10 redenen om te kickboksen met een personal trainer

10 redenen om te kickboksen met een personal trainer

Er zijn veel redenen om te gaan kickboksen met een personal trainer: afvallen, krachtige spieren ontwikkelen of een betere conditie krijgen. Met een personal trainer bereik je in no time geweldige resultaten.

Wat houdt kickboksen met een personal trainer in?

Kickboksen in groepen

Bij een normale sportschool kun je leren kickboksen in een groep. Er sporten dan zo’n 15 tot 25 mensen samen. Al deze mensen hebben een gemiddeld niveau (ze zijn bijvoorbeeld allemaal beginner) en het tempo ligt dan ook ergens in het midden.

In zo’n groep kan niet veel rekening worden gehouden met hoe snel of langzaam jij leert en evenmin kun je je echt richten op persoonlijke doelen. Het is niet dat de trainer in de sportschool niet goed genoeg is. Hij* of zij wordt echter beperkt door de grote groepen.

Bij een gewone sportschool zul je zelf moeten zorgen voor je vooruitgang. De trainer geeft aanwijzingen en daar moet je het mee doen. De hoeveelheid feedback die je krijgt is beperkt en er is niet zoveel zicht op hoe je precies bezig bent.

De kickbokslessen zullen ook voornamelijk gericht zijn op leren kickboksen. Waarom jij kickbokst en wat je ermee wilt bereiken is niet belangrijk. Je traint de kickbokstechnieken en daarmee is de kous af.

Kickboksen met een personal trainer

Een personal trainer kan je nog veel meer bieden. De intensieve begeleiding maakt al het verschil. Voor je begint, wordt er de tijd genomen voor een goed gesprek. Hierin kun je vertellen wat je doelen zijn, wat je wilt bereiken.

Kickboksen PT 10 redenen

De trainer houdt hier rekening mee en stelt een oefenschema op, waarmee je zo snel mogelijk deze doelen kunt bereiken. Hij weet wat jouw sterke en zwakke kanten zijn, of je eventueel blessures hebt om rekening mee te houden en waar je naartoe wilt werken.

In een uur tijd kun je echt enorm veel bereiken. Een uur kickboksen met een personal trainer staat gelijk aan 15 uur les in een groep. Je gaat dus snel vooruit en haalt hier veel meer uit dan uit een normale groepsles.

Maar de personal trainer doet veel meer dan je alleen leren kickboksen. Hij kan je begeleiden op verschillende vlakken in het leven: met voeding, zelfvertrouwen, afvallen en conditietraining. Een personal trainer motiveert, adviseert en zorgt dat je alles in huis hebt om je doelen te bereiken.

Kickboksen met een personal trainer is echt niet alleen voor beroemdheden, die specialistische hulp nodig hebben met afvallen. Op deze manier trainen is geschikt voor iedereen die al lang genoeg zelf heeft aangemodderd en nu echt aan de slag wil met afvallen of conditie krijgen.

Aan welke doelen kun je werken?

Of je nu gaat kickboksen of een andere sport gaat doen, met een personal trainer kun je aan allerlei doelen werken.

Kickboksen met een personal trainer kun je doen om:

 • Af te vallen. Het is mogelijk om tijdens een training van een uur tot 700 calorieën te verbranden.
 • De trainer kan je hierbij ook nog helpen met voedingsadviezen en veranderingen in leefstijl.
 • Daarna kan de trainer je helpen om op een gezond gewicht te blijven.
 • Werken aan je conditie
 • Trainen voor sterke en mooi gevormde spieren
 • Het vergroten van je spiermassa
 • Het aanleren of perfectioneren van de kickbokstechnieken
 • Hulp bij het herstellen van een blessure
 • Je kunt zelfs kickboksen om meer zelfvertrouwen te krijgen of uit een depressie te komen.

Wat je doelen ook zijn, als je ze met je personal trainer bespreekt, kan deze je helpen in te schatten of je doelen haalbaar zijn en hoe jullie het gaan aanpakken om ze te bereiken. Samen gaan jullie hieraan werken.

10 redenen kickboxen met PT

Hoe kies je een trainer?

Als je op zoek gaat naar een personal trainer, zou je goed op de volgende punten moeten letten. Het is namelijk zo dat iedereen zich personal trainer kan noemen. Het is geen beschermd beroep. Daarom is het belangrijk te kijken naar de kennis en ervaring die iemand heeft.

1. Een beroemde trainer?

Dat iemand bekende mensen heeft getraind, betekent niet dat de trainer ook heel goed is. Let op of dit misschien al lang geleden was en dat de trainer nu niet meer zo veel doet. Is hij of zij nog wel actief bezig met mensen trainen? Wees kritisch en kijk naar de opleiding en CV.

2. CV

Als de trainer een website heeft, kun je goed naar de CV kijken, waar opleiding en werkervaring vermeld staan. Heeft de trainer geen website, vraag hier dan naar tijdens een kennismakingsgesprek.

Let op of de opleiding erkend is en wat de trainer de laatste jaren heeft gedaan. Je kunt eventueel ook naar Google reviews kijken. Zie je geen passende opleiding of cursussen, dan kies je beter iemand anders.

3. Stel vragen

Zorg dat je voor het gesprek bedenkt wat je wilt weten en stel al je vragen. Belangrijk is dat de trainer ook vragen aan jou stelt.

Hij zou te weten moeten komen wat jij wilt bereiken met de personal training en of je blessures hebt. Hij zou ook moeten vragen naar je gezondheid. Daar zou de training op afgestemd moeten worden.

Tijdens dit gesprek leren jullie elkaar kennen en kun je erachter komen wat je te wachten staat. Hoe is zijn of haar werkwijze? Hoe gaat de trainer om met motivatie, wat is zijn of haar visie op gezondheid?

4. Persoonlijkheid

Elke personal trainer heeft zijn eigen aanpak en persoonlijkheid. Het is dus echt belangrijk eerst een persoonlijk gesprek aan te gaan, zodat je kunt kennismaken. Dan kun je uitvinden of jullie een klik hebben.

Verder is het ook goed om te kijken hoe de trainer jou zou motiveren. Hoe pakt hij dat aan? Is hij streng of gaat hij juist uit van empathie? Het is een belangrijk punt, want de werkwijze zou goed bij je moeten passen om het vol te houden.

5. Specialisme

Naast het kickboksen, kan een personal trainer zich richten op een specifiek onderwerp. De trainer kan gespecialiseerd zijn in cardiotraining, conditie verbeteren, afvallen of krachttraining. Kijk goed of dit past bij jouw einddoel.

De 10 voordelen van kickboksen met een personal trainer

1. Expertise

Een personal trainer heeft alles in huis om jou te begeleiden. Hij heeft opleidingen gevolgd en cursussen gedaan op het gebied van sport, gezondheid en voeding. De personal trainer weet dus veel over:

 • Het menselijk lichaam, hoe het beweegt en hoe het in elkaar zit.
 • Hij kan gespecialiseerd zijn in voeding, gezondheid, krachttraining, cardiotraining, conditie of blessures.
 • De psyche: Niet alleen is kennis van het lichaam belangrijk, maar ook hoe iemand in zijn vel zit. Om iemand te kunnen begeleiden is inzicht in de psyche ook essentieel. De trainer moet je kunnen motiveren om elke keer weer alles te geven.
 • Mensen motiveren: Hij heeft inzicht in mensen nodig, moet hij goed gesprekken kunnen voeren en moet hij je enthousiast kunnen maken. Een personal trainer heeft dus een bredere opleiding dan een gewone trainer.

Kickboksen PT 10 redenen

Hierdoor zul je beter begeleid kunnen worden en kun je ervan op aan dat de trainer je goed kan helpen je doelen te bereiken. Je kunt naar de opleiding, diploma’s, kennis en ervaring van de trainer vragen tijdens het intake gesprek.

2. Meer regelmaat in sporten

Wat je redenen ook zijn om te kickboksen, we hebben allemaal wel eens onze dag niet. Je bent hartstikke moe van je werk, je voelt je niet lekker, of je hebt een lekke band. Normaal gesproken zou je je kickboksles in zo’n geval overslaan.

Heb je de hulp ingeroepen van een personal trainer, dan doe je dat dus niet. Je trainer is de stok achter de deur om regelmatig te blijven sporten. En dat is belangrijk om voortgang te blijven boeken.

Of je doel nu afvallen is, conditie- of krachttraining, je bereikt geen of weinig vooruitgang als je niet regelmatig sport. Door minimaal drie keer per week te sporten, houd je je spieren actief en blijf je je lichaam uitdagen.

Met je trainer heb je een afspraak staan en je weet dat hij voor je klaar staat. Soms zal dat best moeilijk zijn, maar het voelt natuurlijk ook prettig om een steuntje in de rug te hebben, zodat je kunt bereiken, wat je alleen nooit bereikt zou hebben.

3. Intensieve begeleiding

Omdat je met personal training één op één werkt, kun je snel en efficiënt naar je doelen toewerken. De trainer heeft al zijn aandacht voor jou, er zijn geen andere deelnemers die afleiden.

De trainer kan je direct feedback geven: hoe kun je een oefening beter doen, wat kun je in je dagelijks leven aanpassen? Moet je net iets harder je best doen of loop je te hard van stapel? De trainer stemt alle oefeningen af op wat jij nodig hebt.

Zoals gezegd: in een privé kickboksles leer je waar je in een groepsles 15 uur voor nodig zou hebben. Je bent dus heel intensief bezig. De voordelen zijn dat je je goed kunt concentreren en veel gemotiveerder bent. Je boekt snel vooruitgang.

4. Oefenen en trainen blijft leuk

Door met een personal trainer aan de slag te gaan, blijft regelmatig kickboksen ook nog eens erg leuk. Een goede trainer kan zorgen voor afwisselende oefeningen, zodat de training interessant blijft.

Als je in een groepsles zit, kan het zijn dat je elke week dezelfde oefeningen doet. Een personal trainer heeft een groot arsenaal om uit te putten en zal zorgen dat je elke keer met plezier komt kickboksen. En dat is belangrijk om gemotiveerd te blijven.

Bij Delda Sport is ons uitgangspunt, dat je elke keer met plezier zou moeten komen sporten. Onze trainers doen er dan ook alles aan om de trainingen leuk te houden. Kijk hier voor een proefje van hoe een training eruit kan zien.

5. Meer motivatie

Om te werken aan je doelen is motivatie het belangrijkste om je elke dag weer aan de gang te krijgen. De personal trainer is degene die je kan helpen om die motivatie te blijven voelen. Iedereen wordt geprikkeld door iets anders en een goede trainer weet hoe hij jou moet aanpakken om je aan het werk te zetten.

De trainer helpt je met positieve feedback, met steun en inzicht. Je moet een personal trainer niet zien als een drill instructeur, die al schreeuwend naast je staat, zodat je nog een extra push up doet!

Iedereen heeft een andere aanpak nodig. Een personal trainer heeft inlevingsvermogen nodig om te weten te komen wat bij jou werkt. Een flinke schop onder je kont of je telkens wijzen op je doel, wat het ook is, samen met je trainer ga je weer aan het werk.

6. De grenzen opzoeken

Uit jezelf is het heel moeilijk om je grenzen over te gaan. Niet alleen is dat mentaal uitdagend, maar het is ook lastig om te bepalen waar je grens ligt en hoe ver je kunt gaan. De personal trainer kan hier uitkomst bieden.

De trainer kan goed inschatten wat jij wel en niet kunt. Hij helpt je uit je comfortzone te komen, ook al voelt dat niet prettig. De trainer is er om je te steunen, juist ook als het zwaar is.

Maar hij geeft het ook aan wanneer je te ver gaat en kans loopt je te blesseren. Dat zorgt voor meer veiligheid tijdens het trainen.

7. Focus

Er is focus op jouw eigen doelen tijdens een personal training. Je kunt hier gericht aan werken en daardoor sport je met meer enthousiasme. Je kickbokst niet alleen om het kickboksen, maar ook omdat je wilt afvallen, of sterker worden.

Maar omdat je alleen met de trainer werkt, heb je ook een goede concentratie. Je wordt niet gestoord door anderen, door je gedachten over anderen (onzekerheid), of dat er iemand in de weg staat. Je focus kan volledig bij jezelf blijven.

8. Veiligheid

Je kunt er tijdens het trainen vanuit gaan, dat jouw personal trainer ervoor zorgt dat je veilig kunt kickboksen. Deze veiligheid zie je terug in de volgende gebieden:

 • Bescherming : je draagt de juiste bescherming, je traint in een veilige omgeving.
 • Kennis van sport en beweging: de trainer weet hoe je op de juiste manier kickbokst. Je leert de technieken goed aan en de trainer zorgt voor een correcte warming up en een training die past bij jouw niveau. Veiligheid zorgt ervoor dat je geen blessures oploopt of je lichaam uitput door te zware oefeningen.
 • Voeding: als je wilt afvallen, helpt de trainer je met het kiezen van een gezond dieet, waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Zo kan je lichaam optimaal vet verbranden, zonder tekorten op te lopen.

9. Meer inzicht in jezelf

Door te trainen met een personal trainer zul je veel over jezelf leren. De trainer helpt je inzicht te krijgen in de manier waarop je omgaat met tegenslagen, met voeding of wat er maar speelt in je leven. Hij helpt je niet alleen met sporten, maar ook met je levensstijl.

Kickboksen met PT 10 redenen

Zo kun je zorgen dat je later je geboekte vooruitgang kunt behouden. Je weet dan hoe je gezonde keuzes kunt maken. Je zult dan niet weer in dezelfde valkuilen terecht komen. De personal trainer is dus meer dan alleen een sportbegeleider, hij coacht je echt.

10. Omdat het je zelf niet lukt

Veel mensen komen bij een personal trainer terecht, omdat ze al lange tijd zelf geprobeerd hebben hun doelen te bereiken. Als je wilt afvallen, heb je vaak al veel diëten gevolgd. Als je een betere conditie wilt krijgen, kon je de motivatie niet vinden om te (blijven) sporten.

Uiteindelijk kom je dan uit bij een personal trainer. Het is ook de beste keus als je echt iets wilt veranderen in je leven. Zelf een patroon doorbreken is erg lastig. Je grenzen verleggen lukt vaak niet alleen. Gelukkig is er de personal trainer om je hiermee te helpen.

Hoe lang ga je door met het zelf proberen? Misschien denk je dat een personal trainer erg duur is. Maar jarenlang allerlei dure diëten proberen of een sportschool abonnement nemen waar je geen gebruik van maakt, zijn helemaal zonde van je geld.

Dus of je nog maar net je plannen hebt gemaakt, of het al lang zelf hebt geprobeerd, de personal trainer helpt je om eindelijk dat doel te bereiken, waar je voor wilt gaan.

Je leert vaardigheden waar je altijd wat aan hebt

Zoals je ziet, heeft kickboksen met een personal trainer ontzettend veel voordelen. Je werkt zowel aan fysieke vooruitgang, als aan mentale. Je zult de positieve effecten merken op veel gebieden van je persoonlijke leven.

Het is wel een investering, maar bedenk dat je er veel aan overhoudt. De personal trainer geeft je de handvatten, waarmee je later zelf aan de slag kunt. Je weet wat je moet doen om op gewicht te blijven of die killer conditie te behouden.

Personal training bij Delda Sport

Bij Delda Sport kun je ook kiezen voor kickboksen met een personal trainer. Al onze trainers zijn ervaren in het begeleiden van mensen, wat je doelen ook zijn. Elk heeft zijn eigen specialisatie.

We hebben een luxe studio waar je kunt trainen. Via de onderstaande afbeelding kun je een virtuele tour doen door onze privé studio.


Ben jij er aan toe om er vol voor te gaan om je doelen te bereiken? Kies voor de begeleiding van de ervaren en enthousiaste trainers van Delda Sport. Vraag nu een gratis intakegesprek aan via onderstaand formulier. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

* Overal waar hij staat, kun je ook zij lezen.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: