Kickboksscholen gesloten tot 2022 door corona?

Kickboksscholen gesloten tot 2022 door corona?

De kickboksscholen gesloten tot 2022 klinkt als onrealistisch, maar is dat wel zo?  We moeten zien te leven in een anderhalvemetersamenleving zei premier Rutte gisterenavond in zijn persconferentie.

Maar wat houdt dat in voor de kickboksscholen?

In dit artikel bespreken we de verschillende scenario’s en wat kun je doen als de kickboksscholen toch 1 of 2 jaar dichtblijven of moeten werken met de 1,5 meter afstand?

Terug naar normaal, dat is een kwestie van de lange adem, zei Rutte. Volgens de minister moeten we zoeken naar het ‘nieuwe normaal’ in de anderhalvemetersamenleving.

Wat heeft dit voor consequenties voor de kickboksliefhebbers?

Drie vragen en antwoorden met betrekking tot deze nieuwe samenleving en het kickboksen.

1.Hoe ziet de anderhalvemetersamenleving eruit binnen het kickboksen

De woorden van oud minister Jet Bussemaker: De coronacrisis is een crisis die zijn weerga niet kent en daarom is het lastig om te voorspellen hoe de anderhalvemetersamenleving er straks uitziet.

En hoe zijn we dat voor ons met het kickboksen. Stel dat de kickboksscholen straks weer open mogen, maar we moeten de 1,5 meter afstand houden. Hoe gaat dat eruit zien?

kickboksen op 1,5 meter afstand

Wat zijn de mogelijkheden om op 1,5 meter afstand te kickboksen met elkaar? Eigenlijk kun je niet met elkaar kickboksen met elkaar op deze afstand. Maar wat kan dan wel?

Padstraining op afstand

Wil je toch je focus en scherpte trainen, dan kun je ervoor kiezen om padstraining op afstand te doen. Hoe dat in z’n werk gaat kun je zien in de onderstaande video

Zoals je ziet staat de trainer op flinke afstand en moet de leerling reageren op wat de trainer vraagt.  Het ziet er simpel uit, maar probeer dit maar eens 5 x 1,5 minuut en je zult zien dat je je scherpte en conditie traint.

Kickboksen op de bokszak

De enige mogelijkheid als de sportscholen straks weer open mogen om te kickboksen binnen de 1,5 meter afstand regel, is om te kickboksen op de bokszak.

Wat belangrijk is, is dat de zakken op minimaal 3 meter afstand van elkaar staan. Door het heftig ademen heb je aan 1,5 meter afstand gewoon weg niet genoeg.

Wil je het helemaal op safe spelen, hou dan 4/5 meter afstand tussen de verschillende zakken. Ook belangrijk is een goed luchtzuiveringssysteem, zodat de lucht constant verfrist wordt.

Thuis op de bokszak

Is jouw sportschool gesloten dan kun je natuurlijk ook voor jezelf een bokszak kopen en aan de slag gaan met online zaktrainingsprogramma’s waarbij een trainer jou op afstand vertelt wat voor oefeningen je op de zak moet doen.

2.Wanneer gaan de kickboksscholen weer open

Het is de vraag wanneer de kickboksscholen weer open mogen, maar wat premier Rutte al heeft gezegd tegen bedrijven, is om nu al na te denken over je bedrijf of sportschool en de maatregelen die je gaat nemen met de 1,5 meter afstand regel.

Zoals we hierboven hebben besproken zou de enige logische mogelijkheid zijn om op flinke afstand een zaktraining te organiseren.

De vraag is dan ook hoeveel mensen mogen er tegelijk aanwezig zijn bij een training.

Over 1 tot 2 jaar pas echt weer kickboksen

Het houden van 1,5 meter afstand zal de komende tijd blijven tot er een vaccin is tegen Corona, misschien wel tot in ver 2021.

Er is optimisme over een toekomstig vaccin, maar er is geen garantie dat dit er volgend jaar januari is.

Zeker niet in de hoeveelheden die wereldwijd nodig zijn. Laten we hopen dat het vaccin er eerder is, maar tot die tijd moeten we het met zaktraining doen.

Heel realistisch zou het dus kunnen inhouden dat we pas echt weer op de ‘normale manier kunnen kickboksen over 1 tot 2 jaar.

3.Kickboksscholen dicht: blijf in beweging

Dat de kickboksscholen voorlopig nog dicht blijven is zeker en of dat nog 2 maanden duurt of 2 jaar is nog niet te zeggen, maar wat ga jij doen als dit laatste het geval is?

Er zijn gelukkig genoeg andere oplossingen om toch te kickboksen ook al is jouw kickboksschool voorlopig nog dicht.

In het artikel hieronder geven we een aantal oplossingen om toch een aantal keer per week te kickboksen op andere manieren dan bij jouw sportschool.

Kickboksschool gesloten: 5 oplossingen om toch te kunnen kickboksen >>

Stel dat jouw sportschool binnen 2 maanden weer open mag en aan de slag moet met de 1,5 meter afstand regel, dan zal jouw sportschool daar vast en zeker de nodige aanpassingen voor doen om jou toch weer te kunnen laten kickboksen.

Even geduld allemaal en voor je het weet staan we met z’n allen weer heerlijk te kickboksen en zul je er meer van genieten dan ooit tevoren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: