Kickboksschool gesloten: 5 oplossingen om toch te kickboksen

Kickboksschool gesloten: 5 oplossingen om toch te kickboksen

Alle kickboksscholen zijn op dit moment gesloten en het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat deze weer open kunnen.

1 tot 2 jaar niet kunnen kickboksen bij jouw favoriete sportschool is een realistische schatting.

Maar wat zijn de mogelijkheden om toch te kickboksen zolang alle boksscholen dicht zijn? In dit artikel geven we 4 slimme oplossingen om toch te kunnen kickboksen

1. Ga met je vriend of vriendin buiten kickboksen

Heb je een vriend of vriendin (relatie) waar je mee samen woont dan kun je samen lekker buiten trainen en met elkaar kickboksen op de pads of bij elkaar op de handschoenen stoten en trappen.

Ook kun je een trapkussen aanschaffen en bij elkaar verschillende traptechnieken oefenen of hier conditionele oefeningen op doen.

Heb je geen inspiratie wat je precies moet doen, dan kun je een personal kickboks trainer inhuren die voor jou een kickboksschema maakt of jullie zelfs op gepaste afstand les geeft.

Ook kun je online op zoek naar een online kickboks cursus of kickboksprogramma om zo samen met je vriend of vriendin uit te voeren.

2. Koop een bokszak voor thuis

Heb je niemand waar je mee samen zou kunnen trainen dan kun je een bokszak kopen en hier thuis mee aan de gang gaan.

Je kunt deze thuis binnen ophangen of in de tuin plaatsen. Het is misschien even een klusje om de bokszak op te hangen, maar als deze eenmaal hangt dan heb je hier voor altijd profijt van.

Deze kun je immers ook gebruiken na de corona crisis.

Je hebt verschillende online zak trainingsprogramma’s die je kunt volgen, zodat je ook echt training krijgt.

Hieronder een voorbeeld van een zaktrainingsprogramma die je thuis kunt volgen.

Hierboven een video van een zak trainingsprogramma waar je thuis aan mee kunt doen.

Als je thuis aan de slag gaat op jouw eigen bokszak, dan kun je met de juiste (online) begeleiding je technieken verbeteren, je conditie boosten en fit blijven, wat natuurlijk erg belangrijk is tijdens tijde van corona.

Wat voor bokszak moet ik kopen?

Je hebt verschillende bokszakken die je kunt gebruiken om thuis te trainen, namelijk bokszakken die je moet ophangen of staande bokszakken. Je hebt ze in alle soorten en maten en hieronder geven wij een aantal voorbeelden.

Zoals je ziet heb je verschillende bokszakken die je voor thuis kunt gebruiken. Je kunt ze in 2 soorten onderverdelen:

Bokszakken die je ophangt
Je hebt verschillende maten bokszakken die je kunt ophangen.

De kleinere maten zijn vooral voor bokswerk, dus zonder trappen of knieën. Wil je wel volledig kickboksen op een bokszak, dan adviseren wij je om een grote bokszak aan te schaffen.

De maat die je haalt is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je hebt om hem op te hangen.

Staande bokszakken
Het voordeel van staande bokszakken is dat je deze overal kunt plaatsen en niet een hele ophang constructie in elkaar hoeft te knutselen.

Het nadeel van sommige staande zakken is dat sommige modellen omvallen wanneer je hier te hard tegenaan trapt.

Daarom is het aan te raden om een staande zak met een veermechanisme te nemen.

Deze zijn wat duurder, maar uiteindelijk hun geld waard, omdat je hier hard tegen aan kunt trappen zonder dat deze zal omvallen.

3. Ga schaduwboksen

Een goede training voor focus en scherpte is schaduwboksen. Bij schaduwboksen visualiseer je een tegenstander voor je waar je tegen bokst.

Je maakt gebruik van verschillende verdedigings– en aanvalstechnieken om zo de technieken te oefenen en aan je focus te werken.

Werk aan je conditie

Wil je het conditioneel ook zwaar maken, pak dan een setje dumbbells en houdt deze in je hand tijdens deze training.

Op deze manier is dit een volledige work-out.

Gebruik een timer en maak voor jezelf een X aantal rondes met een bepaalde tijd, afhankelijk van het doel van je training.

4. Neem contact op met jouw kickboksschool

Jouw kickboksschool is dan wel gesloten, maar vraag jouw kickboksschool eens wat de mogelijkheden zijn om toch te kunnen kickboksen.

Misschien hebben ze een 1 op 1 programma om op afstand te trainen buiten de sportschool of bij jou thuis.

Zorg wel dat jullie samen de regels van het RIVM naleven, zodat alles op een zo veilig mogelijke manier gebeurt.

Conclusie is kickboksen mogelijk tijdens de corona crisis?

Zoals je hierboven kunt zien zijn er verschillende opties om toch aan de slag te gaan met kickbokstraining, ook al is jouw sportschool gesloten.

Het is even improviseren, maar als je 1 van de bovenstaande 3 trainingen doet, weet je zeker dat jij fit en scherp deze corona crisis doorkomt door middel van kickbokstraining.

Wat doe jij zolang de kickboksscholen gesloten zijn? Laat je reactie achter onderaan dit blog bericht, we zijn benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: