Je relatie verbeteren met kickboksen!
23 november 2017 

Je relatie verbeteren met kickboksen!

Kan kickboksen je relatie verbeteren? Sporten is gezond, samen sporten is nog beter! Je kunt elkaar steunen en het zorgt voor meer verbinding met elkaar. Bij Delda Sport kun je in een groepje trainen of met zijn twee├źn onder begeleiding van een Personal Trainer.

Voordelen voor je relatie

Samen sporten heeft veel voordelen. Als je met je partner een sport gaat doen (of dat nu hardlopen, fitness of kickboksen is), zal dat je relatie een echte boost geven. Dit zijn de voordelen:

Jullie steunen elkaar

Tijdens het sporten heb je bepaalde doelen en je kunt elkaar helpen die te behalen. Jullie kunnen elkaar motiveren en ondersteunen. Ook als je eens geen zin hebt of minder fit voelt, helpt het als de ander je dan een hart onder de riem steekt.

Samen kickboxen relatie verbeteren

Meer zelfvertrouwen

Sporten is natuurlijk gezond, en die voordelen merk je ook in je relatie. Je lichaam maakt feel-good hormonen aan, je voelt je daardoor aantrekkelijker en zelfverzekerder. Als je hard aan het werk bent en je voelt dat je lichaam steeds fitter wordt, geeft dat een nog beter gevoel. Je partner zal dit ook merken.

Zelfverzekerdheid binnen de relatie is een belangrijke kwaliteit. Het helpt bij het voor jezelf opkomen en jezelf kunnen zijn. Ook zorgt het ervoor dat je minder jaloers bent. Binnen een relatie kun je dit merken aan een positievere sfeer.

Verbondenheid

Samen een activiteit doen geeft een gevoel van verbinding. Bij sporten merk je dit ook. Je bent samen bezig met gewichtheffen, wandelen of tennissen. Je past misschien ook het tempo aan elkaar aan. Je let op elkaar en dit zorgt voor meer verbondenheid.

Gevoel van vriendschap

Sporten kan de eerste stap zijn naar meer activiteiten samen ondernemen. Als je plezier hebt bij het tennissen of kickboksen, dan is het logisch om meer samen te doen. Wil een van de partners bijvoorbeeld gaan fietsen of klimmen, dan denkt diegene automatisch aan zijn of haar partner om ook dat samen mee te doen.

Hoe meer jullie samen doen, hoe steviger dat je relatie zal maken. Jullie kunnen je passies delen, hebben plezier samen en dat legt de fundering voor een gezonde relatie. Hierin staat uitdaging, samenwerking en plezier centraal.

Kickboxen relatie verbeteren

Sporten draagt bij aan een goede sfeer

Door samen te sporten werk je dus aan je eigen zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid en vriendschap. Beide partners weten hoe ze elkaar kunnen steunen en motiveren.

Dit zijn heel belangrijke peilers binnen een gezonde relatie. Samen sporten is nog net geen vervanging van relatietherapie, maar het kan wel bijdragen aan een verbeterde sfeer tussen partners. Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken binnen je relatie? Pak die kickbokshandschoenen en ga elke week samen een uurtje trainen.

Samen een privetraining volgen of een Small Group Training

Bij Delda Sport kun je met je partner een prive training volgen van een personal trainer. Jullie hebben dan mogelijkheid samen te leren kickboksen. Je leert de beginselen van het kickboksen in korte tijd en het is erg leuk om te zien hoe jullie samen vooruit gaan.

Je kunt ook kiezen om samen in een klein groepje te trainen. In deze groepjes zitten maximaal zes personen en ook hier is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Denk je dat kickboksen iets voor jou en je partner is? Vraag dan een gratis intakegesprek aan. Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: