Waarom moet jij gaan boksen?
28 december 2022 
in boksen

Waarom moet jij gaan boksen?

Waarom is boksen zo populair geworden, de afgelopen tijd en waarom is het zo goed voor je? Ik ga het in dit artikel uitleggen waarom jij zo snel mogelijk moet gaan boksen!

Zelfvertrouwen:
Door het boksen leer je natuurlijk meteen, hoe jij jezelf kan verdedigen. Je leert natuurlijk om het nooit te gebruiken op straat. Maar het is altijd handig dat je weet, mocht er iets gebeuren dat jij jezelf kan verdedigen. Vooral als vrouw voel je toch wat veiliger op straat. Ik zelf loop met meer gemak over straat na het stappen of in de avond, dat ik weet dat ik mijn mannetje kan staan. Dus wil jij je zelfverzekerder voelen? Ga dan boksen! 


Afvallen:
Tijdens het boksen gaat je hartslag omhoog en train je ook meteen je hele lichaam. Want met boksen gebruik jij je hele core. Als je hartslag omhoog gaat, begin je ook lekker te zweten en te verbranden. Met een uur goed boksen, kan je al meer dan 700 calorieen verbranden. Dat is mooi meegenomen toch? Heb je dat extra etentje in het weekend meteen er af! 

Waarom nog meer?
Tijdens het boksen wordt je reactievermogen ook getest en wordt je daar zelf ook beter in. Ook je voetenwerk en je leer meteen goed staan. Je leert goed staan tijdens het stoten, maar zeker ook je hele lichaamsbouw. Voor de rest is boksen super leuk, je denkt even nergens meer aan en je kan je heerlijk afreageren als dat nodig is. Je denkt helemaal niet aan dat je aan het sporten bent, omdat het zo leuk is, is het uurtje ook zo weer voorbij. 


Dus waar wacht jij nog op? LET'S GO BOXING! 
Meld je snel aan voor een gratis intake!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: