De beste oefeningen om af te vallen

Zoek jij de beste oefeningen om af te vallen? Probeer je al een tijdje gewicht kwijt te raken, maar gaat dat moeilijk? Kickboksen is een geweldige sport, waarmee je goed kunt afvallen. Het is een full body workout en je verbrandt veel calorieën tijdens het oefenen.

Afvallen: moeilijk om vol te houden

Als je wilt afvallen, kost dat over het algemeen best veel moeite. Je moet meer gaan bewegen en aanpassingen maken in je voeding. Vaak lukt het de eerste weken wel, maar daarna niet meer. Want het is lastig vol te houden, als je oefeningen niet leuk zijn.

Misschien denk je niet meteen aan kickboksen als je gewicht wilt kwijtraken. De meeste mensen denken dat ze moeten gaan hardlopen, met zware gewichten moeten trainen of speciale cardio oefeningen moeten doen. Want kickboksen is toch gewoon een vechtsport?

Afvallen-debesteoefeningen

Afvallen met kickboksen

Maar met kickboksen pak je alles tegelijk aan: je traint heel je lichaam, al je spieren, doet cardio- en krachttraining en verbrandt tot wel 750 calorieën. Als je wilt afvallen is dit de manier om het aan te pakken!

Tijdens een kickbokstraining leer je de basistechnieken: de stoten, trappen, jezelf verdedigen en de ander aanvallen. Maar dit doe je enkel op een bokszak of met de trainer. Ondanks dat ben je constant in beweging.

Om goed te kunnen stoten en trappen heb je veel kracht nodig en controle over je armen en benen. Ook moet je evenwicht goed zijn en je coordinatie. Je traint dus je spieren, maar ook je conditie. Kickboksen is heel goed voor de gezondheid van je hart en longen.

Een kickbokstraining bestaat niet alleen uit het oefenen van het kickboksen zelf. Je gaat ook aan de slag met conditie- en krachttraining. Dus train je met gewichten, komt er soms een HIIT training voorbij, doe je squats en planking.

Beste-oefeningen-afvallen

Alles bij elkaar is een kickbokstraining een goede full body workout. Je werkt met je armen, schouders, benen en core. Met deze workout heeft vet geen kans, je kunt hiermee goed afvallen.

Sporten met een personal trainer

Hoe leuk kickboksen ook is, het is belangrijk te kiezen voor een goede trainer. De trainer is degene die de oefeningen uitkiest, die je alle bewegingen goed aanleert en je helpt vol te houden als je het moeilijk hebt.

Het is belangrijk om met iemand te trainen die zorgt dat je gemotiveerd blijft. De trainers van Delda Sport zijn daarom de beste keuze. Ze zijn allemaal goed opgeleid en zorgen ervoor dat je elke keer alles haalt uit de training.

De begeleiding van de trainer is essentieel om je doelen te bereiken. De trainer:

  • Zorgt ervoor dat je elke keer met plezier aan de slag gaat. Hij of zij kiest elke keer andere oefeningen, zodat de training afwisselend en leuk blijft.
  • Helpt je gemotiveerd te blijven! Heb je het moeilijk, dan zorgt de trainer ervoor dat je volhoudt en net nog even dat stukje verder gaat. Wij zorgen er natuurlijk voor dat je samenwerkt met iemand waarmee het klikt, zodat jullie dit op een leuke manier kunnen doen.
  • Creëert een veilige omgeving, zodat het kickboksen veilig gebeurt en jij je op je gemak voelt.

Bij Delda Sport zorgen we er niet alleen voor dat je kunt afvallen door te kickboksen. We helpen je ook door middel van begeleiding op het gebied van gezonde voeding. Je krijgt inzicht in je eetpatroon en we helpen je te kiezen voor gezonde alternatieven.

Oefeningen-om-af-te-vallen

Privéles kickboksen

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken tijdens het afvallen? Bij Delda Sport kun je leren kickboksen in privélessen. Tijdens deze lessen leer je alle basistechnieken razendsnel en kun je je doelen snel bereiken. Dat komt omdat een priveles gelijk staat aan 15 groepslessen.

De trainer heeft alle aandacht voor jou en kan jou direct feedback geven. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over anderen en hoeft je dus niet onzeker te voelen (wat in een sportschool waar je in grote groepen traint, vaak wel het geval is).

In onze luxe PT studio zul je merken dat je in alle rust lekker kunt trainen. En omdat de trainer weet wat jij met het kickboksen wilt bereiken, zijn alle oefeningen daarop afgestemd. Je zult snel kunnen afvallen met een personal trainer als steuntje in de rug.

Small group training

Train je liever met anderen samen? Dat kan bij Delda Sport ook. Meerdere keren per week zijn er mogelijkheden om je aan te sluiten bij een klein groepje van maximaal 6 mensen, die ongeveer hetzelfde niveau hebben.

Het voordeel van deze groepjes is dat de trainer gemakkelijk het overzicht kan houden en iedereen goed kan begeleiden. De sporters zelf hebben wel het voordeel van de gezelligheid, maar ook genoeg ruimte om hen heen en de aandacht van de trainer.

Het is trouwens ook mogelijk een nieuw groepje op te zetten. Als je nog vrienden/vriendinnen of collega’s hebt die met jou samen willen kickboksen, kun je dat doorgeven en begin je je eigen groepje om mee te kickboksen.

Neem alvast een kijkje in onze sportschool. In onderstaand filmpje krijg je een virtuele tour.

Thuis leren kickboksen

Maar als onze sportschool te ver weg ligt of je gaat liever helemaal niet naar een sportschool, kun je ook goed thuis leren kickboksen. De beste manier om dat te doen is met Kickboks Masters. Ervaren trainer Danny Delvers leert je alle technieken!

Het is altijd prettig om thuis te kunnen sporten. Je hoeft nergens naar toe, je kunt gaan sporten wanneer je wilt. Trek de gordijnen dicht en je kunt aan de slag, in de privacy van je eigen huis.

Kickboks Masters is een uitgebreide cursus, die alle basistechnieken van het kickboksen uitlegt. Danny Delvers heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven. Hij weet precies hoe hij de informatie duidelijk moet overbrengen.

Elke module behandelt een kickbokstechniek. Bijvoorbeeld een highkick, een directe stoot of een lowkick. Een module duurt 55 minuten, dus dat zijn heel wat uurtjes waarin het kickboksen wordt uitgelegd.

Het is belangrijk alle kickbokstechnieken goed te leren uitvoeren, verkeerde bewegingen kunnen zorgen voor blessures. Daarom is deze cursus heel geschikt om thuis te gebruiken: je kunt alle modules zo vaak bekijken als je wilt.

Leer nu kickboksen in je eigen tempo met Kickboks Masters en ga vandaag nog profiteren van deze oefeningen om af te vallen. Geniet van een voorproefje met deze video:


Kickboksen is dus een zeer geschikte sport als je oefeningen zoekt om af te vallen. Je kunt het op de sportschool leren of thuis met Kickboks Masters. Mogelijkheden genoeg dus.

Begin vandaag nog en kom eens kennismaken bij Delda Sport. Onze sportschool ligt op nog geen kwartier rijden van Amsterdam, dichtbij de snelweg. Parkeren is gratis.

Vraag een gratis intake aan door onderstaand formulier in te vullen. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier

Of bezoek hier de pagina van Kickboks Masters en schrijf je in voor deze online thuiscursus.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: