8 tips voor thuis sporten – blijf gemotiveerd met deze gratis video's en oefeningen
20 december 2021 

8 tips voor thuis sporten – blijf gemotiveerd met deze gratis video's en oefeningen

Thuis sporten, dat zou niet zo’n probleem moeten zijn, toch? Er zijn genoeg oefeningen die je niet alleen in de sportschool, maar ook gewoon thuis kunt doen. Toch blijkt dat thuis sporten lastiger is dan veel mensen van tevoren denken. Hoe blijf je bijvoorbeeld gemotiveerd? 

Als je naar de sportschool gaat, heb je waarschijnlijk ook niet altijd evenveel zin. Maar je hebt je sportmaatje beloofd te komen. Of je hebt een personal trainer, dat is helemaal een goede stok achter de deur. Vanuit je werk meteen langs de sportschool gaan is makkelijker dan jezelf van de bank sleuren als je er net op zit na een lange dag. 

Wij begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om jezelf te blijven motiveren om thuis te sporten. Toch weet je dat sporten ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Daarom geven we je in deze blog graag 8 tips voor thuis sporten, inclusief gratis video’s en oefeningen!


“Jouw gezondheid is onze uitdaging, ook als je thuis sport.”


Thuis sporten, wat kun je doen?

 Of je nu gewoon niet van sporten in de sportschool houdt, of dat je door de coronacheck niet naar de sportschool kunt, ook thuis kun je fit worden en blijven. Waarschijnlijk denk je al snel aan een rondje hardlopen. Maar dat is zeker niet het enige wat je kunt doen om thuis te sporten. 

Er zijn allerlei oefeningen die je, ook zonder materiaal, thuis kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Jumping jacks
 2. Mountain climbers
 3. Squats
 4. Lunges
 5. Leg raises
 6. Sit-ups
 7. Chair dips
 8. Step-ups

Deze oefeningen doe je eenvoudig thuis, maar je kunt ze net zo makkelijk in je tuin of het park doen. Maak een mooi circuit van een aantal oefeningen achter elkaar en je hebt al snel een afwisselende training voor thuis. 

Het weer wordt in de winter steeds slechter, het is vroeg donker en koud. Een goede reden om je training over te slaan en lekker warm, onder een dekentje, op de bank te blijven hangen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe kun je jezelf blijven motiveren om in beweging te komen? Met de tips in deze blog gaan we zorgen dat thuis sporten veel aantrekkelijker en makkelijker wordt. 

Thuis sporten

Tip 1 thuis sporten: Doe wat je leuk vindt

Sporten zul je langer volhouden als je doet wat je leuk vindt. Eindeloos sit-ups doen voor een sixpack ben je snel zat. Kies daarom voor een workout die je blijft uitdagen. Als je al wat langer aan het sporten bent, kun je zelf wel een aantal oefeningen bedenken, maar steeds hetzelfde doen wordt ook saai. Gelukkig hebben we tegenwoordig online toegang tot oneindig veel online trainingen. 

Ga op zoek naar een training die je aanspreekt en die past bij je niveau. Je hebt via een video natuurlijk geen feedback van een trainer die je helpt de oefeningen goed uit te voeren. Zorg daarom dat je een training kiest die bij je past. 

Wist je trouwens dat je thuis prima kunt kickboksen om fit, slank en gezond te worden?

Bekijk deze video maar eens en doe lekker mee:


Tip 2 thuis sporten: Maak sportafspraken met jezelf

Normaal plan je ook in wanneer je naar de sportschool gaat. Maak dus ook voor thuis sporten afspraken met jezelf. Plan het desnoods in je agenda. Het is natuurlijk makkelijk om andere dingen te gaan doen in plaats van sporten. Nog even die Netflix serie afkijken bijvoorbeeld…

Plan je sportmomenten in alsof het afspraken zijn en houd je daaraan. Plan andere werkzaamheden om je workout heen, zodat je geen excuus hebt om niet te gaan sporten.

Tip 3 thuis sporten: Zorg dat je meteen kunt beginnen

Als je eerst de halve woonkamer moet verbouwen voor je kunt beginnen met sporten is dit een grote drempel, waardoor je sneller afhaakt. Zorg daarom dat je het liefst meteen kunt beginnen met sporten. Heb je een lege kamer of kun je een hoek van de zolder of kelder inrichten als sportruimte? Perfect! Gebruik deze ruimte voor je training thuis. 

Heb je deze luxe niet? Zorg dan dat je materialen, zoals gewichten en een fitnessmatje of bankje, binnen handbereik liggen. Hoe sneller en makkelijker je aan je training kunt beginnen, hoe beter. Zo gaat er geen kostbare sporttijd verloren aan het verplaatsen van meubelen om ruimte te maken.  

Thuis sporten tips

Tip 4 thuis sporten: Dress for the occasion

Heb je voor de sportschool de leukste en fijnste sportoutfits liggen? Trek deze ook zeker aan als je thuis gaat sporten. Niet alleen voer je de oefeningen beter uit als je makkelijk zittende kleding aan hebt, je voelt je gewoon beter in de juiste outfit Dus trek je favoriete sportoutfit aan en ga aan de slag.

Sporten in je gewone kleding lijkt misschien makkelijk. Je hoeft je niet speciaal om te kleden. Maar ga jij je echt in het zweet werken in je gewone dagelijkse kleding? Dan moet je jezelf daarna nog steeds omkleden. Grote kans dat je een tandje rustiger sport dan je eigenlijk wilde. Dat is natuurlijk zonde. Als je toch de tijd neemt om te gaan sporten, doe het dan meteen goed. Kom je uit je werk? Ruil meteen je werkkleding om voor je sportoutfit, dan kun je er niet meer onderuit.  

Tip 5 thuis sporten: Samen sporten is leuker

In de sportschool wordt je gemotiveerd door je medesporters, ook als je ze niet kent. Dit mis je als je zelf thuis gaat sporten. Samen met een vriend of collega sporten is natuurlijk nog leuker. Je kunt elkaar motiveren en net dat stapje verder laten gaan.

Heb je genoeg ruimte, dan kun je samen in dezelfde ruimte trainen. Lukt dit niet, of woon je niet bij elkaar in de buurt, dan kan je elkaar ook op afstand stimuleren om alles uit de training te halen. Spreek bijvoorbeeld af dat je dezelfde training doet en hou elkaar op de hoogte van jullie vorderingen. Nog leuker is het om met elkaar een challenge aan te gaan. Kies een gezamenlijk doel zoals, fitter, slanker of sterker worden en ga de komende weken de uitdaging met elkaar aan.     


Tip 6 thuis sporten: Begin!

Heb je een dag echt geen zin om te gaan sporten? Je bent moe of hebt een vervelende dag gehad op je werk. Je kunt jezelf er echt niet toe zetten om te gaan sporten. Je weet dat je jezelf beter voelt nadat je hebt getraind. Maar die eerste stap zetten om te beginnen is er vandaag echt eentje teveel.

Iedereen heeft weleens zo’n dag. Dat is ook helemaal niet erg. Spreek met jezelf af dat je in ieder geval een aantal oefeningen van je training doet. Zo ben je sneller klaar en kun je eventueel die vervelende oefening, waar je altijd zo tegenop ziet, overslaan. Door toch aan je training te beginnen is de kans groot dat je doorzet en toch je hele training afmaakt. Als je eenmaal bezig bent voelt dat goed en wordt de drive groter om toch al je oefeningen te doen. Zit je echt niet lekker in je vel? Dan heb je in ieder geval iets gedaan en dat is altijd nog beter dan niets.

Tip 7 thuis sporten: Zorg voor een stok achter de deur

In de sportschool had je misschien een personal trainer die op je stond te wachten. Dat heb je niet als je thuis gaat sporten. Of toch wel? De personal trainers van Delda Sport geven ook trainingen op afstand. Stap eenvoudig in en volg een live training via Zoom. Zo pak je snel een 30 minuten workout mee, waarin jouw personal trainer je precies vertelt welke oefeningen je moet doen en hoe je deze zo goed mogelijk uitvoert. 

In de bijbehorende Whatsapp groep wordt je vanzelf enthousiast om nog een training mee te pakken. Elke dag zijn er mogelijkheden om een training te volgen. Zo profiteer je op een voordelige manier van een effectieve training met een personal trainer die jou begeleidt. 

Onze ervaren trainers geven je live begeleiding, zodat jij kunt sporten in je eigen woonkamer of trainingsruimte. Tijdens de training wordt er goed gelet op de uitvoering van de oefeningen. Is een oefening nog te zwaar, dan geeft de trainer je meteen een aangepaste oefening. Zo kun je altijd meedoen, ongeacht je niveau. Je hebt geen materiaal nodig en kunt meedoen aan allerlei uitdagende challenges. Al binnen 4 weken merk je het verschil. Je verliest vet, bouwt spieren op en krijgt meer energie. De hoge funfactor zorgt ervoor dat je elke keer weer uitkijkt naar de volgende training. Daardoor is thuis sporten veel makkelijker vol te houden op de lange termijn. 

Met onze virtuele trainingsvideo’s heb je geen eigen trainer meer nodig. Je kunt een fijne training zo vaak herhalen als je wilt. Met Kickboks Masters heb je één lidmaatschap voor het hele gezin, dat ook nog eens maandelijks opzegbaar is. Je zit dus nergens aan vast. Hoe makkelijk wil je thuis sporten maken?


>>Ontdek de funfactor van thuis sporten met Kickboks Masters


Tip 8 thuis sporten: Welke materialen?

Als je in de sportschool gewend bent om te trainen op allerlei apparaten, kun je de uitdaging van extra gewicht missen. Nu kun je een complete homegym neerzetten, als je de ruimte hebt, compleet uitgerust met allerlei geavanceerde apparatuur. Maar dit is niet nodig om een effectieve training thuis te doen. Ook met wat losse materialen kun je prima thuis sporten.

Trainen met losse gewichten

Met losse gewichten train je net zo effectief als met grote fitnessapparaten, maar je moet wel weten welke oefeningen je moet doen. Dumbbells zijn ideaal als je thuis wilt sporten. Ze nemen weinig ruimte in en je kunt ze bij veel verschillende oefeningen gebruiken. Wil je variëren met gewicht, kies dan voor dumbbells met vervangbare halterschijven. Dan kun je op elk moment je training aanpassen. 

Fitnessbankje

Een fitnessbankje is handig bij diverse oefeningen. Het neemt weinig ruimte in, waardoor je er al snel een plekje voor hebt. Een fitnessbankje bied je de mogelijkheid om borst, schouders, biceps, triceps en buik effectief te trainen.      

Trainen met elastiek

Thuis sporten met elastiek is ideaal. Ze nemen weinig ruimte in en ze zijn zeer veelzijdig in te zetten bij allerlei trainingen. Thuis sporten met elastieken is een leuke afwisseling. De weerstandverhoging heb je zelf in de hand, waardoor je nauwkeurig de intensiteit van je training kunt bepalen. 

Oefeningen om thuis te sporten met een elastiek:

 1. Squat
 2. Kickbacks
 3. Overhead pulls
 4. Chest press
 5. Push-ups
 6. Front raises
 7. Upright row

Thuis sporten squats

Voordelen van thuis sporten

Thuis sporten heeft veel voordelen. Natuurlijk zal het niet altijd even makkelijk zijn om gemotiveerd te blijven, maar met bovenstaande tips wordt het wel een stuk eenvoudiger. Mis je de andere sporters, als je thuis aan het sporten bent? Volg dan eens een van de online trainingen van Delda Sport, live via Zoom. Je zult verrast zijn door de interactie en de energie die je krijgt van de trainer en de andere deelnemers. 

Thuis sporten met de personal trainers van Delda Sport helpt je afvallen, spiermassa en kracht opbouwen en algeheel fitter te worden. Je hebt de perfecte stok achter de deur, voor als je een keertje niet zo’n zin hebt om te sporten. Want ook nu wacht je personal trainer op jou. Thuis sporten was nog nooit zo leuk en makkelijk, dankzij de complete workouts in Kickboks Masters. 

Stream onbeperkt trainingen op je telefoon, tablet, laptop en tv. Je kunt op elk moment opzeggen, dus je zit nergens aan vast. Wil jij razendsnel fit worden, gewoon vanuit je eigen huis? Kom dan ook bij de club!


>> Je kunt vandaag nog starten met Kickboks Masters

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: