Te weinig energie? Laad jezelf op met kickboksen!

Te weinig energie? Laad jezelf op met kickboksen!

Iedereen kent dat gevoel wel, dat je te weinig energie hebt om nog maar iets te doen. Na je werk of een dag op school kom je thuis en je ploft uitgeput op de bank. Je lijf en je hoofd voelen zwaar en het enige dat je wilt doen is tv kijken. Is dat het beste? Nee, kickboksen is het beste om je weer op te laden!

Een gebrek aan energie na werken of studeren

Gedurende dag wordt er veel van je gevraagd. Of je nu oud of jong bent, werkt of studeert: je bent de hele dag druk bezig, zowel fysiek als mentaal. Daar heb je een hoop energie voor nodig. Zeker als je gestrest bent, kun je je gedurende de dag steeds vermoeider voelen.

Als je dan thuis komt, kan het zijn dat je je helemaal leeg voelt. Soms kan daar ook pijn bij komen kijken. Hoofdpijn, nekpijn of rugpijn, wat tevens veroorzaakt kan worden door lange tijd in dezelfde houding zitten, maar ook door stress.

Door de vermoeidheid ben je snel geïrriteerd, je hebt nergens zin in en hebt nauwelijks de fut om nog eten te maken. Het enige dat je wilt doen is hangen op de bank. Een leuke serie kijken, daar heb je misschien nog net genoeg energie voor.

Daarna kruip je in je bed en hopelijk lukt het je om je weer op te laden voor de volgende dag. Maar deze manier om je avond door te komen, is bij lange na niet de beste. Je kunt je namelijk sneller en op een gezondere manier opladen door te sporten.

Kickboksen helpt je je energie weer op te laden

Het is juist goed om in beweging te komen als je zo moe bent. Elke sport is eigenlijk prima, maar kickboksen heeft veel voordelen. Het is de sport die je weer kan opladen.

Een kickbokstraining zorgt ervoor dat al je spieren gebruikt worden: het onderlichaam met armen, benen en billen, en het bovenlichaam: de buikspieren, rug-, schouder- en armspieren.

Flink bewegen zorgt ervoor dat je doorbloeding gestimuleerd wordt. Vooral na een dag stil zitten is dat enorm belangrijk om gezond te kunnen blijven. Je spieren worden stijf en voedingsstoffen kunnen dan niet goed meer overal komen.

Om weer energie op te kunnen doen is het dus belangrijk om je bloedsomloop te stimuleren. Ook moeten je hart en longen zich goed inspannen, wat deze organen helpt sterk en fit te blijven.

Door te sporten gaat je lichaam verder nog hormonen aanmaken, zoals endorfine, die ervoor zorgen dat je je beter in je vel voelt zitten.

Een kickbokstraining is daardoor dus goed voor je spieren, botten en organen. Ook je conditie verbetert en het is goed voor je weerstand. Maar je zult tevens merken dat je je mentaal beter zult gaan voelen.

Beginnen met kickboksen als je moe bent

Natuurlijk valt het niet mee om weer in beweging te komen als je eenmaal op de bank ligt. Je hebt vast het gevoel dat je lichaam “nee!” roept als je erover nadenkt om te gaan sporten. Maar meestal is het zo, dat als je eenmaal in de sportschool bent, je toch enthousiast aan de slag gaat.

Als je constant moe bent en je hebt een gebrek aan energie, is dat ondermijnend voor je gezondheid. Je immuunsysteem kan minder goed werken, waardoor je kans hebt dat je vatbaarder wordt voor ziektes. Het is dus beter om dat te voorkomen.

Probeer erachter te komen waarom je zo moe bent. Is er iets dat je kunt veranderen? Kijk naar je werkhouding, of je genoeg pauzes houdt of dat je tussendoor nog even naar buiten kunt. Ook gezonde voeding kan helpen om ervoor te zorgen dat je meer energie overhoudt aan het einde van de dag.

Doorbreek de cyclus van vermoeidheid en begin je kickbokstraining vandaag nog. Vraag via onderstaand formulier meer informatie aan.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: