Personal trainer Zaandam: Hier moet je op letten

Personal trainer Zaandam: Hier moet je op letten

Ben jij op zoek naar een personal trainer in Zaandam? Het kan zijn dat je al een tijdje aan het rondkijken bent, maar niet weet hoe je een keuze moet maken. Lees hier de beste tips om een personal trainer te vinden die bij je past.

Op zoek gaan naar een personal trainer

Als je een personal trainer wilt inhuren, dan heb je de stap genomen om aan je gezondheid te werken. Dat is hartstikke goed. Nu wil je natuurlijk wel graag die trainer vinden die je helpt om je doelen te bereiken. Maar hoe maak je een keuze uit het grote aanbod?

Om die keuze te kunnen maken is het handig om de volgende stappen te nemen:

Stap 1: Bepaal wat je doelen zijn

Voor je je speurtocht begint, is het goed om voor jezelf op een rijtje te zetten, wat je wilt bereiken met de training. Meestal hebben personal trainers een bepaalde manier van werken of zijn ze gespecialiseerd in bijvoorbeeld gewicht helpen verliezen of conditietraining.

Daarom kun je zelf eerst kijken wat jij wilt bereiken:

  • Afvallen
  • Fit worden, in vorm komen
  • Sterker worden
  • Meer energie krijgen
  • Een goede gezondheid krijgen

Niet alleen kun je met je doelen voor ogen beter een personal trainer vinden, die je daarmee kan helpen. Ook kun je zo goed verwoorden wat je wilt bereiken.

Stap 2: Zoek een personal trainer waarmee het klikt

Het is de bedoeling dat je een tijdlang met een personal trainer gaat samenwerken. Daarom is het belangrijk dat het tussen jullie klikt, en dat jij je op je gemak voelt bij hem of haar.

Om die personal trainer te vinden, is het goed om met een paar personal trainers kennis te maken. Let er dan op dat de trainer interesse toont en de goede vragen stelt. Zo zou hij of zij kunnen vragen naar je doelen, wat je levensstijl is en wat je trainingsniveau is.

Op jouw beurt kun jij vragen aan de trainer stellen. Je kunt bijvoorbeeld naar diens opleiding en ervaring vragen. Maar vraag ook naar de werkwijze. Welke sporten worden aangeboden en op welke manier begeleidt hij of zij mensen?

Een trainer kan bijvoorbeeld heel streng zijn, als een drillsergeant, maar kan ook juist positief of ondersteunend zijn. Het ene hoeft niet slechter te zijn dan het andere. Wat heb jij nodig om je doelen te bereiken? Kan deze trainer je daar bij helpen?

Door kennis te maken met enkele trainers krijg je vaak een goede eerste indruk. Zet de informatie die je krijgt op een rijtje en ga daarna verder met de volgende stappen.

Stap 3: Taken van een personal trainer

Naast dat je met een personal trainer gaat sporten, probeer je eigenlijk je hele levensstijl aan te pakken. De trainer kan je dus ook helpen met gezonder eten (dieet) en meer bewegen buiten de training om. Dat helpt om je doelen nog sneller te bereiken.

Het komt er op neer dat een personal trainer dus een coach is, die je in het dagelijks leven bijstaat om deze aanpassing van je leefstijl door te voeren. Hij of zij helpt je gemotiveerd te blijven en geeft je tips en ondersteuning om het vol te houden.

Stap 4: Kijk naar de kosten

Zijn de kosten voor een personal trainer voor jou een reden om te twijfelen of je het wel moet doen? Een personal trainer is duurder dan wanneer je naar de sportschool gaat. Maar je krijgt natuurlijk ook een heel ander pakket aangeboden.

Een personal trainer heeft een uur lang alleen maar oog voor jou en je voortgang. Je krijgt niet alleen advies op het gebied van sport, maar ook over voeding en gezondheid. Je zult je doelen daardoor veel sneller bereiken.

Een trainer kost meer per uur, maar je zult minder sessies nodig hebben om je doelen te bereiken. En omdat je advies krijgt om je leefstijl aan te passen, zul je in de toekomst zelf je voortgang goed kunnen vasthouden.

Stap 5: Neem een proefles

Je kunt niet alles opmaken uit een gesprek, dus vraag een proefles aan. Let tijdens het trainen op hoe de trainer je begeleidt. Neemt hij de tijd om oefeningen uit te leggen? Zijn het standaard oefeningen die je overal krijgt en zijn ze effectief?

Zorgt de trainer ervoor dat je het sporten leuk vindt en denk je dat je dit een aantal weken of maanden met plezier gaat doen? Als je met een positief gevoel naar huis gaat (of de training afsluit), dan heb je een goede trainer gevonden.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: