arrow_drop_up arrow_drop_down
Wanneer mogen de sportscholen weer open?(Update 15 april 2021)
25 februari 2021 

Wanneer mogen de sportscholen weer open?(Update 15 april 2021)

Wanneer mogen de sportscholen weer open? Volgens de planning van het kabinet zullen de sportscholen in Nederland op 11 mei 2021 weer open gaan.
Mail ontvangen wanneer de sportscholen weer open mogen?  Laat dan je mail adres achter en ontvang van ons updates met betrekking tot het openen van de sportscholen.
Klik hier om een melding te ontvangen >>

In dit artikel beschrijven we de laatste feiten (inclusief toekomstige updates) over het heropenen van alle sportscholen en gyms in Nederland.

Sportscholen waarschijnlijk in mei 2021 weer open

Tijdens de persconferentie van 13 april zijn er door het kabinet een aantal stappen naar buiten gebracht, het zogenoemde openingsplan om terug naar normaal te gaan. Hieronder benoemen we de 2 stappen die ook sport aangaan.

Over de beoogde laatste stap, ‘terug naar normaal', worden in het openingsplan geen uitspraken gedaan. Er staat alleen dat ‘op enig moment wordt besloten' tot het ‘loslaten van de basismaatregelen'.

Let op: 11 mei is de datum waarop het kabinet mikt, dit is dus nog NIET definitief. Alleen als alles goed gaat tot die tijd, mogen de sportscholen weer open.

Stap 2: 11 mei 2021

Ook deze stap kan binnen het niveau ‘zeer ernstig' worden gezet, zegt het kabinet. Het gaat vooral om het vergroten van de mogelijkheden buitenshuis, zoals het buiten sporten en het ‘openen van doorstroomlocaties'. Daarnaast zouden bij stap 2 de accommodaties voor binnensport weer open moeten kunnen, net als die voor ‘kunst- en cultuurbeoefening'.

Stap 3: 26 mei 2021

De derde fase hangt samen met het terugbrengen van het risiconiveau naar ‘ernstig'. Thuis zouden dagelijks weer vier of meer mensen op bezoek mogen komen. De maximale groepsgrootte op publieke plekken gaat dan ook weer naar vier mensen of meer, en de groepsgrootte binnen gaat naar 30 personen of meer, afhankelijk van de oppervlakte van de locatie.

Horecagelegenheden zouden de deur weer mogen opendoen voor uit eten. Culturele instellingen mogen weer open en de voorwaarden voor binnen en buiten sporten worden verruimd.

Wij zullen zodra er meer bekend is dit direct bekend maken op deze pagina.

Stap 5: 7 juli

Bij stap 5 is het risiconiveau ‘waakzaam'. Ook hier worden de bezoekregelingen en de groepsgroottes opnieuw naar boven aangepast en krijgen horecagelegenheden en culturele instellingen meer armslag. Daarnaast worden alle binnen- en buitensporten weer toegestaan, zowel trainingen als wedstrijden, voor zowel volwassenen als kinderen. De mogelijkheden voor evenementen worden weer groter.

Voor stap 6, het eind van de basismaatregelen, heeft het kabinet dus nog geen tijdstip voorzien.

Bron: RTL nieuws: Eind mei weer uit eten? Dit is het nieuwe ‘openingsplan' van het kabinet

Klik hier om de gratis Ultimate Home workout aan te vragen >>> 

Wat waren de maatregelen voor de sport sinds de voorlaatste persconferentie?

Op de laatste persconferentie op 23 februari 2021 gaven Minister president Rutte en Minister de Jong een update over de maatregelen rondom het coronavirus.
De geldende regels voor sporten zullen voorlopig verlengd worden, maar er zijn wel met kleine versoepelingen.

De geldende regels waren:

 • Buiten sporten mag met maximaal 4 personen (exclusief trainer)
 • In binnenruimtes sporten mag niet.
 • Groepslessen buiten mogen niet.
 • Sportscholen zijn dicht.
 • Wedstrijden zijn verboden.
 • Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.
 • Sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Kleine versoepelingen voor de sport na 3 maart 2021:

Het verruimen van de mogelijkheden voor buitensport voor jongeren tot 27 jaar, vanaf 3 maart.

Nu is dat nog tot 18 jaar. Dat betekent dat iedereen tot 27 bij zijn of haar eigen club, ook bij de studentensportverenigingen, weer buiten kan sporten – niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club.

Zeker nu het voorjaar zich aandient, denken wij dat dit belangrijk is voor deze groep, die het gewoon al heel moeilijk heeft, en dat het hier ook echt kan helpen. Daarom doen we het en daarom durven we het.

Sportscholen gesloten corona

Wat zijn de mogelijkheden om wel te sporten met de gesloten gyms?

Nu je niet naar jouw favoriete sportschool kunt, maar toch fit wilt blijven gaan wij je laten zien wat er op dit moment wel mogelijk is.

Dit is er wel mogelijk:

 • Buiten sporten (samen sporten met max 4 personen)
 • Buiten sporten met 4 personen met een personal trainer
 • Thuis sporten voor jezelf
 • Thuis sporten met een online trainingsprogramma

Sporten tijdens de lockdown

( Update 12 april 2021)

Er is een overzichtelijk schema van het RIVM zodat je precies kunt zien wat er wel en niet mag nu qua sporten en omtrent de maatregelen van het coronavirus.
Deze kun je hieronder downloaden

Klik hier om het overzicht schema te downloaden >> 

Viroloog vraagt kabinet om de terrassen en sportscholen te openen

Viroloog Louis Kroes vindt het kabinet te voorzichtig met versoepelingen. ‘Je legt ook niet het gemotoriseerd verkeer stil omdat er verkeersdoden vallen.'

Hij vraagt het kabinet om meer lef te tonen. “Ik snap de uitgangspunten van het beleid. In de eerste golf, met het doembeeld van het overstromen van de ic's, vond ik de lockdown begrijpelijk. Maar dat extreme scenario is nu niet duidelijk meer in beeld. Dat komt er ook niet van de ene op de andere dag. Dat is geen reden nu tot het uiterste te gaan om de pandemie te bedwingen.” *

Zo blijf jij fit tijdens de lockdown

Zoals je ziet zijn er altijd nog mogelijkheden om fit te blijven, kijk voor jezelf wat bij jou past en ga daarmee aan de slag. Wil je vanuit huis fit worden met 1 van onze personal trainers en in 10 dagen een flinke fitheids boost krijgen? Doe dan mee met de 10 x 10 Back in Shape Challenge inclusief voedingsplan!

Klik op de video hieronder en meld je gratis aan.

Klik hier om je in te schrijven voor de 10×10 Back in Shape Challenge >> 

 

*Bron: Het Parool 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies