortje. Heb je eigenlijk geen trek, vraag je af waarom je dan wilt eten. Dat kan zijn omdat je je gestrest voelt, boos of verdrietig. Emoties kunnen je doen verlangen naar lekker eten.
Toch zijn emoties natuurlijk geen goede reden om te eten. Het eten leidt wel af, maar die afleiding kun je ook op een andere manier krijgen. In plaats van eten, maak je een wandeling met de hond, bel een goede vriend(in) of neem een lange douche.
Je kunt ook eten uit gewoonte, omdat je al jarenlang op vrijdagavond een bakje chips eet of kaasplankje met wijn. Pas deze gewoonte aan door iets anders te nemen dat gezonder voor je is. Op den duur hoef je misschien niet eens meer iets te snacken.

2. Kies voor gezonde tussendoortjes


Op zich hoeven tussendoortjes niet slecht te zijn. Er zijn lekkere en gezonde snacks die je kunt nemen. Probeer de hoeveelheid koolhydraten te beperken: kies iets dat veel eiwitten of gezonde vetten bevat. Dat zal ervoor zorgen dat je je gedurende langere tijd vol blijft voelen.
Gezonde tussendoortjes:

  • Een bakje yoghurt (veel eiwitten). Doe er wat bosbessen, aardbeien of frambozen in als je trek hebt in iets zoets.

  • Handje noten (rijk aan eiwitten en vetten)

  • Blokjes kaas (eiwitten) en wat walnoten. Neem er een paar druiven bij als je iets zoets wilt eten.

  • Cracker met komkommer en hüttenkäse. Strooi kruiden en specerijen over de hüttenkäse voor extra smaak.

  • Heb je ‘s middags een gezonde salade gegeten? Bewaar wat voor ‘s avonds, voor als je trek krijgt.

3. Eet een avondmaaltijd die goed vult


Veel mensen die willen afvallen eten zo weinig dat ze constant met honger rondlopen. Het is geen wonder dat je dan niet van de lekkere tussendoortjes kunt afblijven. Het is verstandiger om te kiezen voor gezonde maaltijden, die goed vullen.
Dat helpt om beter de dag door te komen, je behoudt je energie en voorziet je lichaam van belangrijke voedingsstoffen. Ook zul je dan minder zin hebben om te snoepen.
Afvallen gaat nog gemakkelijker met een steuntje in de rug. Een personal trainer kan je helpen met adviezen en tips om het afvallen beter vol te houden. Hij of zij helpt je met een dieetschema op maat, gezonde en lekkere recepten en tips om voor een gezonde leefstijl te gaan.

Als je doelen hebt gesteld op het gebied van afvallen, zul je deze sneller bereiken door een personal trainer in te schakelen.

Klik HIER voor ons aanbod in personal training! 


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: