Meer weten over kickboksen? Zo ziet een kickboksles eruit!

Meer weten over kickboksen? Zo ziet een kickboksles eruit!

Heb je wel eens overwogen te gaan kickboksen, maar wil je graag eerst weten hoe een kickboksles eruit ziet? In een kickboksles train je al je spieren, je wordt er sterker door en krijgt een goede conditie. Het is een echte full body workout.

De voordelen van kickboksen

Als je erover nadacht om te gaan kickboksen, dan zou je dat echt moeten gaan doen. Het heeft veel voordelen voor je lichaam:

  • Al je spieren worden getraind: je armen, schouders, rug, core, been- en bilspieren.
  • Je hart en longen krijgen een goede workout, kickboksen is erg goed voor je conditie.
  • Je traint je coördinatie
  • Je wordt flexibeler in je gewrichten

Er zijn weinig sporten waarbij je hier allemaal tegelijk aan kunt werken. Daarom kun je met kickboksen in een uurtje meer bereiken dan door te gaan voetballen of wielrennen.

Zo-ziet-kickboksles-eruit

Kickboksen is dus een echte full body workout. Daarbij komt dat je ook nog eens veel calorieën verbrandt. Wil je wat kilo’s kwijt, dan is dit dus echt een sport voor jou.

Wat doe je in een kickboksles?

Als eerste is het handig om te weten dat er twee manieren zijn waarop je kunt kickboksen: met sparren en zonder sparren. Sparren betekent dat je de technieken van het kickboksen, de trappen en stoten, samen met iemand anders oefent.

Maar je kunt ook alleen kickboksen om je lichaam fit en sterk te krijgen. Dan zul je tijdens een training niet sparren. Je voert de bewegingen wel uit, maar niet om aan te vallen of te verdedigen, puur om je lichaam te trainen. Dus als je niet wilt vechten, kun je toch leren kickboksen.

Technieken aanleren

Tijdens een kickboksles wordt er tijd besteed aan het aanleren en verbeteren van de kickbokstechnieken. Je leert elke beweging correct uitvoeren (wat belangrijk is om blessures te voorkomen). Dus je leert de verschillende trappen en stoten.

Dat zijn:

Je krijgt les van een (personal) trainer, die je helpt om deze technieken onder de knie te krijgen. Hij of zij doet bewegingen voor en let goed op of je ze na kunt doen. Je kunt elke beweging los uitvoeren of in combinaties.

Conditie trainen

Er wordt ook gewerkt aan het verbeteren van je conditie. Dit is geen overbodige luxe: je hebt een goede conditie nodig om te kickboksen, maar het is ook belangrijk om gezond en fit te blijven. Zeker als je veel zit, is conditietraining een goede manier om je energiek te voelen.

Je conditie kun je op allerlei manieren trainen. Soms wordt er de HIIT of tabata training voor gebruikt, je kunt er fitnessapparaten voor gebruiken (hometrainer, crosstrainer of spinningfiets) of series van oefeningen (squats of oefeningen met een plyobox).

Kickbokstraining-les-krijgen

Spierkracht opbouwen

Door te kickboksen krijg je sterke spieren. Daar kan nog extra aandacht aan worden besteed door middel van krachttraining. Je kunt hiervoor trainen met gewichten, zoals dumbbells, kettlebells of barbells, met een krachtstation of met je eigen lichaamsgewicht.

Er zijn veel verschillende oefeningen: van planken tot lunges met een barbell of gewichtheffen. Elke week kun je proberen vooruit te komen, zodat je weer een zwaarder gewicht kunt gebruiken of meer herhalingen kunt doen.

Zin in kickboksen

Lessen worden gegeven door een kickbokstrainer. Deze kan ervoor zorgen dat je elke week weer enthousiast naar de les komt, door te zorgen voor veel verschillende oefeningen en een positieve mentaliteit. Zoek vooral een trainer die met je klikt.

Kijk goed of de manier van lesgeven bij je past. Dat is belangrijk om elke week met plezier naar de training te gaan. Bij Delda Sport staat plezier in het sporten voorop. Kom snel een kijkje nemen in onze sportschool in Landsmeer.

Meer weten over onze lessen of vragen over kickboksen? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: