Waarom kickboksen juist voor vrouwen belangrijk is

Waarom kickboksen juist voor vrouwen belangrijk is

Waarom is kickboksen juist voor vrouwen zo belangrijk? Vooral vrouwen hebben het idee dat kickboksen echt een mannensport is. Maar zeker vrouwen kunnen veel voordeel hebben van kickboksen. Meer zelfvertrouwen, stress kwijtraken en lekker in je vel zitten. Wie wil dat niet?

Waarom vrouwen steeds meer gaan kickboksen

Als je denkt aan kickboksen, zie je misschien Rico Verhoeven voor je of van die gespierde sterke mannen. Maar kickboksen is allang geen echte mannensport meer. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen zie je dat kickboksen steeds populairder wordt. Gelukkig ook bij vrouwen.

Want ook vrouwen merken dat het een geweldig leuke sport is. En ook een sport waar ze veel voordeel van hebben. Kickboksen werkt namelijk niet alleen versterkend op je lichaam, maar ook op je geest.

Dat is geen wonder, omdat kickboksen zijn wortels in de vechtsport heeft. Ook al doe je het als fitnessworkout, je krijgt daar nog steeds de voordelen van mee.

Meer zelfvertrouwen en stress kwijtraken

Tijdens een training leer je de basistechnieken, de trappen en stoten. Die oefen je met de trainer of op een bokszak. Ook al vecht je niet echt, toch leer je tijdens het trainen hoe je voor jezelf opkomt.

Zeker voor vrouwen is dat een ervaring waar je je krachtiger door gaat voelen. Elke vrouw heeft zich wel eens onveilig gevoeld. In een stil achteraf straatje of zelfs in een druk cafe. Door te kickboksen ontwikkel je de vaardigheden en de moed om jezelf te verdedigen.

Niet alleen dat, je leert ook dat je het waard bent om voor jezelf op te komen. Als je aan het trainen bent, ga je je innerlijke kracht voelen. Door te trappen en te stoten ga je voelen dat ook jij er mag zijn. Je krijgt meer controle over je eigen lichaam en beseft hoeveel het kan dragen.

Ook is het een geweldige manier om stoom af te blazen. Iedereen ervaart stress, maar zeker vrouwen kunnen veel piekeren en slaan die spanning op in hun lijf. Je kunt je lekker afreageren op een bokszak of door de technieken te oefenen.

Je raakt zo al die overtollige energie kwijt. Ook ben je zo ingespannen bezig, dat je even niet denkt aan boodschappen, kinderen, moeilijke gesprekken op je werk en je volle agenda. Je focust puur op je lichaam en het hier en nu. Het is goed om even alles los te kunnen laten.

Boksen helpt dus heel goed om lekkerder in je vel te laten zitten. Die voordelen merk je op mentaal en fysiek gebied.

Iedereen kan leren kickboksen

Dus kickboksen is goed voor vrouwen. Maar kan iedereen het dan leren? Ja, mannen, vrouwen, kinderen en zelfs ouderen kunnen leren kickboksen. Of je nu sportief bent of nog conditie moet opbouwen, dat maakt niet uit.

Bij Delda Sport kun je komen trainen onder de begeleiding van ervaren en enthousiaste trainers. Je kunt kiezen voor een training in kleine groepjes (Small Group Training) van maximaal 8 personen. Of ga voor de persoonlijke aanpak in een individuele training.

Bij ons staat plezier in het trainen voorop, zodat je altijd weer zult uitkijken naar je workout. We beginnen met een intakegesprek, waarin je kunt vertellen wat jij wilt bereiken. Dat kan zijn fitter worden, afvallen of sterker worden.

Op basis van deze gegevens maakt de trainer een persoonlijk trainingsschema. Zo weet je zeker dat je naar je doel toe werkt.

Bekijk onderstaand filmpje om te horen wat een enthousiaste vrouw over haar ervaringen met kickboksen bij Delda Sport vertelt:

Elke week met plezier trainen? Het kan bij Delda Sport. Lijkt kickboksen jou ook een leuke sport? Kom het eens uitproberen. Je kunt langskomen in onze vestiging in Landsmeer of vrijblijvend meer informatie aanvragen via onderstaand formulier. We vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: