Hoe kan ik snel en makkelijk afvallen?

Snel en makkelijk afvallen is een droom voor veel mensen. Helaas kan afvallen een grote worsteling zijn, van gewicht kwijtraken en dan toch weer aankomen. Of veel moeite doen en merken dat de kilo’s er niet af willen gaan. De beste manier om af te vallen is een combinatie van gezonde voeding en bewegen.

Snel en makkelijk afvallen door je voeding aan te passen

Ook al denk je gezond te eten, ongemerkt eet je waarschijnlijk veel producten die niet zo gezond zijn. Denk aan brood met teveel beleg, koekjes, tussendoor wat snoepen en te vaak patat of fast food. Afvallen kan makkelijk door beter te letten op je eetpatroon.

Probeer minder tussendoortjes te eten en als je iets neemt, zorg dan dat het gezond is. Bij Delda Sport kunnen we je helpen om te kiezen voor een gezond eetpatroon. Om te zorgen dat je afvalt, stellen we een dieetplan voor je op en geven je tips om betere keuzes te maken.

Een andere manier om af te vallen is te kiezen voor een dieet. Zo kun je bijvoorbeeld een eiwitdieet gaan doen. Je eet dan nog maar weinig koolhydraten (brood, muesli, aardappelen) en meer eiwitrijke producten. Eiwitten stimuleren de vetverbranding, wat kan helpen om sneller af te vallen.

Er zijn natuurlijk nog meer diëten, maar we raden je aan niet te kiezen voor een crashdieet. Hiermee val je snel af, maar dat is meestal niet blijvend. Zodra je weer normaal gaat eten, kom je ook snel weer aan.

Doe een leuke sport en kom in beweging

Je voeding aanpassen is het belangrijkste als je wilt afvallen. Toch heeft bewegen zeker ook veel zin. Hoe meer calorieën je verbrandt met sporten, hoe sneller en makkelijker het afvallen gaat. Kies een sport waar je plezier in hebt, dan is het geen straf om dit regelmatig te doen.

Een van de sporten die erg leuk is om te doen, maar ook nog eens goed helpt bij het afvallen, is kickboksen. Het voordeel van kickboksen is dat het je een full body workout geeft (je gebruikt echt bijna al je spieren), het traint je conditie en je verbrandt veel calorieën.

Je kunt tijdens het kickboksen je technieken op iemand anders toepassen. Dan ben je aan het sparren. Maar het is ook zeker geschikt als fitness. Je trapt en stoot dan alleen met de trainer samen of op een bokszak. Zo doe je alle bewegingen, bent bezig met kickboksen, maar het vechtsportelement is eruit.

Door een of twee keer per week te kickboksen, geef je je lichaam een stevige training. Doordat je in een training zo tussen de 500 en 700 calorieën kunt verbranden, draagt dit in hoge mate bij aan het afvallen.

Hoe kun je leren kickboksen?

Er zijn verschillende manieren om het kickboksen onder de knie te krijgen. Dat kan thuis of op de sportschool.

Trainen met een personal trainer

Je leert snel kickboksen onder de begeleiding van een personal trainer. Deze legt alle kickbokstechnieken uit. Sporten met een personal trainer kan 1 op 1 of in een groepje. Als je individueel traint, leer je in je eigen tempo en krijg je veel feedback.

Bij Delda Sport in Landsmeer (vlakbij Amsterdam) kun je lessen volgen, in groepjes of 1 op 1. Maar er kan ook een trainer bij jou thuis komen, op een moment dat het jou uitkomt. Dat maakt trainen wel heel gemakkelijk!

Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contactformulier >>

Thuis leren kickboksen met Kickboks Masters

Leer jij graag zelf iets nieuws? Dan is thuis leren kickboksen met Kickboks Masters echt wat voor jou. Volg het programma Basistechnieken kickboksen en je leert stap voor stap alle trappen en stoten. Het programma is opgedeeld in verschillende lessen. Elke video leer je een nieuwe techniek.

Laat je begeleiden door Danny Delvers, die al meer dan 20 jaar ervaring heeft met kickboksen. Om de training te kunnen volgen, sluit je een abonnement af op Kickboks Masters.

Klik hier om meer te weten te komen over Kickboks Masters.

Kickboks Masters

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: