Kickbokstraining voor kinderen tegen pesten
11 augustus 2016 

Kickbokstraining voor kinderen tegen pesten

Kickboksentraining voor kinderen die gepest worden, daar gaat dit artikel over.Helaas worden er tegenwoordig nog steeds veel kinderen gepest op school, met alle gevolgen van dien.

Hun zelfvertrouwen kan verminderen, hun eigenwaarde daalt en het gepeste kind voelt zich vaak ongelukkig en vooral onveilig.

Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) heeft een onderzoek gedaan naar verschillende anti-pest methodes. Eén van hun adviezen is om weerbaarheidstrainingen op scholen in te voeren en dat is niet voor niets.

Kickbokstrainer Danny Delvers vertelt dat hij kinderen die gepest worden na een aantal privé kickbokslessen helemaal ziet opbloeien. Het volgen van privé kickbokslessen kan een groot verschil maken voor kinderen die gepest worden. De reden hiervan is onder andere de mentale en fysieke verbetering;

Kickbokstraining voorkomt gepest worden

 1. Het doel van kickboksen is om kinderen spelenderwijs meer zelfvertrouwen te geven en ze in staat te stellen zich beter te (ver)weren in lastige situaties. Een kind dat gepest wordt, leert hoe hij of zij voor zichzelf op kan komen.

  Daarnaast is een kickbokstraining een moment dat een kind steun ervaart en motivatie krijgt. De kickbokstrainer geeft regelmatig complimenten en moedigt het kind aan door te zetten, waardoor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen kan verhogen.

 1. Door (privé) kickbokstrainingen, leert een kind (dat gepest wordt) nee te zeggen, een eigen mening te geven en positief om te gaan met anderen. Het kind kan beter omgaan met bedreigingen, chantage, roddelen en andere vormen van pesten.

  Doordat het zelfvertrouwen vergroot, kunnen ook de sociale vaardigheden verbeteren, zoals een praatje durven maken.

 1. Omdat een kind tijdens een kickbokstraining fysiek erg actief is, worden er stofjes aangemaakt die het humeur en de gemoedstoestand verbeteren. Kinderen die gepest worden zullen hierdoor lekkerder in hun vel komen te zitten.
 1. Sommige kinderen worden gepest omdat ze te dik zijn. Door te kickboksen kan hun conditie en fysiek verbeteren, waardoor ze fitter worden en lekkerder in hun vel komen te zitten.
 1. Tijdens de lessen oefent een kind onder andere technieken die de angst voor het ontvangen van trappen en stoten verminderen. Het gepeste kind leert te incasseren en voor zichzelf op te komen op momenten dat hij of zij zich bedreigd voelt.

  In het dagelijks leven kan het kind makkelijker met de pesters dealen omdat zijn of haar houding verandert. Doordat het kind weet dat het zich kan verdedigen, zal hij of zij minder angst uitstralen en voor zichzelf op durven komen zonder daad werkelijk de kickbokstechnieken te hoeven gebruiken.

 2. Naast het feit dat een kind dat kickbokst weerbaarder wordt, fitter wordt, zich lekkerder in zijn of haar vel gaat voelen en de fysieke en mentale gezondheid verbetert, wordt er ook zichtbaar genoten van de kickbokstrainingen.

  Het is voor een kind een moment van plezier waarin door de focus alle problemen even naar de achtergrond verdwijnen. Kickboksen is voor een gepest kind een goede manier om stress en frustratie van zich af te trappen, in plaats van het verdriet en de boosheid op te kroppen.training tegen pesten

Niet alleen voor gepeste kinderen is kickboksen zeer geschikt.

Ook kinderen die zelf pesten kunnen baat hebben bij kickbokstrainingen. In een kickboksles leren ze namelijk hun agressie beheersen, zich in te houden en een ander met respect te behandelen.

Een goede trainer helpt de pester om meer discipline te krijgen en de agressie te managen.

Interesse in een snelcursus weerbaarheid voor uw zoon of dochter?

Neem dan contact op en vraag een proefles aan

Nu contact opnemen >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: