30 dagen challenge om af te vallen

Met een 30 dagen afvallen challenge is het mogelijk in een maand tijd veel gewicht te verliezen. Maar hoe pak je dat aan? Er is eigenlijk niet maar 1 challenge, er zijn veel manieren om in 30 dagen tijd af te vallen.

Wat is een 30 dagen challenge?

De 30 dagen challenge is bedoeld om in korte tijd gewicht te verliezen. En omdat het maar 30 dagen zijn, is dit een overzienbare tijd. Kort genoeg om vol te kunnen houden en lang genoeg om echt wat te kunnen bereiken.

Je kunt je 30 dagen richten op voeding. Verminder je calorie-inname en eet gezonde groente en vlees. Maar je kunt je ook richten op meer bewegen en dan voornamelijk oefeningen die helpen om vet kwijt te raken op lastige plekken.

Of combineer deze twee gedurende 30 dagen. Dan gaat het je zeker lukken om gewicht te verliezen en een betere conditie te krijgen.

30 Dagen… en dan?

30 dagen challenges zijn leuk om te beginnen aan een gezond gewicht. Maar wees je bewust van het feit, dat als je na 30 dagen afgevallen bent, het zonde zou zijn als je daarna weer gewoon gaat eten en binnen no time het gewicht er weer aan zit.

Afvallen 30 Dagen challenge

Probeer na deze maand gezond te blijven eten en te regelmatig te blijven bewegen. Kijk of je wat je geleerd hebt kunt vasthouden. Je zult je er zeker beter bij voelen.

Wees kritisch bij het kiezen van een challenge

Een ander punt is, dat je in de gaten moet houden of de challenge die jij kiest wel gezond is. 30 Dagen 500 calorieen eten, 30 dagen alleen maar fruitsap drinken of 30 dagen keihard gaan sporten als je dat nooit gedaan hebt…

Dit soort challenges zijn erg extreem. Het is belangrijk om op een gezonde manier met je lichaam om te gaan. Afvallen kan heel gewoon door op een goede manier te eten en wat meer te sporten. Je hoeft echt niet opeens de marathon te gaan lopen.

Kortom: ga met respect om met je lichaam, met jezelf. Weet je niet goed of een challenge een goed idee is, vraag dan advies aan een voedingsdeskundige, huisarts of trainer.


30 dagen challenge: gezond eten om af te vallen

Lees deze tips om te zien wat belangrijk is om je aan te houden wat voeding betreft:

Tip 1: Zorg dat je 6 van de 7 dagen gezond eet, eet minder calorieen dan je verbruikt. De 7e dag is een cheat dag. Maar ga je nu niet te buiten aan patat, shoarma en dikke klodders mayonaise!

Tip 2: Eet geen lege koolhydraten: witte rijst, pasta, wit brood en aardappelen. Eet in plaats daarvan meer groente en volkoren pasta en rijst.

30 dagen challenge

Tip 3: Kies een aantal recepten die je lekker vindt en herhaal die vaker. Het kan geen kwaad dezelfde dingen vaker te eten. Je maakt het jezelf er makkelijker mee.

Tip 4: Pas op met frisdranken en sportdrankjes. Hier zitten veel verborgen suikers in en je krijgt er alleen maar meer trek van. Drink vooral water en thee.

Tip 5: Vul je maaltijden met veel groenten en eiwitten. Denk hierbij aan broccoli, roerbakgroentes, sperziebonen en spinazie. Kies voor kip, biefstuk, varkensvlees en kalkoen.

30 dagen challenge: Oefeningen die helpen bij afvallen

Gewicht verliezen lukt niet door je alleen op voeding te richten. Het is vooral belangrijk meer te bewegen. Doe deze oefeningen daarom minimaal drie keer per week. Doe elke oefening 1 minuut en rust 20 seconden uit.

Je begint met een ronde van deze oefeningen. Lukken ze steeds beter, daag jezelf dan uit en doe 2 rondes. Ben je enthousiast geworden? Zoek dan op internet naar andere, uitdagender oefeningen.

1. De burpee

Begin rechtop, doe een squat, zet je handen voor je op de grond en spring me tje voeten achteruit. Doe een push-up, trek je benen terug en kom overeind. Voordat je gestrekt bent spring je omhoog de lucht in.

2. De plank

Kom in de push-up houding, maar leun dan op je onderarmen. Zorg dat je ellebogen recht onder je schouders staan. Houd je lichaam in een rechte lijn van voeten tot rug. Trek je navel naar binnen en span je billen aan.

3. Gedraaide crunch

Ga op je rug liggen met de knieen gebogen, je voeten op de grond. Plaats je handen achter je hoofd. Draai je bovenlichaam nu naar rechts, laat je linker elleboog naar je rechterknie wijzen. Je rechterschouder houd je aan de grond. Houd dit 5 seconden vast en doe dan de andere kant.

Afvallen 30 dagen challenge

4. Pulse up

Ook bij deze houding lig je op je rug. Til je benen op en strek ze naar boven uit. Til ze zo ver mogelijk omhoog, zodat je billen en heupen van de grond komen, zo’n 10 tot 15 cm. Houd dit even vast, laat ze weer zakken. Herhaal deze beweging tot de minuut voorbij is en zet je benen dan weer op de grond.

5. Kettle bell squat

Heb je een kettle bell, dan kun je deze oefening doen. Sta rechtop en houd de kettle bell tegen je borst aan. Doe een squat, zak met rechte rug door je knieen, houd deze houding 2 seconden vast en ga weer rechtop staan.

Trainingsvideo's voor de komende 30 dagen

Met de onderstaande video's kun jij de komende 30 dagen jouw eigen challenge houden. Deze leuke 20 min work-outs kun je comfortabel vanuit je eigen huis doen. Doe de trainingen 2 a 3 x per week. Probeer na elke trainingsdag 1 dag rust te houden.Vind je de bovenstaande trainingen fijn? Doe dan gratis mee met onze 10 daagse challenge die wij binnenkort weer starten.
Klik hieronder voor meer info over de 10x10 Back in Shape Challenge

 
Info 10x10 Back in Shape Challenge bekijken >>

Voeding en beweging

De combinatie van gezond eten en meer bewegen doet wonderen voor je gewicht en je gezondheid. Heb je moeite om jezelf te motiveren? Lukt het je niet om je voorgang vast te houden?

Da is onze 8 weken challenge misschien wat voor jou, waarbij wij je thuis alle materialen leveren en je vol aan de slag gaat om jouw ideale gewicht te bereiken.
Wil je meer weten? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: