Kickboksen voor kinderen, alles wat je wilde weten

Kickboksen voor kinderen, alles wat je wilde weten

Kickboksen is een heel geschikte sport voor kinderen. Ze kunnen er hun energie in kwijt, maar leren ook vaardigheden die hun in het dagelijks leven goed van pas komen. Wil jij dat je kind respect leert voor anderen en meer zelfvertrouwen krijgt, laat hem of haar dan op kickboksen gaan.

Wat kickboksen je kind kan brengen

Het is waar dat kickboksen van oorsprong een vechtsport is. Toch hoeft je kind niet te kickboksen, waarbij gespard wordt. Sparren houdt in dat je de kickbokstechnieken die je leert, met een ander oefent.

Je kunt ook kickboksen als fitness. De bewegingen die je doet, voer je alleen uit om je lichaam fit en sterk te krijgen. Een kickbokstraining is pittig en uitdagend en dus een echte fullbody workout.

Welke vorm van kickboksen je ook zou kiezen voor je kind, ze hebben allebei veel voordelen. Uit onderzoek blijkt dat tieners en kinderen die een vechtsport doen meer enthousiasme voelen en meer zelfvertrouwen hebben.

Maakt kickboksen agressief? Het draait bij kickboksen veel meer om respect te hebben voor een ander en het ontwikkelen van discipline. Een kind leert in een kickboksles niet dat een gevecht aangaan de oplossing is. Het leert juist zichzelf te beheersen.

De voordelen van kickbokslessen voor kinderen

Gezond en fit worden

Het is als ouder tegenwoordig een flinke uitdaging om je kind in beweging te krijgen. Op school moet een kind al lang zitten, maar thuis gaan kinderen ook niet zo vaak meer buiten spelen of actieve spelletjes doen.

Het vele zitten op de bank (met games, computers of smartphones) maakt dat kinderen veel minder bewegen dan vroeger. Overgewicht komt dan ook steeds meer voor en dat brengt gevaren voor de gezondheid mee.

Tijdens een kickboksles wordt het hele lichaam in beweging gezet, alle spieren komen aan de beurt en je kind zal een uur lang flink actief zijn. Je kunt een hoop calorieën verbranden tijdens een training. Dat zal dus kunnen helpen bij het afvallen, maar ook om spieren en pezen sterker te maken.

Kickboksen is goed om een betere conditie te krijgen, dat helpt om hart en longen gezond te houden.

Een kind dat van zichzelf niet veel beweegt kan hierdoor gaan ervaren dat het leuk is om actief bezig te zijn, en dat je door sporten juist meer energie krijgt. Een kind dat vaak druk is, kan tijdens het kickboksen juist lekker veel energie kwijt.

Mentaal sterker worden

Kinderen hebben tegenwoordig vaak een volle agenda en ze staan onder grote druk om te presteren. Ook kan het zijn dat een kind moeite heeft om met anderen om te gaan. Veel kinderen worstelen met een gebrek aan zelfvertrouwen en hebben last van angsten.

Kickboksen is een geweldige manier om een kind te leren dat het voor zichzelf kan opkomen. Of je kickboksen nu doet om fit te worden of echt aan sparren doet, je leert jezelf te verdedigen. Een kind gaat daadwerkelijk voelen dat het de moeite waard is om voor zichzelf op te komen.

Kinderen die kickboksen krijgen een gezond gevoel van eigenwaarde en stralen dat ook steeds meer uit. Het zal het steeds makkelijker vinden om dit gevoel ook buiten de sportschool mee nemen.

Kickboksen geeft je kind de mogelijkheid om in een veilige omgeving te leren opkomen voor zichzelf. Het gaat zijn grenzen verleggen, krijgt meer energie, kortom, het komt beter in zijn vel te zitten.

Bij Delda Sport geven we kickbokslessen voor kinderen (de variant waarbij niet gespard wordt). We maken de lessen gezellig, uitdagend en op zo’n manier dat kinderen elke week met plezier gaan sporten.

In onderstaand filmpje zie je hoe een training voor kinderen eruit ziet.

Alle trainingen bij Delda Sport worden gegeven door gediplomeerde trainers. Kickboksen is geschikt voor zowel jongens als meisjes. We geven lessen voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar.

Wil je meer weten? Kom eens langs of stel je vragen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: